В "Максуда" роми сами събарят копторите си

Бутнати са 7 бараки - общо 61 са заповедите за събаряне
49
В "Максуда" роми сами събарят копторите си
Снимка: архив, Булфото

Незаконните постройки във варненската ромска махала "Максуда" не само,че не се увеличават, но и намаляват, това съобщи за в. "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов.

Ромите сами са премахнали 7 - 8 къщи, уточни той, като общо 61 заповеди за принудително премахване са влезли в сила за района на махалата.

"Това, което зависи от нас като районна администрация, е свършено. Сега трябва Община Варна да отпусне средства и да избере фирми, които да изпълнят заповедите за събаряне", коментира Христов, като изрази надежда това да стане във възможно най-кратък срок от време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Дрън-дрън събарят! Лъжи са това! Често минавам по бул.Пеячевич от кръговото на старата гара до МОЛ Варна. Не само че не събарят, но в момента с бясна скорост строят бараки в най-близката до езерото част. Смрадта е такава, че без да да се включи вътрешна циркулация на вентилатора там изобщо не може да се диша! Бедна ми е фантазията какво чудо ще е лятото!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много села са 100% запустели, а около тях пустеят хиляди декари обработваема земя!Щом сме равни пред закона - събаряне на всички незаконни коптори и заселване на безработните им обитатели там, където за тях има работа!Откъде накъде някакви *** от БХК ще правят изявления, че държавата нямала право да гони ромите, след като години наред е търпяла незаконното им заселване тук и там?НАЦИЯТА Е В ОПАСНОСТ,ДЪРЖАВАТА Е В ОПАСНОСТ.В такива условия се живее по военновременни закони!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто спасяват "матряла" за да вдигнат малко по встрани други,за които няма заповеди за събаряне......
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Опалабре концлагери и на прасетата, добри комунисти добри
25
0
 
6
 
! Отговори
Да, ама НЕ! преди 8 години
До АнонименИ какво стана?! Статията е ПОРЪЧКОВА!!! Ай честито! Човекът от Варна каза каква е истината!
24
1
 
25
 
! Отговори
Опала преди 8 години
Впрегнете ги да плащат данъци. При бай Тошко имаше ли безработни. Всеки нещо вършеше... Ако не трудов лагер :)
23
0
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Защо ли останалите варненци са на друго мнение, не само ,че се увеличават но започва да дразни бездействието и бездушието на местните управници - непоносима смрад от тоновете отпадъци, денонощно течаща и плащана от някой друг вода която зимата замръзва и прави естествена пързалка на близките кръстовеща, глутници от кучета,коне и разни други домашни любимци, социално бедни и безработни а вдигащи шум до небесата със сватби, сюнети и абитюренски и тем подобни с оркестри за хиляди кинти??
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в Горна Оряховица и спрете до гарата да видите как се кара S класа с помощи, или как се прави сватба с 1000 човека..Късно е за тиха революция..
21
0
 
18
 
! Отговори
Rumenov преди 8 години
Ще си ги събарят, щото иначе общинарите ще дойдат с фадромите. Все пак земята е общинска. Имаше подобен случай в друг квартал, дойдоха с багерите и ромите като видяха багерите сами си събраха всичко. Разковаха бараките за по-малко от час, то всичко е мушама и палети.
20
3
 
51
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ТУКА ЧЕТА КАК РОМЦИТЕ СЪБАРЯЛИ САМИ КОЧИНИТЕ СИ..ПО РАДИОТО СЛУШАМ НЯКАКЪВ СИ КМЕТ КАК ХВАЛИ РОМЦИТЕ КОЛКО КРОТКИ БИЛИ И ОПИСВА НЯКАКВА ИДИЛИЧНА КАРТИНКА ЧАК ДА ЗАПЛАЧЕШ ОТ УМИЛЕНИЕ И ДА РАЗЦЕЛУВАШ ДОБРИЧКИТЕ РОМЦИСУТРИНТА ПО ТЕЛЕВИЗОРА СЪЩО ГОЛЕМИ ХВАЛБИ..ХАХА!ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА СЕ ВКЛЮЧИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ ДА ЗАЩИТАВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!
19
0
 
18
 
! Отговори
ог преди 8 години
журналистически измислици
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етоо, можело!
17
0
 
40
 
! Отговори
Воденичаров преди 8 години
***, елате в монтанските села да видите /ромите/ на социални помощи карат автомобили селата Дреновец,Габровница,Медковец,Владимирово,Стубел,Мадан!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21Ток имат, но бани нямат и се къпят и се перат на канала сред ужасна смрад и *** Отврат!
15
12
 
17
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Тези са свръхчовеци. Кой нормален ще оцелее в колибите на тези хора? Без ток, без вода, без тоалетна. Истински индийски сървайвър.
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината от Варна , стига до София съвсем различна . Тея роми ги събориха още 2014 , и това въобще не е до Максуда, а е под автогара. Aз живея до Максуда дерето и до ден днешен картонените им бараки са там .
13
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 16За град не знам, но мога да ти кажа едно село в което няма нито един *ин или турчин. Селото е Голица (варненска област). Някъде към 500 човека. Там всеки голичанин ходи с по един нож виснал в капия на колана му. Искаха преди време...преди 20 години някъде едни турци да се заселват там- запалиха им палатката една вечер. Оттогава никой освен българин не си е наумявал да живее в това село.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уаааау! Значи все пак можело! Въпросът е обаче дали няма да си построят коппторите на ново място.
11
3
 
19
 
! Отговори
Там няма преди 8 години
До 16 Гр. Батак Там няма 100% съм сигурен...
10
0
 
34
 
! Отговори
Ами преди 8 години
Намерете ми един град в тая държава, където няма *ски гета. За съжаление държавата не може да измисли решение, общинарите също си предават топката. Още повече че е пълно с разни сдружения в подкрепа на малцинствата и подобни индивиди.