Юни дохожда – хладен, дъждовен, гръмотевичен

Най-ниските температури ще са 7°С, най-високите – 36°С
29 май 2015 19:03,
8
Юни дохожда – хладен, дъждовен, гръмотевичен
Снимка: архив, Булфото

Най-ниските температури през идния юни ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите — между 31° и 36°, съобщиха за БТА от НИМХ при Българската академия на науките.

По думите й тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 18 и 21°.

През първите десет дни времето ще бъде променливо, с условия за превалявания. В началото на месеца валежите ще бъдат по-локални. Около 4-ти ще бъде по-неустойчиво, ще има и гръмотевична дейност. Температурите временно ще се понижат и ще бъдат по-ниски от обичайните, но след това тенденцията е към слабо повишение.

Относително стабилизиране се очаква около средата на периода. Ще има повече слънце, вероятността за валежи е малка, температурите ще са близки до средните. След 7-ми юни атмосферата отново ще се лабилизира.

През второто десетдневие през повечето дни ще бъде отново по-неустойчиво, със слънце сутрин и превалявания с гръмотевици след обяд. Ще има и кратки периоди с относително по-стабилно време, без валежи.

През последните десет дни от юни времето ще е стабилно. Валежите ще бъдат на малко места и ще има повече слънчеви часове. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните за юни.

Началото на астрономическото лято е на 21 юни в 19 часа и 39 мин., когато е лятното слънцестоене. Това е и най-дългият ден в годината с продължителност от 15 часа и 19 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
грую преди 8 години
Златко от кое ли село "дохожда"???
4
1
 
2
 
! Отговори
11111 преди 8 години
дохожда........
3
0
 
14
 
! Отговори
man преди 8 години
Времето ще е пт 7 до 36 градуса..е те покриват целия диапазон, няма как да сбъркат прогнозата :-)
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чел съм, че времето може да предскажа само две седмици напред, но не и повече
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие ден за ден не го познавате, а пък го казвате сега за цял месец. Некадърнизи