Жандармерията пак ще охранява черешите в Кюстендилско

"Гранична полиция" също ще се включи
21
Жандармерията пак ще охранява черешите в Кюстендилско
Снимка: архив, БулФото

Охраната на предстоящата черешова кампания в Кюстендилско започва на 3 юни.

В нея ще се включат патрули на РУП-Кюстендил и Общинска охрана. Предстои да бъдат изградени и контролни пунктове, които ще следят за недопускане на кражби по масивите, съобщи Емилиян Йорданов, директор на общинското предприятие "Управление на общински имоти".

От 15 юни в охраната на черешите ще се включи и жандармерията.

С увеличаването на работата по пунктовете и масивите в охраната ще участва и "Гранична полиция" - със специализирана техника и уреди за нощно виждане. Между 50 и 100 души ще следят за недопускане на нарушения по 24 часа в денонощието, уточни Йорданов, цитиран от БТА.

От Общината в Кюстендил посочиха, че са определени 78 места за разполагане на пунктове за изкупуване на черешовата реколта в общината. Подаването на молби за разкриването на тези обекти ще започне от 1 юни.

Към молбата трябва да бъде представено актуално състояние на фирмата, която ще се занимава с изкупуването на плодовете.

Разрешение ще се издава след заплащане на такса. Работното време за бране на череши в общината е регламентирано и ще става от 8.00 до 20.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Mind Injector преди 8 години
До Гневен българинА някой на сила да Ви е карал да ги давате тези 4 лв. или там колкото се очаква да е цената, господине? Толкова простичко е - след като не Ви се дават, няма да ги дадете. Следователно няма и да ядете! Силно се съмнявам, че бихте могли да ме разберете, но поне се опитайте да се поставите в положението на хората, на които това е поминакът им и си представете само какво разочарование ще е, ако загубят реколтата си, а това върви ръка за ръка, и с адски много труд и инвестиции.
8
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
големите вериги да изпратят камионите директно в градините няма нужда отпрекупвачи
7
1
 
11
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Моля? Жандармерията да влиза в гетата и да прави всичко леш, ко ша ми пазят череши. Затова ли вземат заплати? Да пазят градините с насажденията? Моите пари от данъците, с които им се плащат заплатите на тия не искам да отиват за пазачи на череши. Хайде моля ви се. Кой *** управник измисли това? Жандармерия череши да пази... майко Българийо
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в ЕС.
5
0
 
13
 
! Отговори
И други плодове там преди 8 години
ги берат още неузрели, за да ги опазят от крадци и да успеят да вземат някой лев - затова вече не можем да опитаме наистина вкусни български плодове, ядем ги насила узрели след като са обрани.Да не говорим пък за това, че някои села останаха без овошки - онзи етнос унищожи старите, защото чупеше клоните им, та да берат плодовете седнали на сянка. Собствениците се опитаха да правят нови насаждения, но крадците ги обезкуражиха.Легендарното село Шишковци днес е почти без ябълки и с малко череши.
4
0
 
12
 
! Отговори
Нека да ви кажа преди 8 години
Може да ги опазят, но вече от десетилетия,за да не им ги откраднат,хората в този край берат черешите веднага щом те придобият такъв вид, че да могат да се продават.Затова още през първата половина на юни ще видите по сергиите едри череши с рубинен цвят, наричани от търговците "Хрущялки" - могат да се ядат, но не са много вкусни. Всъщност, тези череши трябва да се берат чак през последното десетдневие на юни - тогава са още по едри,почти черни и много сладки. В Кюстендилско им казват "Рускавици"
3
0
 
4
 
! Отговори
kuneva преди 8 години
moje i bareti da pratiat. te sa mnogo dobri v pazeneto.:-)
2
0
 
22
 
! Отговори
до Гневен българин преди 8 години
Абсолютно право имаш. На какво е заприличала тази страна. Да си пазим плодовете с полиция от ***. Това нещо го няма и в централна Африка. И после ми говорят за европейска общност. Ние не сме даже и в задния двор на Европа. Това е нещо невероятно. Всеки ден си мисля че в тази нещастна страна,няма какво повече да ме учуди,и всеки ден греша
1
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 8 години
От кого ли ще я пазят, да не е от онези, които берат и дърва, и жица?