7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*

Набили са и 43-годишен мъж, опитвал се да предпази отеца
Обновена: 30 май 2015 19:45 | 30 май 2015 19:00,
302
7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*
Снимка: Архив Булфото

Седем ромчета на възраст от 10 до 13 години са откраднали храна и монети на стойност 3 лева от църква в село Марчево, община Гърмен, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа.

Кметският наместник на гърменското село Борис Кунчев заяви пред "Фокус", че 43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отеца Георги, свещеник в църквата "Свети Георги Победоносец".

Още по темата

„Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев.

Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалия Иван е добро и не са ранени сериозно. "Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо", допълни кметският наместник.

По-рано днес се появи информация, че свещеникът е бил нападнат и ограбен от група роми в гърменското село. Полицията обаче опроверга тази информация и заяви, че това е невъзможно заради засиленото полицейско присъствие в района. От МВР са категорични, че върху свещеника не е извършено насилие.

Очевидици обаче твърдят, че ромчетата са го ритали и блъскали и 82-годишният поп е изпаднал в шок след нападението.

Днес в Гърмен пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По информация на МВР - Благоевград тя е взела участие в работна среща, на която са били обсъдени мерки за овладяване на ситуацията в Гърмен.

*Информацията е актуализирана в 19.44 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I tam li ministarkata che slogi kameri choto drugo ne moge da napravi
79
1
 
31
 
! Отговори
1 преди 8 години
Защо не отразявате как ДПС освиркват химна и гайдите в Гърмен ?
78
17
 
2
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Аспарухови чеда са все пак , оставете ги на мира
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са ли убили някой докато са се трудили?
76
6
 
1
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Пак сме се проявили
75
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седем души - това си е организирано бандитско нападение, независимо от размера на откраднатото и възраста им! Да се съдят за бандитизъм!!!
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ***:аз обичам ГЕРБ
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 римлянчета...
72
0
 
17
 
! Отговори
койчо преди 8 години
В другите държави без много гласност се вземат мерки срещу *** и бездомните кучета. В България веднага започва да се тръби за някои взети ефикасни мерки от доморасли НПО-та. Първо трябва да се ограничат възможностите на противообществените НПО-та, хранещи се от оспорването на правилни, но не толкова популярни мерки.
71
13
 
4
 
! Отговори
иван преди 8 години
Този весник разпространява, насажда и насърчава омраза и расизъм !Който нож вади, от нож умира.
70
0
 
23
 
! Отговори
ффф преди 8 години
Държавата да си изпълни задълженията!Спиране на кражбите на ток,вода,битова престъпност,деца да раждат деца!!!Не може гетата да тероризират българите!!
69
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 8 години
Необходими са нестандартни мерки за ограничаване на раждаемостта. Държавата трябва да предлага на всяка жена остовила дете в дом да и бъдат прекратени детеродните способности срещу заплащане. Срещу 2-3 хил. лева много от тях ще спрат ДОБРОВОЛНО да се множат неконтролируемо. Трябват нови наказания в НК. Сега съществуващите не дисциплинират ромите. Ром глоба не е плащал от 25 години. В затвора им е по-добреот вкъщи. В държавите в които има подобно население се прилага бой.
68
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 8 години
Силна Българска държава с разумна политика може да социализира ромите в голяма степен. Тази етнос може да отглежда милиони глави *** и милони тонове плодове за собственото му изхранване и запазара. ЕС внася телешко месо. Арабския свят търси оагнета и овче месо. 80те години България беше на второ място след Нова зеландия по брой на овце спрямо населението. Трябва РЕД /разбирай бой/ РАБОТА И ОБРАЗОВАНИЕ и всеки човек може да бъде вкаран в обществено приемливи рамки.
67
0
 
15
 
! Отговори
Край преди 8 години
* и сега работят физическа работа - асфалтиране паваж, чистотата, земеделие и животновъдство. Чрез оземляване и създаване на държавни и общински земеделски и животновъдни предприятия трябва да се създадат условия за хора без образование да си изкарват прехраната с честен труд. Кмета на Белово продал 30 хил декара земя. Дази земя можеше да изранва стотици хора. За това са нужни и ЖЕСТОКИ ЕФИКАСНИ САНКЦИИ за престъпността. Никой не работи ако може просто да си краде ненаказано.
66
0
 
35
 
! Отговори
овца преди 8 години
Такива сме овце, че скоро живи ще ни изядат, защото те са много и са гладни а ние сме *** и безпомощни.
65
0
 
29
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Ако "народната" полиция не ги пазеше, тия невръстни разбойничета трябваше да бъдат размазани от бой.Та да им е обица на ухото за цял живот.
64
3
 
33
 
! Отговори
Св преди 8 години
Просто не знам как може да "лъже" тоя свещеник така. Гледам по телевизията, казвал че е нападан и грабен много пъти. Това е недопустима "лъжа", след като Глав. сек-а на МВР каза, че от началото на годината имало само 4 престъпления, като две от тях са разкрити. ... Просто не се научиха хората, че на ромченцата трябва да се дава и да не се съпротивляваш и да го водиш престъпление при нападение, обир, забавление с недопустимо силна, осакатяване с някоя малка катастрофка от неграмотност ...
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не не. Семе е нужно.
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро. Много скоро.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не !