Бъчварова разпореди проверки в Гърмен и района

Нови бланки ще улесняват подаването на сигнал за престъпления
30 май 2015 17:45,
64
Бъчварова разпореди проверки в Гърмен и района
Снимка: Архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова разпореди проверки в Гърмен на работна среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев.

"Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района", заяви тя.

Министър Бъчварова е на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица мерки в района, информират от МВР.

"Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата".

От утре стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование. По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По инициатива на вътрешния министър в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

Министър Бъчварова проведе отново срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност.

"Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие.

И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Още по-разочарован преди 8 години
До разочарованГ.Костов са го пуснали вчера с парашута от Марс, не му се сърдете.Малко по - ориентиран е от оная социоложка "министърката"...............
36
0
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
Къде е гл.секретар Г.Костов тази ситуация е наслоявана много отдавна още по времето когато оглавяваше ОДП МВР Благоевград нима не е знаел за оперативната обстановка в региона.Сега защо не поеме вина а я хвърля върху подчинените си .Заслужава оставка.
35
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
В страна, в която няма никаква икономика, е така. Хората нямат препитание. Основните доходи са от кражби. Белите якички крадат от Европейските фондове, по простите хора от този, когото могат да надвият. Колкото до тази нещастна женица на снимката е по- добре да попитате ББ, който е истинския министър. Дошло е време територията, която все още се нарича България да се управлява от генерал-губернатор, от където искат да го назначат, все ще по добре от ГЕРБ с ББ и ЦЦ.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и с нови бланки - ако са калибър 9х19.
33
0
 
0
 
! Отговори
zoom преди 8 години
bg architekti, bg kadaster, bg stroitelna kamara, bg tehnicheski kontrol, bg uristi v obstinite sa izlishni darjavni bg organi, te ne sa nujni. izhvarlete gi ot darjavnia budjet i ot obstinite. bg grajdanite s zakonni jilista mogat da vnesat jalba v Strastburg za diskriminacia
32
0
 
1
 
! Отговори
pax 200/201 преди 8 години
kak e Petko ot Liaskovec? kolko vreme ima holiday all inclusiv oste za smetka na bg narod?
31
0
 
1
 
! Отговори
romantika преди 8 години
otlagane v drugo vreme na reshenieto za problema ne reshava problema. samo se natrupvat planini ot goliamo kolichestvo problemi. vseki problem barzo da reshavame.:-) chestit praznik na vsichki vi:-)
30
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До ахмедчо ЗА ВАС ТРЯБВА НОВ ВЬЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС И ДА СЕ ИЗЧИСТИ БЬЛГАРИЯ ОТ БЬЛХИ И ВЬШКИ----СЛЕД РИМЛЯНИТЕ ИДЕ И ВАШИЯ РЕД
29
2
 
21
 
! Отговори
ние преди 8 години
всички на протест - 2ри юни Представителите на държавата са неспособни и умопомрачени . Да извадиме оръжието. Държавата се е оплела в собствената си мрежа на безпомощност и безсилие.Ние заставаме зад всяка идея и действие за пълното изкоренявана на крадливият манталитет у всички хора в България. Смъртното наказание е отменено, но не е забранено. Крадеш - получаваш наказание независимо каква е стойността на откраднатото. Да се краде сякаш е генетично заложено и затова е необходимо да се работи точно с генетиката . Трябва да се осъзнае , че не може да притежаваш нещо , което не си за
28
1
 
1
 
! Отговори
mai преди 8 години
ot 1 uni centralnata admin da osvobodi kabinetite. zakrivame centralnite admin v bg. mestim gi v tok io.prodaljavame samo s mesten admin, obstinskite saveti i samoupravlenie - barzo i efikasno. jeliazoto se kove, dodeto e goresto.
27
1
 
20
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Мисля, че скоро няма да спрат новините от тоя Гърмен, а ще загърми и на други места.Властта е толкова зле, че нямам думи!Митинги ли ще правим, какво ли, не знам, но това няма да стане с бланки, госпожа другарко Бъчварова!
26
0
 
6
 
! Отговори
kari преди 8 години
v Garmen e nujno speshno posestenie na M. Kuneva - nali i tam e Efropa na grajdanite? kade e tazi bulgar efro jurnalistka?
25
1
 
9
 
! Отговори
k преди 8 години
BRUCSEL ZASTO MALCI PO VAPROSA? A USA POSLANNIKA ZASTO NE E POSETIL GARMEN?
24
3
 
4
 
! Отговори
d-r ohboli преди 8 години
oh, Romianke, Romianke voivodkeee! pembe bayrak vze li si?
23
1
 
24
 
! Отговори
pet преди 8 години
До МаксНаядявам се, че ще удържите думата си и на 02.60 ще сте там защото наближава, а днес и свещенник са нападнали точно на Черешова одуша!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 27 ахмедчо...уйоооо, ти, който не си ахмет, но ахмед, означава, че си *** *** - българин с мюсюлманска вера. на какъв се правиш?! може би на турчин, но турците не искат и да знаят за недоразумения като теб. те мразят помаците. ти си едно нищо, никой. ти си то.
21
0
 
26
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Тази " лелка " министър , щом с бланките смата , че ще реши проблема - *** за зеле не става !
20
0
 
16
 
! Отговори
Maks преди 8 години
До petНа 02.06 ще бъдем в с. Гърмен.
19
16
 
9
 
! Отговори
ахмедчо преди 8 години
Тва българите много се мразите!Вие мразите политиците,те мразят вас!Що така бе хора?
18
2
 
16
 
! Отговори
pet преди 8 години
Къде се покриха футболните агитки?Могат да се се правят на мъже само на стадиона - мишки такива!!!