Държавата дава 500 хил. лв. за Музей на розата в Казанлък

Експозицията ще проследява историята на производството
4
Държавата дава 500 хил. лв. за Музей на розата в Казанлък
Снимка: архив, БулФото

Правителството отпуска 500 хил. лв. за изграждане на Музей на розата в Казанлък. Общината и дарители също ще участват в създаването му.

Неповторимото историческо наследство и историята на българската маслодайна роза ще бъдат съхранени и представени пред аудиторията по изключително модерен и съвременен начин.

Музейната експозиция за казанлъшката роза ще проследява над 300-годишната история на българското производство на маслодайни рози. Ще могат да се видят и оригинални казани за производство на розово масло и розоварни.

С друго свое решение кабинетът одобри допълнителни 7 млн. лева по бюджета на Министерството на здравеопазването. Средствата ще бъдат предоставени на държавни и общински лечебни заведения за закупуване на медицинска апаратура.

Правителството одобри и разходването на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнението на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на областните управи за поддръжка на радиационни портални монитори и мобилни рентгенови устройства, за довършване на изграждането на тристранния контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП „Капитан Андреево” и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
РОСИ преди 8 години
тез управници изкуфели абе толкова ли не мислят с главите си открийте заводи където да си изкарва прехраната бъпгарина а не музеи шадравани магистрали НЯМА УПРАВИЯ
2
1
 
2
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
haha izkate da kajete mafia koqto si ima darjava bg.badete po tochni darjava kurnik .
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Казанлък и в момента има Музей на розата?!