Кмет стани, кола за хиляди левчета подкарай ти

Рекордьор е градоначалника на Балчик с лимузина за 150 бона
Обновена: 25 юни 2015 13:25 | 25 юни 2015 10:03,
112
Кмет стани, кола за хиляди левчета подкарай ти
Кметът на Балчик Николай Ангелов се вози в лимузина за 150 000 лева. Снимка: Нова тв

По света примери много – кметът на Лондон Борис Джонсън кара колело в компанията на актьора и екс губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. 

Джонсън пътува и с метрото, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото си, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса с останалите пътници.

У нас обаче кметове на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени с парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни.

Така например кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, а на община Венец - 139 000 лева.

Това далеч не е всичко – 27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил "само" за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева.

Данъкоплатците, т.е. ние, купуваме на кмета на Девня джип за 110 000 лева.

Тотален рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева.

Мотивът му, за да я купи е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а пък общината имала нужда от представителен автомобил.

"Въобще не смятам, че е неморално", заяви пред Нова тв Николай Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
4
 
! Отговори
кой ...свой преди 8 години
Ама това е минало през общински съвет бе... Той не е виновен, ТЕ го накараха така да напрай...
85
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 8 години
До Анонименсега разбирате ли защо не плащам данъци от 15 години.
84
0
 
4
 
! Отговори
Людмил преди 8 години
Ех кмете, кметееее... Колко много добрини могат да се направят със 100 хиляди лева - цяло лятно селище за почивка на деца може да се вдигне...
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПрестъпнициКъде е сметната палатаБоклуци
82
0
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 8 години
До майтапчия шото драги ''умник'' тези умните с ВИШИТЕ не са си ги купили возилата със свои собствени пари ,а харчат държавни пари.Като са толкова умни -да си изкарат пари и тогава да си купуват квото искат...
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комисионни, келепирец. Навремето ВМРО-то такива са ги люляли за последно по тополите. Днес - всеки вика - дано ги стигне. То ше ги стигне, ама одраха кожата на народа без време.
80
0
 
6
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
щом сме масово *** ,няма лошо . и на мен да ми дават без сметка и отчетност и аз ще влача. (володя стоянов пееше 90*години-"куче влачи рейс...диря няма...)
79
0
 
9
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До Анонимен74СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ ЖИВЕЯТ КАТО ЦАРЕ,А В ПАРЛАМЕНТА КАТО БОГОВЕ-ГЛАСУВАЙТЕ,ГЛАСУВАЙТЕ...
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГАШНИЦИ !!!
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кмета на Балчик- супернагляр...ако имаме премиер на място- утре всички кметове със служебни коли за над 10,000 лева в кабинета му и да пишат обяснения защо не могат да се возят в коли производство в БГ... тоест в ловешките
76
1
 
13
 
! Отговори
БЕЗ РАЗЛИКА!!! преди 8 години
Разбирате ли сега , защо се търсят хора за да СЕ РЕГИСТРИРАТ В МАЛКИТЕ КМЕТСТВА...??!!!ЗА ДА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ , ДА СЕ ПОВТОРИ МАНДАТА НА КМЕТА И ДА СЕ ...ГУШКАТ НОВИ ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!СЪЩО , КАТО ПРИ КОМУНИЗМА!!НОВАТА ЦЕЛ НА *** СА .....ЕВРОПАРИТЕ ОТ ЕС !
75
0
 
5
 
! Отговори
край преди 8 години
Освен загубената мяркатук има и злоупотреба. Няма как да се избере обективно автомобил при обществена поръчка. Играят роля субективни фактори /дизайн престиж и пр. стотици показатели могат да се съобразят/ и в такива случай кмета избира колата с по-големи фарове. А някой от тия взели скъпи коли втора употреба веднага ви казвам за едни 20тина процента.
74
0
 
8
 
! Отговори
край преди 8 години
Шкода Суперб се смята чешката кметска лимузина - при разликата в стандарта кметовете на общини които не са областни градове трябва да са максимум с нова кола за около 30-40 хил. лева. Шкода Октавия, Рено Лагуна и пр. До скоро районните кметове на София бяха с хюндай елантри. Мярка трябва и разум.
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха,значи големите фирми за служебни коли дават Опел,Шкода,Форд и Фауве,но за общините трябват само хай енд модели по над 100к...
72
0
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно мие само там ли са има и други градове дето млади хора маи няма напоследак а пак тои и хал хабер си няма
71
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са виновни депутатите, не са виновни кметовете, не са виновни политиците, не са виновни съд и прокуратура. Виновни сме всички ние поданиците на Боко, защото сме ***. Ние не сме народ, ние сме пасмина, ***, ***, диво племе, което само мрънка, но нищо не прави за да промени съдбата си. Шапка свалям на гърците, потомци на елините, за това, как приемат исканията на Брюксел. А ние сме потомци на роби в продължение на 500 години и роби ще си останем.
70
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Няма кой да ги подсети ,че се оливат.
69
0
 
33
 
! Отговори
sss преди 8 години
А къде пропуснахте кмета на Велико Търново с Фолксфаген Фейтън за 200 000 лева.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не за хиляди,за стотици хиляди български левчета са тези коли.Но от кого да гледат-я вижте народните избраници на какво се возят и колко често сменят колите си.И само това ли е.А партийните субсидии,които са най-високи в Европа в най-бедната страна и още и още на наш гръб а на горките пенсионери по 2 лв.увеличение на и без това мизерните пенсии и пак се тупат в гърдите,че много са им дали.Ама ние сме си виновни,че ги търпим.
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рибата - от към главата.А парламентарния парк - вместо шкоди - мутренски возила.Безгранична комплексарщина и простотия - но на чии гръб?А средни заплати в енергетиката и газопреноса и разпределението 3500-5000лв?СРЕДНИТЕ!Трябва поголовно съкращение и намаляване на тези безумни разходи и на който му е малкода заминава в частния сектор.