"Галят" кметовете с лимузини с глоби до 1500 лв.

При това само ако са нарушили безспорно закона
82
"Галят" кметовете с лимузини с глоби до 1500 лв.
Снимка: Булфото, архив

Кметовете, които са изхарчили стотици хиляди левове на данъкоплатците за луксозни коли, ще бъдат проверявани от държавата. Това заяви вицепремиерът и министър по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия.

Те ще подлежат на санкция до 1500 лв., но само в случай, че бъде доказано по безспорен начин, че с покупката на скъпите коли са нарушили Закона за обществените поръчки, уточни Дончев.

Вече е разпоредено на ръководството на Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка на случая с кмета на Балчик Николай Ангелов. Той се "отличи" с най-скъпата лимузина сред всички свои колеги кметове, а най-фрапиращото е, че при поръчката на возилото е заложил като изисквания точно определени екстри.

"Законът не може да гарантира морала”, коментира вицепремиерът.

Той допълни, че ще предложи въвеждането на таван на цените на служебни коли, така че законово да се определи някаква максимална стойност на обществените поръчки за тях.

Според него подобни разследвания само показват че има прекомерни харчове на общински пари и цялата система на местното самоуправление не работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Опаа! преди 8 години
До СтарВиж коментара на Допълнение, относно кои са партиите!
67
0
 
1
 
! Отговори
Допълнение преди 8 години
Тъй като никъде не уточниха от кои партии са кметовете със скъпите коли, ето ви ги:Балчик - "независим" от БСПНеделино - ПП "Лидер"Несебър - "независим" от БСПСозопол - ГЕРБХитрино - ДПСВърбица - ДПСРуен - ДПСВенец - ДПСИсперих - ДПСКаолиново - ДПСДевня - ГЕРБНикола Козлево - ДПСКакто се вижда ДПС са абсолютни шампиони по наглост!Изводът е, че където се купуват гласовете и избирателите са слабообразовани, там се краде най много!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах финансовият министър на Гърция- спря мотоциклета пред Министерският съвет и слезе забързан.Просто бях изумен -веднага го сравних с нашите кметове.Възхищавам се на гърците!
65
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха, ха....., ей така се усвояват ЕС пари! Но в сравнение с Гърция направо нашите кметове са непорочни! Така и ще е, докато Запада продължава да не се интересува какво му се случва с парите! Ако очаква контрол от българската администрация, значи още вярват в Дядо Коледа!
64
0
 
5
 
! Отговори
До Правителството преди 8 години
Ей, Борисов и компания, направете веднага промяна в закона за местното самоуправление или където трябва, и ограничете със закон с какво може да разполага един кмет, заместниците му, общинските съветници и всички на избираеми постове по места. Само така ще се спре всичко. Иначе с приказки е ясно че не искате промяна, а нали затова сте там? Иначе наесен - аут. Дано някой препрати това на дупетатите.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този кмет е приятел на Станишев и кандидатурата му е издигната от партията на Станишев. Това което ви пиша не означава че ГЕРБ са с по-евтини коли и по- малки крадци
62
6
 
15
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Гласувай пак за крадците от ГЕРБ народе, *** и глупав, български!!!!
61
0
 
14
 
! Отговори
! преди 8 години
Избора не струва нито за депутат нито за кмет нито какъвто и да е. Не може да трябва да избираш между масов убиец и социопат и да те обвиняват че не гласуваш. Трябва да има задължителна бюлетина "никой не е достоен за моят глас" така народа да казва че нито един кандидат не е достоен да бъде избран!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много мекичко се изразява, но пък да ги осъди решително някак не върви, схемаат се прилага с години от всички правителства, въпросните дерибеи само са я възпроизвели на местно ниво. Иначе това си е заобикаляне на закона, трябва и прокуратурата да поработи върху покупките на колите.
59
0
 
15
 
! Отговори
реална картина преди 8 години
За тези които не знаят. Кмета на Балчик е от обкръжението на Сергей Станишев. От комунистите беше издигната и кандидатурата му. Народа избира това което му се предложи. Алтернативите не са много.Днеска ГЕРБ погнаха комунистическите мафиоти с лимузини, утре друга партия ще погне ГЕРБ за герберски кметове с още по-големи и скъпи лимузини.Проблема на българина е че чака някай да дойде на власт да го оправи, и забравят че идващите на власт оправят себе си, не и вас.
58
0
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Спешно: някой да ми даде 100 000 хилки за кола, аз ще му върна 1500.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акудДобра идея. Звучи мотивиращо, национално и патриотично. Да си видял крадец патриот ? Регионалното министерство умишлено не издаав наредби за тявани и ограничения на общинските имущества защото знаят, че една такава наредба може да се върне като бумеранг при тях. Народа ясно го е казал "Гарван, гарвано око не вади"Държавата е орган за насилие. Колкото повече този орган расте, а народа се топи става все по тежко и непосилно
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата е орган за насилие над народа. Задължение на народа е да противодейства на това насилие. Ако този народ е избрал да дреме и лази като червей, моля нека да не се сърди когато го настъпват и мачкат.Добрия и достоен живот не идва даром. За него се "воюва" с обединение на знаещи и можещи хора с висок морал и строга бдителност над останалите.Няма по-лошо от това да свикваш с иемеш като норма
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 1500 лв. нали знаете през кое им е на тези корумпирани същества, които си купуват коли за 150 000 с някакви излишни екстри, които не си позволяват дори честно богатите хора? Тази съдебна реформа е най-ключовата за страната ни... Веднъж да стане факт, ще ни трябват поне 1-2 нови затвора за всички, които заслужено ще се насочат натам.
54
0
 
11
 
! Отговори
акуд преди 8 години
вместо таван на сумата , издайте закон да се купуват само произведени в Български коли в случая greatwall
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 8 години
лa дa живееш в БГ дa тв видя дaли ще глaсувaш зa Aтaкa. Предстaвa си нямaш от БГ политикa. Предполaгaм живееш извън Бългaрия у си решул дa се прaвиш нa пaтриот. Aйде събирaй еврaкитaтa и си гледaй MTV... не се прaви нa нaционaлист. Слaб си
52
1
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ТАКИВА РАЗКРИТИЯ МЕ ИЗПЪЛВАТ С БЕЗГРАНИЧНА РАДОСТ ИЗПАДАМ В ЕКСТАЗ. МАЛКО ВИ Е ОЩЕ ИСКАМ . ПО СКЪП ТОК ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ ВСЯКА УЛИЧКА ВСЯКА ПЪТЕЧКА СИНЯ ЗОНА.БАРИЕРА ПРЕД ВСЕКИ ДОМ ТАКСА ТАКСА ЖИВОТ ЗА ВСЕКИ ДЕН .БЪЛГАРИ ЮНАЦИ
51
4
 
3
 
! Отговори
з преди 8 години
До 44 и 52..Aло, отворкото.. я мaлко по спокойно. Нещо оборотен ли го рaздaвaш? Зa кaквa Aтaкa говориш? Ти мaй си фотогрaф по прифесуя. Искaш aтaкa дa дойде нa влaст, зa дa снимaш кaк зaстрелвaт полоеин Бългaрия... Зaщото aко тези ПСЕВДО-нaционaлисти дойдaр нa влaст тук ще стaне по зле и.от Сирия, Ирaк и Aвфaнисрaн взети зaедно.Aйде почини си мaлко и гледaй някой филм по HBO без многи дa си фaнтaзирaте.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви наредби, какви закони ? Кметовете подражават на големия си шеф. Държавния мафиотизъм не работи за благото на народа. Българската държава е орган за насилие и рекет над народния данакоплатец.Този *** кмет каза " Обама как има самолет" без да си прави сметката че при Обама крадците стоят зад решетки а не в лимузини. Малко са смелите журналисти които са готови да ровят в миризливите държавни ла****
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не сключат договор с Great Wall за коли на цялата държава, все пак у нас се произвеждат и са с изгодни цени. Да стимулират малко тази наша икономика пък и лев да се спести. Аз ли да се сещам за тия работи ?