Хиляди посрещнаха Джулай морнинг - тук-там мрачен

Слънцето изгря без облаци по морето в 5.32 часа
Обновена: 1 юли 2015 08:10 | 1 юли 2015 07:44,
34
Хиляди посрещнаха Джулай морнинг - тук-там мрачен
Снимка: архив Булфото

Облачен и мрачен посрещна Джулай морнинг почти цялата страна. Въпреки това хиляди хора успяха да видят първите светли лъчи на деня.

Без облаци слънцето изгря на Черноморието ни в 5 часа и 32 минути, а в 5 часа и 52 минути се появи и зад облачното небе в София, съобщи bTV.

Стотици се събраха за пореден път на Камен бряг, за да посрещнат първото юлско слънце.

Това отново се случи под звуците на култовата песен „Джулай морнинг” в изпълнение на живо от вокалиста на Юрая Хийп Джон Уолтън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
1
 
! Отговори
ушанка преди 8 години
Aм да. Ако не го препоръча някой на английски няма и да се сетят зомбираните. Цял живот жителите и на Камен бряг, Тюленово, Каварна, Шабла са посрещали и 01.07 и 02.07 етс. даже и преди да дойде демокрацията. И с народна музика или друга българска е също толкова красиво.
21
0
 
7
 
! Отговори
Джон Лоутън преди 8 години
Казвам се ЛОУТЪН, а не УОЛТЪН!!!!!!!!!!!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28Много сме интересни българите, слагам и себе си в това число защото няма как, българин съм. И какво ще стане като Глен Хюз си купи имот тук? Злато ли с.ре. газ ли п.кае. Абе уважавайте се малко повече хора. Колкото да Джулая, ако води до някакво духовно израстване и прочистване, ок, това е добре. Обаче само да се гледа изгрева на слъцето, защото било Джулая, това е повече от елементарно.
19
2
 
9
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
до 15Няма нищо американско. Нещата стават спонтанно. Празнуваме само в България. На 1 юли е заради песента Джулай морнинг. Отгоре на всичко групата не е американска, а английска. Самите Юрая Хийп като разбират, първо се учудват. След това даже Джон Уолтън си купи имот в Каварна и направи доста филми, полуляризиращи България. Чувам слухове, че навивал и Глен Хюз да си купи имот тук
18
3
 
1
 
! Отговори
балай преди 8 години
До Анонимен 23Личи ти, че си варненец.
17
2
 
7
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
За трета поредна година посрещаме на Тюленово, разбира се с музика на Юрая Хийп. Тази година изгревът беше особено красив. Мисля, че слънцето изгря в 0529 часа
16
2
 
8
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
до 21Празникът не е измислен. Тръгва на плажа във Варна през 1976 г.
15
3
 
17
 
! Отговори
художника преди 8 години
До такава степен сме затънали в собствения си егоизъм, че животът ни се осмисля от фейса, скайпа, тубата и ....парите.Парите те правят независим, но не и свободен. Всичко друго около нас го приемаме за даденост. Слънцето, дъжда, вятъра, песента на птичките...радвайте им се докато можете, защото утре, като грохнали старци с памперси в тъмната стая ще търсите тези спомени от живота си, но просто тях няма ги има. Точно за това го има и ..."ДЖУЛАЯ"
14
2
 
1
 
! Отговори
До сис преди 8 години
Е сега ше се обиждаме ли...
13
1
 
7
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Кофтито в случая е че не само феновете на пърпъл и хийп така наречените хипита празнуват на 1 ви ...а е пълно със всякакаква ***...то не са техно партита чалга и всякаква друга музика. Както всяко нещо и вскяка традиция и това е опорочено
12
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея на морето и ми е смешно, когато някой тръгне да се изказва как видял изгряването на слънцето. Това го гледам всеки ден и не е нужно да се правя на велик. Този празник по-скоро е измислен от отворените софиянци, които си мислят че като видят изгрева на слънцето над морето и са станали велики.
11
4
 
4
 
! Отговори
До сис преди 8 години
Айде не се прави - 100% сте ходили на плажа да обърнете 5-6 литра биричка и да пафнете, знам ги аз тези съзерцатели :D
10
3
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 8 години
Ама нищо американско няма в обичая...има колкото в сливовицата!
9
8
 
5
 
! Отговори
А.В. преди 8 години
До СИСЧудесно е да се гледа изгрева, но във всеки един ден, без тази снобарска показност точно на 1 юли, "вижте ме колко съм..."
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Edin ot metodite da se durjat goite v pod4inenie!
7
13
 
7
 
! Отговори
Димо преди 8 години
Тези тълпи на плажа ми приличат на масовите венчавки на преподобния Мун, същия порив към свободата:)
6
13
 
6
 
! Отговори
до кога преди 8 години
Всяка година се пишат безсмислени текстове за това кога изгряло слънцето на 1 Юли и кой го бил ппосрещнал. Очевидно всички хора на планетата го посрещат и то всеки ден. Толкова ли нямате теми за писане, че търкаляте една и съща глупост всяка година?
5
27
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Една от емблемите на глупостта на българина. Няма такъв празник никъде по света, не е хипарски, никакъв не е, никой не знае какво е това Джулая, нещо като мериджейн. В песента на Юрая се пее за един пияница който сутринта се прибира при грозната си дебела жена а не му се иска. Самите Юрая бяха изумени как тази пияндурска песен е химн на протеста, срещу какво? Абе дивотия до шия в хубавата ни страна
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доволно са си попили и попушили :).
3
16
 
12
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Хипарски глупости...