Автомобил причини инцидент на жп прелез

Шофьорът заобиколил бариерите, при удара няма пострадали
7
Автомобил причини инцидент на жп прелез
Снимка: Булфото, архив

Неправилно преминаващ автомобил причини инцидент на жп прелез на гара Марчево, съобщават от НКЖИ.

В 11.50 часа днес, на прелез в района на гара Марчево, лек автомобил преминава през прелеза при редовно задействано автоматично прелезно устройство - светлина и звукова сигнализация и спуснати бариери, указващо приближаването на влак.

Опитвайки неправомерно да заобиколи спуснатите бариери, автомобилът е ударен в предната си част от  пътнически влак 70102, пътуващ по направление Мездра-Видин. При инцидента няма пострадали.

Нанесени са щети на локомотива и автомобила. За да продължи влакът своя път, ще бъде изпратен нов локомотив от гора Мездра, който да обслужи курса.

Екипи на разследващите органи и ДП НКЖИ са на мястото на инцидента.

Във връзка със случилото се, ръководството на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура” за пореден път призова водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници, отчитат от НКЖИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният *** с името Андрешко който решил, че е по-умен от всички и по-хитър от всеки. Как не го е утепал влака не знам но е трябвало. Бързал е за бизнес среща.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера що за нечифтокопитно трябва да си, да бързаш да минеш при спуснати бариери през ЖП прелез. Сигурно *** има повече мозък, отколкото този ***. Колко време ще спести - 5 мин.? Или идеята е да се покажеш, че си тарикат и не чакаш като другите? А сега да видим дали друг път пак ще тарикатства!
5
1
 
2
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Мърчево не Марчево.
4
1
 
8
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
"За да продължи влакът своя път, ще бъде изпратен нов локомотив от гора Мездра, който да обслужи курса."Аз си мислех че локомотивите идват от депо а то се оказа че от гората идват... какъв съм невежа. В случая от гора Мездра ще дойде локомотива. Те като айдуци, по горите и трънките седят локомотивите :D :D
3
2
 
11
 
! Отговори
ив преди 8 години
Може да се съжалява единствено за повредения влак. Простотията по нашите пътища става вече заразна.
2
1
 
5
 
! Отговори
pesho преди 8 години
МЪрчево, а не Марчево
1
1
 
13
 
! Отговори
Batman преди 8 години
Малко му е да тариката................