Радиационният фон е без промяна, увери Василева

Хората да бъдат спокойни, зове тя
12
Радиационният фон е без промяна, увери Василева
Снимка: архив, БулФото

Има национална система за мониторинг на радиационния фон и няма никакви индикации за промяната му в страната и за превишаване на нормите. Това коментира пред журналисти екоминистърът Ивелина Василева по повод слуха за радиационен облак от Чернобил.

Още по темата
Тя посочи, че националната система е свързана и със системите на другите държави.

"Това, което имаме като информация, е, че няма индикации за каквато и да било промяна на гама фона", каза Василева, цитирана от БТА.

"Нека хората да бъдат спокойни. Имат възможности в реално време в интернет да следят показанията на системата и замерванията, които се правят. Не би трябвало да се притесняват", каза още екоминистърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: МОСВИвелина Василева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сорос и е платил за да го каже, всички щв ОМРЕМ!11!! Наистина ли ви го мислите това което пишете (коментари от 1 до 10) или просто ви плащат да всявате паника? Какви заговори какви 5лв. И защо не прочетете инфо от РИА Новости, като не вярвате на краваро-илиоминатските медии? Опасност НЯМА!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се чудя, ако действително радиационния фон е без промяна, защо американската посланичка избяга преждевременно от България и то точно сега?
6
0
 
5
 
! Отговори
Много бързаме! преди 8 години
През 1986 г. съветският цар Михаил Празноглави съобщи за катастрофата в Чернобил чак на 14-ти май 1986 г., 18 дни след експлозията в Чернобилската АЕЦ. Въпреки факта, че всички западни станции бяха оповестили за случилото се. Сега повечето западни медии мълчат за пожара в района на експлозията през 1986 г. При това положение, какво да очакваме от Порошенко и Яценюк, да си развалят рахатлъка ли? Нали така става все по-вероятно дълговете на Украйна към европейски кредитори да бъдат опростени.
5
3
 
7
 
! Отговори
гио преди 8 години
ако след седмица се пръкнат зеленчуци подобнии на тези от 86-та ти министршо заслужаваш линч с цялата пасмина в това министрество. Ако има нещо по-добре го кажете на храта, а не криите.На мен вчера хора, който точно се занимават ме предупреждават днес до обед да не си показвам носа и да затварям всички прозорци и да не се пускат климатици и да се моля да не валяло.
4
0
 
15
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 8 години
Същото го казаха и през 1986....
3
2
 
6
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Преди малко по БНР съобщиха, че пожарът не е овладян напълно. Потушени са само три огнища, но остават да тлеят още четири!
2
2
 
7
 
! Отговори
образование преди 8 години
Какво разбира тази от радиация? Никакво специализирано инфо няма. Инфо като за овце.
1
3
 
9
 
! Отговори
Gruiu преди 8 години
Всичко е нормално , сутринта влязох в *** и тока спря , гледам лампата не свети , обаче в *** е ден !