Минипатрул: Електромобил следи за реда в Бургас

Малката еко кола обикаля из Морската градина в града
6 юли 2015 16:35,
15

 Снимка: Булфото

Компактен електромобил е най-новата придобивка на Община Бургас, която се ползва от инспекторите на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност". Малката еко кола се използва за обходи на Морската градина, за да се съблюдава спазването на реда и паркирането в нейната периферия.

Екоинспекторите на Община Бургас също дават пример в това отношение, като се придвижват при проверките си с електроскутери. За да се поощрят повече бургазлии да ползват този вид транспорт, на паркинга на ул. "Гурко" заработи първата безплатна зарядна електростанция. Със соларни инсталации са оборудвани и повечето детски градини на територията на община Бургас.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БургазлияОт 1358г. нямало чисти българи. Ми то по тъпоумната ти логика 80% от европейците са с римска кръв, щото е имало стотици години римска империя на днешните им земи
10
3
 
1
 
! Отговори
чула жабата.. преди 8 години
Аз немога да разбера кой следи за реда в Бургас. Полицията или тази общинска фирма? Ако са и двете явно тази дейност се дублира и въпросът е защо данъкоплатеца трябва да заплаща на две институции за едно и също нещо. Иначе по въпроса за електромобилчето - това са практики от 90-те години на миналия век. В момента на запад тези двамата на снимката стоят пред мониторите на модерна система за видеонаблюдение с обхват всеки сантиметър от площта.
9
5
 
1
 
! Отговори
balkanturist преди 8 години
ami konna policia, waterpolicia i velopolicia ima li?
8
0
 
3
 
! Отговори
туизи преди 8 години
на стара в Белгия струва от 5 до 8 хил. евро. Дребните коли са незаслужено скъпи, както гарсониерите.
7
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 8 години
Бургас е "пилот" за много нови и добри практики за България.. този автомобил е само нищожна част дори не знам дали е от такава важност. Разликата между него и други общини се проявяват все повече. Много от нещата, които сме изпратили като предложения в момента се събират финансов ресурс за осъществяването им. И рано или късно ако нещо не се промени много посоката на развитие града ще е светлинни години пред много други. Искрено се надявам да "повлече крак" С други общини се работи по трудно...
6
4
 
7
 
! Отговори
! преди 8 години
Случайно знам колко струва тази кола и колко е голяма. Ако не е подарък от рено като реклама, Питам кой е одобрил харченето на тези пари и толкова ли няма за какво друго по-полезно нещо да се дадат?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Р.ГащановНа пясъка лягат хората, не можа ли някъде в храстите?
4
0
 
10
 
! Отговори
До Р.Гащанов преди 8 години
Не те ли е срам? То не само глоба ,а и трябваше и бой да ядеш. Хора лежат там и деца си играят на пясъка.
3
4
 
9
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
До ТРАКИЕЦМилият ми той... а ти от каква раса си бе??? Нали знаеш, че от робството насам всичко е омешано и не ми се прави на чист Българин, защото такива няма от 1358г. насам.
2
23
 
4
 
! Отговори
Р.Гащанов преди 8 години
Не обичам този град.Преди 2 години ходих на море там и ми лепнаха 50 лева глоба че вечертта ходих по голяма нужда на плажа.Ами това са физиологични реакции ,а и си го бях заровил преди полицая да се направи на интересен.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо няма снимка отгоре и отдолу ?