Роден референдум: Кюстендил каза "Да" на Петър Паунов

В допитването не участваха жителите на ромския квартал
6 юли 2015 09:53,
6
Роден референдум: Кюстендил каза "Да" на Петър Паунов
Снимка: Булфото, ахрив

Общо 5147 души са участвали в общественото допитване, което се състоя вчера в Кюстендил. За участието на настоящия кмет Петър Паунов в предстоящите местни избори са гласували 4952 души. "Против" са гласували едва 192-ма, а три са недействителните бюлетини.

След приключването на изборния ден кметът Петър Паунов коментира, че предвид броя на участвалите в гласуването, има валиден резултат от него. Той благодари на всички, които са участвали в местния референдум.

"При тези горещини, в разгара на черешовата кампания, за нас е изключително важно, че хората намериха време да изразят позицията си в тази гражданска и обществена инициатива", каза Паунов пред БТА. Според него, в Кюстендил има ядро от мислещи и ангажирани хора.

Общественото допитване беше инициирано от коалиция "Кюстендил" /десни партии/, представлявана от настоящия кмет на община Кюстендил Петър Паунов. То съдържаше следните три въпроса: Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори; Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил и какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил.

Паунов посочи, че ще се съобрази с резултата от допитването и благодари на всички доброволци, взели участие в провеждането на референдума. Той изрази задоволство, че много от участвалите в референдума са отговорили и на третия въпрос в него, който имаше пожелателен характер.

"Той ще се окаже най-важният. Това нещо е най-важното и още сега ще бъде отразено в работа на администрацията", допълни Петър Паунов. Кметът добави, че на база резултатите има основание да се обсъжда обща кандидатура, която да обединява, а не да разделя.

Секциите в изборния ден бяха 83, от които 35 в града, а останалите - в селата на общината. Допитването е на територията на цялата общината, без ромския квартал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
фазанов преди 8 години
Катастрофирала община с катастрофирал кмет и зашеметени хора
5
1
 
8
 
! Отговори
Байо преди 8 години
Тоя феодал затрива града. Сега са гласували, такива на които е работодател. На селски кметове беше поставил цел 80% активност иначе уволнение.Загроби общината и я доведе до последно място в БГ
4
0
 
6
 
! Отговори
неее преди 8 години
не е Кюстендил, а само 10 %
3
1
 
12
 
! Отговори
Мая Манолова преди 8 години
Безсмислени упражнения с една единствена цел - вдига си акциите пред Бойко Борисов. Като паун който си пъчи опашката.
2
8
 
7
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Ето това вече е дискриминация...
1
2
 
9
 
! Отговори
Паун преди 8 години
И какво му пречеше да се кандидатира на този .....