Две сирийчета са в болницата в Ямбол с хепатит А

50 души от центъра в Елхово са под лекарско наблюдение
29
Две сирийчета са в болницата в Ямбол с хепатит А
Снимка: Булфото, архив

Две деца от сирийски произход са настанени в ямболската болница. Едното е с потвърдена диагноза хепатит А, а при другото резултатите се очаква да излязат утре.

Симптомите на болестта са разпознати при стандартните медицински прегледи, извършвани в разпределителния център в Елхово.

Първото момченце е хоспитализирано на 2 юли, а другото днес. Децата са на 3 и 7 години и са били в контакт с повече от 50 души, които ще бъдат под лекарско наблюдение. Вече са взети всички превантивни мерки, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на Регионална здравна инспекция в Ямбол пред БНР.

Извършена е цялостна дезинфекция на помещенията. Разпределителният център в Елхово е от затворен тип и опасността заболяването да се разпространи е малка, категорични са специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Да умирати и да ги копаят в градина, тор да стават!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АААА това е нищо!ЧАКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ КАКВИ БОЛЕСТИ МЪКНАТ ОТ АФРИКА!!!ЕБОЛА, СПИН, ХОЛЕРА ................И ВМЕСТО ТЕЗИ ХОРА ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ И ДА СЕ МАХАТ ТЕ НИ ГИ ПУСКАТ ДА НИ ИЗЧУМЯТ!
17
1
 
9
 
! Отговори
от 19 до 20 преди 8 години
Умнико, учила съм в Германия телекомуникации 5 години и съм работила 5 години в Дойче телеком. Не ми казвай, че германеца те има за равен... Тук във форумите можеш да се правиш на велик, но имай предвид, че има хора които много добре знаят живота на чужденеца в Германия. Ясно ли ти е? За германците ти винаги ще си никой... А, мен не ме мисли... Добре съм си вкъщи, а ти слугувай там, след като тук не си могъл да се реализираш... (у)
16
4
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Да кадърен съм,след като съумях да се оправя в чужда държава.В България нямаше да мога да се оправя,защото в България не гледат дали си кадърен, а на кого си брат и сват.Шуробаджанащини,връзки.......Страната на работещите бедняци,защо се нарича така?Хем работиш,хем си беден.Нима тези хора за теб са некадърни.В нормална държава неможеш да се сравниш и с безработния.Британските клошари идват на почивка в България.Хайде ''кадърнико'',мечтай си за моята заплата
15
3
 
6
 
! Отговори
до браво преди 8 години
Беше те шубе да избягаш преди 10 ноември, а след него сума ти прошляци се натресохте в чуждата уредена къща. Не ми се хвали! Правилната посока в/у чуждия гръб... айде де! Изпостник!Ако си бил кадърен и тук щеше да си добре.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваксинирайте ги тези пришълци в гетото,което правите. Хепатит е добре,само да не плъзне нещо по-гадно. И ги учете в тези лагери гета на елементарни хигиенни навици. Явно най-простото и неукото от арабския свят идва в *** Бг. Образованите отиват на запад и в Турция. Германия си избира по-добри ***. Нали команда цирка ЕС.
13
0
 
3
 
! Отговори
anonim преди 8 години
nali gi vaksinirahte sreshtu hepatit i t.n...mnogo yasno e che shte sa zarazeni s hepatit
12
0
 
2
 
! Отговори
До 13: Бъркаш. преди 8 години
Минава без никакво лечение за около месец и не разбирам защо е тази я. Онзи е "С".
11
17
 
7
 
! Отговори
браво преди 8 години
Преди 25 години аз като дойдох в западана Германия бяхме хиляди от България.Хората ни посрещнаха много любезно.Настаниха ни,храниха ни 3 пъти на ден,медицинско обслужване,пари,учене на немски език, и работа.Така се прави.А в България две дечица приели в болница,и кой щял да им плаща.Ами вие,кой да плаща,да не би на нас някой друг да е плащал,немските граждани плащаха нашите издръжки,обучение,и джобни.Радвам се,че съм поел в правилната посока,един живот има всеки
10
0
 
10
 
! Отговори
568778 преди 8 години
Абе , вярно че бягат от война , ама няма ли кой да им каже , че положението в България е трагично , да търсят начини направо в Западна Европа да ходят
9
9
 
0
 
! Отговори
Р.Гащанов преди 8 години
Може да е всичко ,но са яки мацки! На предишната дадох на майка и пари за читанка и родинознание .
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в Турция са само 2500000 от сирия в България има 5000 я няма щом западните страни искат да има демокрация да си вземат бежанците
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хепатит A по-рано наричан инфекциозен хепатит или жълтеница, предава се чрез заразена храна, вода или къпане в басейни.Нима написах нещо раситко?
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко на брой са бежанците в Ямбол , че 50 са под наблюдение ??
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
почнаха епидемиите...
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някага във френски квартал живеели французи и евреи заедно. Французити имали обичай да си мият ръцете след ядене, а при евреите религията ги задължавала да мият ръцете преди ядене. Изведнъж плъзнала болест и започнали да умират французи и нито един евреин. Тогава французите решили че евреите им правят магии и ги отделили в Гето, но и това не им помогнало. Кой господ е могъл да обясни че ръцете да се мият преди ядене. След ядене - кел файда!
3
3
 
33
 
! Отговори
Сиртаки преди 8 години
Аз ако имам хепатит и нямам здравна осигуровка никой няма да ме вземе в болница или да ме лекува, но за бежанците може.
2
4
 
28
 
! Отговори
писна ми преди 8 години
А кой ще плаща за лечението??????????
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, те ръцете се мият и след тоалетна!