Утре: Жълт код за опасно високи температури

Живакът ще се движи в интервал между 35 и 38 градуса
7 юли 2015 16:07,
2
Утре: Жълт код за опасно високи температури
Снимка: Булфото, ахрив

За утре е обявен жълт код за високи температури в 23 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Очакваните температури ще са в интервал между 35 и 38 градуса. Горещата вълна ще обхване всички областни от Западна и Централна България.

Изключение правят областите в Източна България – Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Търговище.

В четвъртък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. По-късно през деня над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

В сравнение с предишните горещи дни, дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 5-6 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още високи - между 33 и 38 градуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ВАШТО ЖЕГИ ЛИ СА БЕ? ЕЛАТЕ ТУК В БАХРЕЙН ДА ВИДИТЕ НА КАКВО СЕ КАЗВА ЖЕГА. 50 ГРАДУСА НА СЯНКА ВИЖДАЛИЛИ СТЕ И 90 % ВЛАЖНОСТ НА ВЪЗДУХА? АКО СТЕ ВЛИЗАЛИ В САУНА МОЖЕ ДА СЕ СЕТИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. НО ТУК КЛИМАТИЦИТЕ БАЧКАТ НА ВСЯКЪДЕ. НЯМА ИКОНОМИЯ НА ТОК И НАЙ ВАЖНОТО ТОКА Е 1 ФИЛЦ ЗА КИЛОВАТ ЧАС КОЕТО СЕ РАВНЯВА НА 4 СТОТИНКИ. А ПРИ ВАС КАКА Е УСПЯВАТЕ ЛИ ДА СИ ПЛАТИТЕ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ТОКА??