10 заведения по морето с положителни проби за антракс

Риск за хората няма, категорични са експерти
27 юли 2015 21:44,
29
10 заведения по морето с положителни проби за антракс
Снимка: Архив, Булфото

В 10 от 27-те проверени търговски обекта във Варна и региона - заведения за бързо хранене, ресторанти, хотели, магазини, са дали положителни проби за антракс. Те ще останат затворени, съобщи Агенцията за безопасност на храните. Останалите 17 обекта, пробите от които са отрицателни, се отворени.

Обектите, където е установено наличие на антракс, се намират в регионите на Варна и Добрич.

Пробите бяха взети от контактите повърхности в кухните на 27-те търговски обекта във Варна и региона заради съмнения, че до тях е стигнало заразено с антракс месо. Те бяха превантивно затворени и всички месни продукти, произведени от транжорната в кв. Аспарухово, бяха иззети.

Транжорната, откъдето е тръгнало заразеното месо, също остава затворена.

Д-р Дочка Михайлова, началник на РЗИ, заяви пред агенция „Фокус”, че към момента няма никакъв риск за хората. Тя допълни, че тревожният момент е отшумял, като през двата почивни дни никой не е потърсил медицинска помощ заради съмнение за антракс.

Карантината на животните в село Млада гвардия остава, докато не бъде изграден имунитет и в последното ваксинирано животно. До тогава ще се следи за постваксинални инциденти или умрели животни.

Кризистният щаб ще бъде закрит тогава, когато и последната проба бъде отрицателна за антракс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: антраксВарназаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятел скоро се върна от Турция. Светлинни години напред! Всеки ден се сменя бельото, обслужване 24 часа, внимание и уважение. Храната изключителна, уважение, уважение и уважение!!!!! Намерето го на нашето Лай...морие и ми се похвалете. Селяндурщината и лакомията, алчността на местната власт ще прогонят и последните ентусиасти. След 5 години ще се молят!!
21
0
 
4
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Крайно време е да излезе някой и да ни обясни, как тукашния антракс не е същия като американския и затова месец след като се разчу за случая органите си траят и само успокояват хората
20
2
 
5
 
! Отговори
aaaaaaaaa преди 8 години
Сега Бойко да започне да уволнява-първо -областния управител на Варна ,после министърката с конската физиономия-на туризма ,после шефа на агенцията за контрол на храните във Варна -покажи Бойко ,че имаш твърда ръка!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦРУ ни пусна Антракс..
18
9
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Ей, ама вярно само *** *** е наел *** да ни плюят, честно. Ти твоя въображаем едногодишен син с телешко ли го храни бе, чук? И хайде кажи името на заведението, ама ся няма как да си го измислим, нали?
17
9
 
5
 
! Отговори
абе преди 8 години
От нас*аните плажове на Гърция и Турция туристи се връщат с ***, те тръгнали да ми говорят за нашите . Колко хора умряха от тоя антракс? 200? 2000? Един, и то щото му се досвидяло да изхвърли умрялата крава.
16
1
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
И не забравяйте - Батя нареди да се почива в БГ.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кравата дошла от Турция, преплувала по морето и хооп във Варна.Така каза бате Солакоф по скат.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина че има Антракс е стресираща не е само Варна ами и всички туристи ще пукнат !!!Бойко Борисов веднага да мобелизира воените и да затворят град Вална и пириметарада стрелят на месо и труповете заровени на дълбоко с много вар отгоре.Майка ви де ба ЧУМАВА !!!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спорите на антракса виреят 15 години в почва 10 във водата.Как така да няма опасност ???ИМА ОПСНОСТ БЪЛГАРИЯ Е ЗАСТРАШЕНА БЕ ХОРА !!!ТОВА Е ЧУМА от която дори Хитлер се е страхувал да разработва .Прочетете в гугал 50 години където е имало антракс нищо не остава !!!Нямало опасност -ВАРНА,ДОБРИЧ ще изпукат кат кучета и е много болезнено и заразно !
12
15
 
3
 
! Отговори
очакваше се преди 8 години
Една от опорните точки на комунистите тази година е да съсипят туристическия сезон на морето ни....
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това все от една и съща умрялаот антракс крава ли се разнася.
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятно Прекарване на нашето Антраксоморие! Хапвайте месце и се молете да ви не среща дявола. И догодина елате пак. Антракс ще има за всички от сърце, хайде да му тропнем ний едно хорце.
9
2
 
38
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Как така с една крава успяха да заразят заведенията в цяла Варненска околия?
8
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пробите положителни , но риск за хората няма ???!!!!! Докога тези "Бизнесмени" на които и държавата им прави теманета ще ни тровят в Името на своята печалба, цялата държавна машина работи за тях, проверяват намират гафове и пак не ги затварят!Били ги затворили, друг път!!!! По цялата ивица заведенията работят на пълна пара !!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно-о-о-о-о,корабът потъва1вода-тоест антракс и лед със свински *** има за всички.....и то от сърце!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антракс. Заради него в щатите направиха луди проверки и маса народ отиде в затвора или плати големи глоби. Ако нищо не се направи в България, ще видим падане на визите през крив макарон.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тазгодишния сезон му върви като да е урочасан, май. То не бяха свинарски ледове, не бяха антракси, не бяха разбили се хеликоптери, не бяха нещастни случаи с удавяне, какво ли не беше.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама какви сте такива патриоти бе, не ви е срам. Защо не слушате Тиквата и Плевела.Почивайте на БГ-Мутроморието. Може да ви сервират лед, миришещ на *** за уискито, може да хапнете някой антракс, може някои мутри да ви понатупат на плажа. Могат да ви оберат, откраднат колата, дори да ви убият.Но знам, че вие сте патриоти-геребарсти и въпреки пречките ще почивате на Бетоморието.
3
2
 
32
 
! Отговори
Шивачът от Панама преди 8 години
С една крава половината черноморски заведения са дроб. Представям си ако бяха две или три. Този успокоителен тон започва да ме тревожи чак.