245 лв. от Варна до Златните – бакшишите дерат по две кожи

Германски репортер за "Билд": От цените ти настръхва косата!
Обновена: 27 юли 2015 14:26 | 27 юли 2015 09:00,
84
245 лв. от Варна до Златните – бакшишите дерат по две кожи
Снимка: архив, Булфото

Разстоянието от 25 км от Летище Варна до хотел в "Златни пясъци", изминато с 3 различни таксита, е струвало при експеримент на германец от 49 лева до 245 лева.

Това не е измислица, а реален факт, доказан от германски репортер, направил репортаж за родните "услуги" в "Билд" със заглавие: "Разлика в цените, от които ти настръхва косата".

Направеният от него експеримент за разликата в цените на таксиметровите услуги показва, че ценообразуването у нас е съвършено непонятно за германските граждани.

В разгара на туристическия сезон бакшишите във Варна са във вихъра си и дерат по 2-3 кожи от чуждите туристи за преходи, които струват много по-малко и това се знае от местните, които подбират такситата, с които пътуват.

Обикновената практика на прочулите се в чужбина наши таксиджии е да вземат туристите на пазарлък от Летище Варна, от моловете в града или от стоянките в центъра, пише авторът.

Пазарлъкът не слиза под 70 лева при курс от летището и под 50 лева – от морската ни столица до Златните.

Честа практика на германските туроператори е да изпращат инспектори в курортите, в които има силно присъствие на германски туристи.

Те следят за качеството на предлаганите местни услуги и дали те отговарят на германските стандарти.

Германските туристи се предупреждават при необходимост да вземат такси от хотела, като се пазарят предварително за цената му. А курортните инспектори предупреждават да се правят снимки със скандалните ситуации, които да се изпращат на туристическите агенции, които предлагат България като дестинация и да се пускат в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Странното за българското Черноморие е не че намаляват туристите, а че изобщо още има такива
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE ZABRANI NA GERMANZI DA POSESHTAVAT BALGARIA.SAMO NI CERNIAT PRED EVROPA--VAN GERMANZITE OT BALGARIA.
54
0
 
10
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Преди 1-2 години минавам покрай един хотел в София. Пред него паркирало такси. Отвътре се чува крещене на човек, изпаднал в паника, а колата буквално се клатушкаше. Инстинктивно се загледах. Когато шофьорът ме видя се посмути, излезе и отвори задната врата. Оттам излезе французин. Не искам да си представям какво са си говорили, на какъв език, с какво го е заплашвал и цялата сцена, която се е разиграла в колата. Едно обаче е ясно - този повече няма да остави и едно евро в тая държава. Жалко!
53
7
 
2
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Значи пак сме по-черни от черните. Че има копърки има. Но дори те спазват закона. убеден съм че на таксито пише цената. Ако не пише вече си има ДАИ, полиция и прокуратура. Но това че немеца не чете внимателно цените си е негов проблем! Мен са ме лъгали в Холандия с такси, например. А в Германия дори няма ценоразпис на такситата за да мога да видя парите. Там има регионално ценообразуване, което като чужденец няма пък от къде да го знам.
52
0
 
33
 
! Отговори
Пецата преди 8 години
За 245 ще летя до Германия и обратно със самолет , е нискотарифен все пак ама тия с такситата кой изобщо смее да се качва при тях .... да живее UBER нека се множат а бакшиши да фалират!
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
според чалгаджийския бакшиш всеки турист излъгал се да посети БГ е мултимилионер, които в собствената си държава по-малко от ?100 в такси не оставя... наскоро бях в Турция... сетете се откъде сме прихванали този манталитет..нека печелят хората, нека бакшиша да изкарва 2000 на месец... но да е законно , без измами!ако трябва да се вдигнат цените, но щом влезеш в такси трябва да знаеш колко ще платиш.. както е в нормалните страни. всеки хванат в измама трябва да има доживотна забрана за такси
50
0
 
3
 
! Отговори
да-м преди 8 години
Няма проблем в тарифите, а че са "според случая"
49
16
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
щом искат курорт,са надиплили хартията в сакчето,какво се оплакват? Аз що не ходя в техната държава да се правя на тежък гъзар?- щот си знам джоба!
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоз германски репортер да не е от мъi немцъi ???
47
7
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Абе аз ти разбирам иронията, ама защо ако същия немец отиде в Дубай например, там ще го таксуват по техните си тарифи, а не по немските ?
46
1
 
11
 
! Отговори
пффф преди 8 години
звъня на централата на такситата и ми казват че нямат таксита в района, а живея в центъра!!!! да около 5 лв щеше да излезе , ама все пак съм клиент бива ли такова нещо,,,ояли са се!!!
45
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никва милост за тия....... за същото разстояние в швеция ме одраха 150 евро - така че мачкааааййййййййй
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пуснат една електричка от летището до центъра на Варна и курортите през 10 минути в активния сезон и ще умрат, като в София с метрото и тогава ще ги питаме "таксиджия трева яде ли"
43
1
 
19
 
! Отговори
Очевидец преди 8 години
Преди седмица наш контрагент чужденец му взеха 84 лв от летището във Варна до хотел в кв. Чайка. Може да си представите ужасът му- командировката си изкара в офиса и хотела без да смее да излезне из курортна Варна за целия си престой от 10 дни.
42
0
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Нашето черноморие е за турбо гъзари. По-бедните да ходят в Италия или Френската ривиера, а най-бедните в Гърция и Турция.
41
1
 
6
 
! Отговори
бат-рамбо-силек преди 8 години
нищо не е това,на мен от летището в кандахар ,до планинския курорт тора-бора ми взеха 300 долара. но смених двама шофьори и три коли. единия го уличи случаен куршум,после с другия стъпихме на мина, и накрая се качи и брадат стопаджия с тежка раница със сърчащ детониращ шнур . не ми се разправя повече...добре си е в българия
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МартинТочно така може да те убие или пребие.Ако случайно го хванат и евентуално го осъдят и не е условна присъда или глоба ще полежи 2-3 години на безплатна манджа и наркотици (един бивш затворник така се хвалеше) и ще го пуснат.Все пак живеем в БГ.
39
0
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Тая година не знам, но миналата година - от летището до Златните - 50 лв на отиване и 40 лв на връщане, минава се през града, светофари все пак...Но наистина максимума е 50лв, както и да го смятаме.
38
1
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 години
А кмета Потник от Герб какво казва по този въпрос?
37
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кво ши ги жалиш тия.Те европйците имат кинти ,не са кат нашти одърпани бедни гладни.Ам чи правилно е напрайл колегата.Кат си има далавера що дансе възползваш.