Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден

Според кмета Панайот Рейзи пътят "не е нужен на никого"
Обновена: 28 юли 2015 11:12 | 28 юли 2015 10:47,
91
Колчета, бетон и... пътят Созопол-Приморско преграден
Блокираният път. Снимка: bTV

Преди дни пътят между Созопол и Приморско беше затворен, като бариерите бяха бетонирани в земята. По този начин и достъпът до плажа "Алепу" е невъзможен.

Дори е сложена табела "Паркинг" и се събират пари от хората - от държавен плаж, възмущават се в социалните мрежи.

Според летовници през последните четири, пет години на това място винаги е имало ограда, като желаещите да стигнат до "шофьорския плаж" са плащали такса от 2 до 20 лв. в зависимост от модела на автомобила им. Новото тази година е, че оградата е бетонирана в асфалтовия път и преминаването вече е невъзможно.

"Пътят е затворен от грижа към хората. Този път не е нужен на никой, има околовръстен път", обяви пред bTV градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи.

Според него къмпингуването на този плаж, известен като шафьорския, е незаконно и всеки, който наруши това, следва да бъде глобен.

Междувременно туристи заподозряха, че затварянето на пътя се прави от грижа към хората в "Св. Тома".

"Това са несериозни аргументи", каза Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците. Според него идеята за превръщане на въпросния път в пешеходна зона означава урбанизиране на местността.

"Това противоречи на твърдението, че искат да запазят резервата", допълни още Янков.

Летовници обаче смятат, че теренът се подготвя за застрояване. Според местните хора за това вече имало издадено строително разрешение от Община Созопол.

"Тук никога няма да има строителство", отвърна им кметът. По думите му бариерата все пак е незаконна, но пък е преместваема.

Той каза, че трябва да се запознае със случая и ако се установи, че има нарушение, отговорните ще бъдат глобени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Банкеръtoi e ot aksokovo. malak i gaden grad
72
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 години
Гн кмете сложете една бариера на входа на Созопол.Шопите трябва да се сурвакат.С влизането на Абсурдистан в ЕС бариерите на дунав мост трябваше да бъдат махнати,но тогава далаверата умира.В този ред събирането на такса Туризъм си е в реда на нещата,на фона на останалите безобразия.
71
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Кмета на съд и веднага в Затвора без да се закриля по Политическа линия от ГЕРБ , стига с тея шменти-капели СХЕМИ
70
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Пътя е преди всичко панорамен. Да пътуваш от Созопол до Приморско край морето е истинско удоволствие. За да намалят транзита през Дюни и св Тома преди година го затвориха,като причина че ще стават катастрофи с новия директен път.Имаше протести да се отвори пътя и държавата направи тази година модерна и безопасна връзка м/у двата пътя нооо транзита през юли и август се увеличава и кмета е бил посъветван да го затвори. Това е друго няма Транзита пречи на двата курорта.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако общината трябваше да асфалтира пътя щеше де се оправдае че е държавен но ако някой реши да граби и ако не го видят имотът е кметски. Докато не видим кмет в затвора нищо не може да се оправи.Защо по някога изобщо ги показват колко са откраднали и нищо повече .Отговор, за да станат още по нагли.
68
8
 
1
 
! Отговори
inatut преди 8 години
Лъжете ***. В неделя го махнаха
67
0
 
11
 
! Отговори
Жени преди 8 години
тоя кмет на Созопол въобще не е нагъл! Той заедно с всичките си колеги може задружно да се хвърлят от скалите преди плажа. Каква наглост, че и такси ит хората ще събират. Добре дошли в България, другото лято да няма издигнати два три комплекса там?!???!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се е ''загрижил" за хората кмета. След изборите друга песен ще запее. Гледа в очите хората и лъже. ПРОДАЖНИК!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
patiat nee nujen tam e hotela na ilia pavlov .mytri dolni.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още открай време, от създаването на първите държави, им е било основно задължение да пазят пътищата от разбойници. Деградираме, господа.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Созополският кмет е виден природозащитник. Преди време беше хванат в бракониерство с бременна сърна в колата. Тогава някои съдии и прокурори се сдобиха с крайморски имоти и случаят беше смачкан. Да не говорим за другите му подвизи.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то ако всеки кмет има право да затваря пътища-половин България ще е затворена и недостъпна. Кой му е дал право еднолично да го решава и по кой закон?Пътя може да е на общината но дори и тя самата няма право да го прегражда, къде е експертизата изказала се че е опасен участък?От кога кмета е и експерт?Кой ще плати за нарушената асфалтова настилка пробита заради колчета?Ако аз или някой друг го направи ще има глоби защо сега ги няма? И кой е той че се разпорежда с обществена собственост еднолич
61
0
 
19
 
! Отговори
dp преди 8 години
А бе сериозно измитане на мераклиите да събират пари от хората по морето си трябва, де давидим докъде е търпението на всички останали.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете "колци", че селяците/шопарите не разбират :)))))))))
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз за това дори като съм от Бургас, до сега само един път съм стъпил в Созопол о повече няма да отида..*** спрялото село!
58
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наскоро пътувах през Албания,ами мога да ви кажа че дали са за почивка там дали на път за Гърция,но е пълно с поляци,словаци,чехи и какви ли не с коли.Е тези хора преди бяха в БГ.Сега защо не идват?
57
0
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
Какво ще кажете за тубите от минерална вода, сложени пред всяка къща, за да не могат да паркират коли?!? Хем 'елате ни в хотелите и квартирите', хем 'намерете си място за паркиране', ама то такова няма! Трябва спешно да се реши въпроса с паркирането!!!
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 68!Тихо ! Алчният резак ще сложи и мрежи за делтапланеристите!
55
0
 
31
 
! Отговори
cecko преди 8 години
Все по-малко хора ходят на Кафяво море.
54
1
 
13
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Де е Никалинка, туристическата ни курифейка! Скоро за Герб и българската природа ще се говори както за Костов и приватизацията!