Събарянето на ромското гето в Гърмен ще продължи

В това e категоричен областният управител на Благоевград
29 юли 2015 11:07,
27
Събарянето на ромското гето в Гърмен ще продължи
Снимка: Булфото, ахрив

Жителите на кв. "Кремиковци" в Гърмен ще декларират имотното си и финансово състояние, както и дали желаят да бъдат настанени в общински жилища, обяви пред "Фокус" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Той бе категоричен, че незаконните постройки няма как да бъдат узаконени и процесът по събарянето им ще продължи.

Още по темата

"Според българското законодателство тези постройки не могат да бъдат узаконени. Беше направено и предложение от страна на част от общинските съветници да бъде създадено ново населено място, което да се казва село Кремиковци, на което обърнах внимание, че това по никакъв начин няма да реши проблема с незаконните постройки. По своя смисъл и по българското законодателство те, и съм категоричен, подлежат на премахване", заяви Михайлов. 

Той коментира още, че от страна на кмета на Гърмен – Минка Капитанова е внесено предложение за настаняване на ромите в сгради на бивши здравни служби. По думите му сградите предлагат добри условия за живот.

"Предложението обаче не е било гласувано от общинските съветници", уточни Бисер Михайлов и добави, че то ще бъде внесено отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
кака мара преди 8 години
то ,там,явно,доста празни здравни служби има......!!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събарянето.....то не е започнало!!! Кое продължава, мотаенето до изборите, след това идва зимата, а след нея.....забрави!!!
11
2
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Доста неефективен начин..Пак ще си ги построят. Трябва всичко да се срине с хората вътре после да се насипе с почва и да се посадят дървета
10
0
 
9
 
! Отговори
Законът преди 8 години
е за всички българи и действа на територията на Република България. Прокуратурата да се самосезира за всички които не спазват ЗУТ.
9
1
 
26
 
! Отговори
справедливо преди 8 години
Браво ! Вън продажното ДПС от българската политика !!
8
14
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
закона си е закона, човещината си е човещина ... аз съм раздвоен в момента по темата
7
3
 
28
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
9 не говори глупости.Брюксел нищо не е забранил.Така го изкараха журналистите платени, така го дъвчеш и ти.Брюксел има само становище,че се води дискриминация.Те тези становища ги пускат и за Франция ,ама там кой слуша?
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е дискриминация.ЗАЩО само в Гърмен?
5
25
 
4
 
! Отговори
А европейския съд? преди 8 години
Да, но от Брюксел забраниха! А щом са забранили от Брюксел въпросът е приключен. Никой с пръст не може да ги докосне занапред!
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще пипат ползекичка до изборите и после ще се забатачат нещата
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не искам да хрантутя ци....те. Не искам да имам само задължения, а те само права и пак да ми реват че са дискриминирани. Дискриминираните сме ние. Така, както законите важат за мен, така трябва да важат и за тях. Като не си плащат комуналните услуги-им ги спират. Като нямат здравни осигуровки-си плащат. Като са им незаконни бараките-им ги събарят без да им се осигурява безплатно общинско жилище. Като не могат да четат и пишат как взимат книжки?! Те паразитират на гърба на обществото.
2
0
 
48
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Ми айде де 3 месеца вече.Китайците за 19 дена, 57 етажен небостъргач вдигнаха.Най-дългия мост за 3 месеца го построиха.Вие за 20 бараки от мукавЪ се ослушвате!!Какво само ми играете сценки от "Болшой театър" по медиите всеки ден?!!
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога.....може би следващия век когато индийците ще са умрели от глад защото няма да има българи които да пълнят хазната и да ги грабят.