Кметът на Царево: Събаряме незаконните постройки на къмпинг Юг!

От днес влизат в сила мерки за спиране на строителството
30 юли 2015 11:35,
12
Кметът на Царево: Събаряме незаконните постройки на къмпинг Юг!
Снимка: Булфото, ахрив

Проектът за строеж на 16 вили на 70 метра от морето в къмпинг "Юг" разпали поредния скандал и мобилизира всички институции. В сряда, по искане на прокуратурата, Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) реши, че за изграждането на постройките са издадени незаконни разрешителни.

Така от днес влизат в сила мерки за принудително спиране на строителството. Причините - опорочена процедура и неспазване на Закона за биологичното разнообразие.

Още по темата

"Ако издаденият от РДНСК акт бъде потвърден, Общината ще събори всички тези постройки", заяви кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев пред Нова телевизия.

Той поясни, че вече е издал заповед за премахване на двете бетонни плочи, излети върху дюни в района. Направил това, веднага след като в Общината е постъпила специализираната карта на дюните.

Строителят е получил разрешителното си през 2012 г. От 2013 г. обаче е в сила Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, който забранява строителство на разстояние по-малко от 100 метра от морето, както и върху дюни.

Бургаският административен съд отхвърля жалбата на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за спиране на строежа през 2013 г. и дава зелена светлина на селището.

Един от хората, които са започнали да строят на къмпинг "Юг" пък заяви, че според картите, по които са започнали да работят преди години, по тези места не е имало дюни.

"Изведнъж свикаха една комисия, която дойде и за два часа установи, че тук всъщност има дюни. Но ние все пак вярваме, че истината ще победи", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този гнусльо Лапчев си е в далаверата 100%. Калво се прави на ощипана мома, краде си човека, дава и нагоре, Баце не пуска Фандък никому. Краднеш, кихаш и Баце те пази. Не кихаш и те удушват всичко що е държавна служба. Баце гледа и се подхилва. Не даваш нагоре и прибираш само за себе си, не продължава дълго. Кметчето с жълто около устата си стои небарнато. Бързо се е ориентирал и втори мандат му е сигурен. Ще краде, лъже и *** за да има и за Баце. Хей живот, здравей, здравей!!!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмете, кмете,.. къде гледа като се разписваха от общината разрешителните за строеж?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този кмет е поредното герберско недоразумение.Лапчев *** предизборно от всичко и от всички в Царево.Само да видите статуята на пристанището-пълна гавра с парите на данъкоплатците.Никой не може да разбере на какво прилича.
5
0
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
" Кметът на Царево: Събаряме незаконните постройки на къмпинг Юг! "Ами като не дават рушвети, на правилните хора, така ще е !За другото лято да си знаят урока !:)))
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ли Лапчев, *** ли? Още пролетта установиха незаконното строителство и си стои до сега. Мажат, лъжат, заблуждават, подвеждат, бавят да се забрави и да си построят замисленото. Кой някога е разрушил нещо на морето? Няма такъв случай! Всичко от кмета до прокурора са в такива истории. И не разбират, че бетона, лакомията и селянията убиха морето. Виждат, че спада е 50% но се надяват, че временно. Няма нищо по-постоянно от временното. След 5 години ще стоят като коньове на празни ясли.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво стана с бариерите на шофьорския плаж , които оня резак Рейзи сложи преди два дни?И ще бъде ли обвинен в самоуправство?А за бракониерството на същия нагъл?Чадър ли има пак над него?
2
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
*** държавата, не може да се оправим с 2-3 кмета, какво да говорим за областни управители, депутати, министри и пр.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"1 от хората, които са започнали да строят на к-г "Юг" пък заяви, че според картите, по които са започнали да работят преди години, по тези места не е имало дюни."Изведнъж свикаха 1 комисия, която дойде и за 2 часа установи, че тук всъщност има дюни. Но ние все пак вярваме, че истината ще победи", коментира той."Поредните дребни тарикатлъци. Дюни там не е имало точно толкова, колкото дядо му ги е орал и сял като ниви.А и всяка добре подплатена с каквото трябва истина, у нас винаги побеждава