Разхлаждане ни чака утре и в събота, после...

Очакваме понижение на температурите с 5-6 градуса
30 юли 2015 17:17,
0
Разхлаждане ни чака утре и в събота, после...
Дори и животните търсят разхлаждане в жегата Снимка: БулФото, архив

През нощта на места, главно в Северна и Западна България ще има временно увеличения на облачността и е възможно да превали и прегърми.

Времето утре ще е слънчево, но ще премине и студен атмосферен фронт и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планинските райони. Ще духа северозападен умерен вятър, който ще донесе по-хладвен въздух.

Дневните температури ще се понижат и ще бъдат между 31 и 36 градуса.

По морския бряг ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се увеличи облачността и е възможно да превали и прегърми на отделни места. Вятърът ще е североизточен,  максималните температури между27 и 30 градуса. Морската вода остава топла с температури от 25 до 28 градуса, вълнението ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Ще духа северозападен вятър, а температурите ще паднат до 25 градуса на 1200 м и около 19 на 2000 м.

В събота отново ще духа слаб до умерен вятър. Времето остава слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали и прегърми, а температурите ще се понижат още малко и ще паднат до 28-33 градуса.

В неделя ще е слънчево, с малка вероятност за валежи в следобедните часове над планините.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари