Ремонт блокира Дунав мост-Русе

Ремонтните дейности са от румънската страна
1 авг 2015 20:19,
5
Ремонт блокира Дунав мост-Русе
Снимка: Булфото

Заради ремонт е затруднено е движението през Дунав мост–Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е ремонт на съоръжението, който ограничава пропускателната способност. Ремонтни дейности се извършват на мостовото съоръжение от румънска страна. Образувани са колони от чакащи леки и товарни МПС в двете посоки, както на българска, така и на румънска територия.

От 7 часа до момента е затруднено пропускането на леки и товарни МПС в двете посоки. До 13.30 часа румънските гранични власти са пропускали само леки автомобили поради засиления трафик от пътуващи туристи през почивните дни в посока Гърция и Турция. Създадена е организация за препускане с приоритет на леките автомобили, излизащи от България, след коте ще бъде възобновено пропускането и на товарните.

"Всеки ден получаваме сигнали за този проблем. Той ще бъде решен едва през късната есен, защото тогава се очаква да приключи ремонтът от румънска страна и да бъде спрян този светофар, който в момента пропуска само за малко в едната посока”, уточни говорителят на ОД на МВР-Русе.

"Подсилваме с допълнителни екипи и патрули, за да се предотврати ескалиране на напрежението. Това е единственото, което можем да направим за момента и няма как по друг начини да решим проблема. Трябва да имаме търпение и да изчакаме хората да си приключат ремонта”, добави още той.

Алтернативните ГКПП са Свищов, Оряхово, Дунав мост-2 и Дуранкулак. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Видин преди 8 години
Еми минавайте на Дунав мост 2,няма сравнение с Дунав мост,почти винаги се минава бързо,въпроса е че от Монтана до Видин е лош пътя
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурд е, че между две съседни държави в ЕС няма нормални транспортни връзки! Нормалното би било поне през 50-60 километра да има по един мост с 4 платна.