Народът се втурна в Гърция и запуши Маказа!

Образува се над 5-километрова опашка
Обновена: 2 авг 2015 21:52 | 2 авг 2015 18:39,
280

Снимка: Dnes.bg

 

Над 5-километрова опашка се образува на граничен пункт „Маказа” в посока към Гърция.

Изглежда, че голяма част от българите, които са решили да прекарат отпуските си в Гърция, са избрали красивия и значително по-кратък маршрут през пункта. Много гърци, които идват на покупки в България, също го предпочитат.

Ситуацията в момента обаче е повече от кошмарна. Границата се минава за около два часа, като освен на гишето за автомобили коли се пропускат и през пункта за тирове. Въпреки това колите преминават изключително бавно.

„Има малки деца с нас, а вече час и половина тръгваме и спираме, по-зле сме от мравките”, разказа пред Dnes.bg шофьорка, попаднала в задръстването.

Колоната от автомобили е само от българска страна. От Гърция към България има едва двайсетина коли.

„Разстоянието от Кърджали до Комотини е 45 минути, но на границата висяхме час и половина. В павилиончето стоят един български и един гръцки граничен полицай. Единият си показва ръката през едно прозорче, взема ти личната карта, гледа я, а после я дава на другия. Казва ти да мръднеш един метър и процедурата се повтаря. Реално не извършват никаква проверка. Дори да си обявен за издирване, няма как да разберат, тъй като не те въвеждат в системата. Просто имитират дейност. А сезонът тепърва започва“, възмущава се друг човек.

Заради бавната процедура опашката се проточва няколко километра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: МаказаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
30
 
! Отговори
ami da otide преди 8 години
Moreto ni e super, shte si izkarate chudno!
195
2
 
4
 
! Отговори
кiki преди 8 години
Ако някой се чуди защо е така да отиде само за 2-3 дни на нашето море.Приятели.Нека научим нашите *** на туризъм.Пълен бойкот на черноморието ни
194
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво има в тая Гърция бе, злато ли. дай да ходиме и ние тогава.
193
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже в Руминия е по- добре макар да е по-студено. И аз го казвам със съжаление
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В най-големите туристически сайтове имаме комплекси с оценки до 9.5, това са от реално почивали там туристи. В хубавите комплекси не е толкова евтино, но и в Гърция за същите пари си наемаш само къщичка и или си готвиш сам или ядеш по кръчмите.
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има коли от българска страна, това значи че гърците бавно пропускат, и това е нормално защото при влизане в някоя държава винаги се проверява повече. Когато излизаш от дадена държава помалко се проверяват лицата които преминават границата. Оня ден се върнах от Англия, опашките към Франция бяха 10ина километри и то по 4 колони. Така че Маказа си е супер!
190
3
 
7
 
! Отговори
Тони преди 8 години
И ако не си чел - вземи и прочети отзивите в booking за хотела. Има доста оплаквания...
189
4
 
15
 
! Отговори
Тони преди 8 години
До 242 - братле ти да не си спал на отворено? За 9 нощувки у гръцко за 2ма ти излиза 400 ЛЕВА... 200 евро иначе казано. Ако сте 4ма - двойно. Т.е 800 лева за двойно повече нощувки. Разбира се предимство има бг хотела, че е AI. Но и двамата знаем какво предлагат за инклузива - посиняло месо, кофти бира и менте алкохол. Та не може да ме убедиш, че в хотел в БГ е по рентабилно. Можеш да кажеш, че на места цена - качество е по добре ама се броят на пръсти
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е въпрос на конкретика. На никой не му е приятно да се гърчи като сардела или да дава 20 лева на ден за чадър и шезлонг, но това е положението. Държавата е такава за избрани люде (да не казвам - людоеди :)) В Гърция е малко по-различно но и там гледат да те прекарат с по-малко вазелин. Затова може и на планина. Нея поне още не са я разграфили и не събират такса шезлонг.
187
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВеднага ти отговарям къде в България, а и не само там ! Хотел Магнолиите в Приморско Клуб 5 нощувки ол инклузив за четиричленно семейство 800лв. Като при това условията, храната и обслужването са страхотни !
186
22
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Знаете ли коя е най-новата гръцка клетва между гърци? " Да ти дойдат български туристи дано" Ха-ха-ха.Гонят *** и от плажовете щото е задължително като легнеш на шезлонга, минимум консумация е 5 евро. А 4 евро ти е наливната, слаба бира.А място за хавлии, както е у нас няма.Гърците са хитри и лицемерничат, докато не ти вземат парите. А качество в България има, стига да можеш да си го позволиш и то на половин цена от Гърция!
185
29
 
22
 
! Отговори
ЖОРО преди 8 години
Точно така!!! Може и 70 евро да не стигнат.А този прехвален гаврос е нашата вкусна сардела.Тук ядеш порцията за 5 лв, а там е 8 евро.Цените в Гърция са два пъти и нещо по-високи от тук.Ама който си е коплексар да си пие водата от багажника, дето си я носи от България!
184
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха. Турция ли? Камари торби с *** в двата края на плажа, това само в Африка го има.
183
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 234И с какво се гордееш бе ***, кажи поне едно нещо което е по-хубаво в България? Едно само?
182
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях в Кушадъсъ за една седмица в 4 звезден хотел, ол инклузив само за 400 лева на човек. Фантастична храна, прекрасен хотел, чисто море и подреден курорт. Предложете ми това в България?!
181
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България е поне 45 000 по-готино от Турция и Гърция, казвам го с гордост!
180
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Гърция, и в Турция е 1000 по-добре за почивка от нашите мутренски курорти-казвам го със съжаление.
179
4
 
8
 
! Отговори
абе преди 8 години
знам ли, българите май са по моретата ама руснаците сега ще починат няколко години, щото денги няма. А и що ние да протестираме, вие сте за оплакване че вожда ви спря всички чужди телевизии та сега и Интернета ще ви ограничава. Абе мъка.
178
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така,никакво ходене на Черно Море,да не видят стотинка наште мутри хотелиерчета !!!
177
2
 
3
 
! Отговори
до 227 преди 8 години
Ми стой си в монголското село и си пии кобилско мляко тогава.