Отряза косите си и ги дари! Да зарадва едно детенце!

9-годишно момиченце дари косата си за онкоболни връстници
Обновена: 3 авг 2015 14:01 | 3 авг 2015 13:47,
20
Отряза косите си и ги дари! Да зарадва едно детенце!
Снимка: BTV

9-годишната Ивайла от Монтана отряза косите си и ги дари, за да послужат на нейни онкоболни връстници. Детето взема решението само.

Ивайла често придружава майка си до фризьора. Самата тя обаче рядко сяда на стола. "Не исках просто да ми пипат косата, беше много дълга и ми харесваше", споделя тя.

Доскоро Ивайла е с коса до кръста. Почти внезапно решава да я отреже и да я дари на болни деца, загубили своята след химиотерапия.

"С мама говорих много на тая тема и тя ми позволи. Тъжно ми е и реших да зарадвам поне едно детенце”, каза Ивайла.

"Много бях изненадана, първо защото тя е още малка, обаче се оказа, че малкото ми момиченце е пораснало", заяви пред bTV майката Виолина Иванова.

Гергана работи като фризьор отдавна, но клиент с подобно желание - и то 9-годишен, досега не е имала.

"Свързах се със салон в София, който се занимава с обработката на косите за дарения, изпратихме я с куриер и чакаме да зарадваме някое детенце сега", заяви тя.

А Ивайла се чувства много по-добре с късата си коса. И я чака да порасне отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз три пъти до сега дарявам коса за онкоболни. За съжаление разбрах, че в доста случаи косите не достигат до тях. Истинската коса се оказа ценна стока за екстеншъни на разни самозабравили се пикли. Следващият път първо ще издиря конкретен човек в нужда и отиваме заедно във фризьорския салон, за да може директно да вземе косата. Браво не детенцето! А тези дето крадът от болните.... Господ си знае работата!
16
0
 
6
 
! Отговори
AGENT TENEV преди 8 години
Razplakah se ,poklon do zemi pred tova milo dete I blagorodnata mu postupka,pozdravleniq I za roditelite mu ,4e vazpitavat takav 4OVEK.Ei hora ima nadejda za Bulgaria Hvala za takiva dela
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е за замазване на очите - няма пари за лечение на онкоболните, това е проблема, с такива акции хората се разчустват - "Страхотно! Браво, момиче! Постъпката ти е наистина благородна! Един само човек да последва примера ти" и подобни дивотии за да не осъздаят къде точно е проблема. Единици се къпят в лукс, а хиляди не могат да си платят лечението.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотно! Браво, момиче! Постъпката ти е наистина благородна! Един само човек да последва примера ти, вече си е струвало. Загубих баба си заради тази ужасна болест и знам колко страдаше когато остана без коса. Сега даже съжалявам, че не се сетих да отрежа моята и да й я дам. Щях поне да направя последните и дни малко по-малко тъжни.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен отново преди 8 години
Да идеята е добра и съм ЗА тази инициатива,но салона да си продава неговото и да изкарва пари на гърба хората-на болните,на децата,това вече е много жалка картинка.защото аз лично се обадих и казах,че имам позната за кояот искам да си даря косата и те ми отговориха ок,но за изработката и вскичко останало си плаща-т.е.ще и намалят от цената,за това че все пак те не плащат за костата,но в никакъв случай не я даряват безвъзмездно перуката. Доста добра стратегия да продават перуки!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Добра идея !!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това ли е начина да се лекуват онкоболните? Децата да си режат косите, да се правят медийни акции за този или онзи, та добри хора да даряват по 1-2 лева. Къде остана държавата? Къде останаха тези, които всяка година си гласуват десетки милиони за безсмислени агенции, за нови лъскави автомобили. Аз лично като видя такава кампания за набиране на средсва за болен човек, много би ми се искало някой журналист да отиде и да събере пари първо от тези 240 хрантутници в парламента, после от Плевнелиев
10
0
 
11
 
! Отговори
bez преди 8 години
Moite admiracii.
9
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8Сигурно родителите са викнали журналята, да се похвалят
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не трябва да бъде новина, а ежедневие. Аз и мои познати също дарихме коса, но не сме били камбаната да го разгласяваме.
7
3
 
9
 
! Отговори
Леси преди 8 години
Ако последното е истината то направо се отвръщам от постъпката на служителите от салона . Ако искат да помагат достойно нека даряват . За жалост доколкото съм запозната за да дариш коса има условие да не е обработвана с боя , за да е здрав косъма .... И аз не мога да даря , но пък се възхищавам на всички решили да го направят !
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен отново преди 8 години
След като си дарите косата за онкоболен,в салон Магама изработват перука и я продават на онкоболен, но на малко по - ниска цена,по този начин всеки в тази ситуация ще търси по-евтин вариант, в предвид цената за една перука и ситуацията в коятот са, ако ти я продадат със 100 лв. по-евтина си е пак ок. Но по този начин салон Магама си печели неговото, просто им е по- лесно да продават перуките. Доста добър начин да си продаваш стоката, като караш хората да помагат и се възползваш от нещастието..
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на детето, както и адмирации към родителиите, че са възпитали по този начин детето си. Жлако обаче, че хората запореден път са заблудени. Сигурна съм, че ссалона с който са се свързали в София е магама. Собственичакта му е решила да си направи супер ПР реклама, като направи инициативата дари коса помогни на онкоболен. и хора като малкта Ивайла /аз също имах желанието да го направя/ си даряват косата, за да помогнат на онкоболен. Какво обаче се оказва?
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради бедността продават и бъбреци и други органи.
3
0
 
27
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Има надежда, вярвайте в такива деца, не се хващайте на негативите, които ви засипват - има добри деца в България.
2
0
 
33
 
! Отговори
мда преди 8 години
Имаме надежда все още... Един ден това дете ще порасне наистина и ако има достатъчно като него наоколо, може да станем такива каквито ни се иска...
1
0
 
44
 
! Отговори
ПОЛЯ преди 8 години
Браво на детенцето, браво и на родителите, че са успели да го възпитат по този начин. Браво и за подкрепата, която са оказали на детето да вземе това решение.Много е приятно човек да чете такива новини а не за разни златки-млатки, корумпирани политици тикви, мутри, бизнИсмИЕни и прочие ***.