"Златният гьол" пак заработи на границата с Турция

Дезинфекцията плащат всички - 5 лева за леките коли и 20 за камионите
3 авг 2015 07:16,
30
"Златният гьол" пак заработи на границата с Турция
Снимка: bTV

Със заповед на земеделския министър Десислава Танева на Капитан Андреево отново има задължителна дезинфекция на коли, известна като "Златния гьол", заради таксите, които се събират.

Частните санитари работят и на останалите пунктове с южната ни съседка, заради повишената епизоотична обстановка от двете страни на браздата и регистрираните огнища на бруцелоза, антракс и дерматит.

Такса дезинфекция плащат всички влизащи у нас превозни средства - 5 лева за леките коли и 20 за камионите.

Дезинфекцията се извършва от същата частна фирма, заради която преди три години шефът на Агенцията по храните си отиде, а дейността беше спряна.

"Причината е усложнената епизоотична обстановка в съседна Турция. Оттам пристигат сведения включително и за огнища на шап по животните", съобщиха от фирмата оператор на инсталацията за дезинфекция "Пи Еф Си".

"Сумата за камионите е намалена с 10 лева от предишните 30 лева заради неоснователното събиране на санитарна такса на Капъкуле", уточниха още от дружеството.

Към половин милион лева на месец са очакваните приходи за държавната хазна от инкасото на границата. Спедиторски фирми обаче негодуват заради увеличените разходи за курсовете за и от югоизточната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
M преди 8 години
Вчера минах през тая простотия! Пръскат те 4-5 капки вода. За 5 лв. минавам автомивка с почистване вътре-вън! Не случайно името му е "златен". Ей така от нищото да правиш пари! Макар, че толкова мразя анадолците и анадолските гастрабайтери дето са наводнили Европа, че за тях и по 1000 за преминаване на територията на България да се събират..пак ще е малко! Който не в виждал каква дива орда са..само той не може да си ги представи! Извода- не 5 лв..ами 5000..ама само за анадолците :D
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 човека за какво ?
17
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До turistлично аз бих преминал в гърция и от там ще влизам без да плащам...Одрин /Александрополус..колко губи държавата от частната фирма преценете сами..
16
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ...къде е проблема фирмата да е държавна и всичките пари да постъпват в държавата а не да има наша частна фирма спечелила търга...колко коли преминават дневно през пунктовете...колко камиона преминават...само половин милион печалба за държавата...а колко остава за фирмата..къде е държавата..в случая ако назначи 9 човека на заплата дали няма да е по изгодно да има държавна фирма..или пак наши хора трябва да лапат..срещу солидни комисионни за управляващи политици..
15
0
 
5
 
! Отговори
turist преди 8 години
Nay golemiya tashak na 01.01. vsichko beche zamraznalo i pak iskaha reket.Tryabv parvo da dezinfikzirat tozi koyto e dal tazi zapoved.
14
1
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
дебинфектант=дезинфектант
13
1
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
В турската част също има подбна услуга, но там първо е безплатна, второ колата спира в определното място и четири големи вентилатора обдухват и пръскат цялара кола с дебинфектант под формата на облак. В нашата част спираш пред една локва и две подбни на пръскалките предното стъкло на колата ти припикават автомобила.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"фирмата" си е предплатила на ГЕРП и нямаше как да не и пуснат отново кранчето. ***!За 5 лв ми мият колата на автомивката със ***.
11
2
 
16
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Срам,срам,сраам.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** що само на границата? Пред всяко село да турят по една бариера и локва! Може и на околовръстното в София и между кварталите, да не полази някоя епизоотия по говедата в парламента!
9
1
 
13
 
! Отговори
NoName преди 8 години
Добре, де. Ама не може ли държавата да е стопанин на каналите за дезинфекция и всичките събрани такси да отиват в хазната?
8
2
 
10
 
! Отговори
Ивото преди 8 години
5 лева друг път!А банковата такса? Станаха 10.Мам....а!!!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я кажете как избрахте точно частната фирма?
6
0
 
23
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
от тия 5 лева за лека кола-2 лева за министъра,2 лева за частната фирма и цели 1 лев за държавата влиза в хазната.
5
18
 
8
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Бойко! Размажи ги! Само ГЕРБ! Плащайте жалки ***!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербалар-комшулар-*** като са на власт винаги така става...
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравите наесен пак да гласувате за ГЕРБ!
2
1
 
10
 
! Отговори
karloson преди 8 години
"Гьола" си работеше и в началото на април, когато последно ходих до Истанбул...
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо хората трябва да почнат да бъдат обирани направо от границата? Да се напомни на всички, че българите са от хайдушко коляно? Локва с 10 кубически метра вода и химически вещества за 100 лева, и ще взимате по 5 лева, за да минават през тази локва??????? Булгаааааааар *** .... вие изобщо имате ли намерение един ден да станете народ???