За два дни КАТ сгащи 158 почерпени зад волана

Пияните шофьори били най-много във Враца и Благоевград
Обновена: 4 авг 2015 14:03 | 4 авг 2015 13:47,
20
За два дни КАТ сгащи 158 почерпени зад волана
Снимка: архив Булфото

Само за два дни при спецоперация на пътя са хванати 158 шофьори, подкарали автомобил след употреба на алкохол, съобщават от МВР.

Акцията се е провела от 31 юли до 2 август на територията на цялата страна с цел контрол на два от най-тежките фактори за тежки пътни инциденти с жертви и ранени – алкохол и правоспособност.

За двата дни на операцията са проверени 6325 моторни превозни средства. 106 от водачите са били с от 0,5 до 1,2 промила алкохол, а 52-ма – над 1,2 промила.

Най-много почерпени водачи са хванати във Врачанско – 12. Следват Благоевград с 11, с по 9 са във Варна, Плевен и Шумен.

При проверките са установени и 111 случая, в които водачите са били неправоспособни. Най-голям е техният брой на територията на Сливен – 14, следва София с 13, Перник и Бургас с по 10 души.

От полицията припомнят, че според Закона за движение по пътищата санкциите при установени от 0,5 до 1,2 промила санкцията е от 500 до 1000 лв. и лишаване от право на управление на МПС от 6 месеца до 1 година.

При над 1,2 промила Законът предвижда образуване на досъдебно производство, а наказанието е лишаване от свобода до 1 година.

В случаите на установяване на неправоспособен водач, глобата варира от 100 до 300 лева, а в условията на повторно провинение е предвидено наказателно производство и лишаване от свобода до 2 години.

От МВР обещават, че тези акции ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
За два дни КАТ сгащи 158 почерпени зад волана "Това трябва ли да означава, че между нас вече се разхождат до живот 158 пешеходеца в повече ?Според мен би трябвало да е така !Да се внушава,че пиенето В СЪЧЕТАНИЕ С карането на автомобил е УГЛАВНО ПРТЕСТЪПЛЕНИЕ !И ДА СЕ НАКАЗВА С ОТНЕМАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ - ДО ЖИВОТ И БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ !Kрай на коментара !:((((:((((
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМ СЯ КВО ПРАИМ? ЕДВАЛИ НЯКОЙ ЩЕ СЕДНЕ ДА УПРАВЛЯВА АВТОМОБИЛ ИЗПИЛ 300 ИЛИ 500 ГРАМА ВОДКА! ТОЙ ЕДВА ЩЕ СТАНЕ ОТ МАСАТА КАМО ЛИ ДА ЗАПАЛИ КОЛАТА. ТЕЗИ ШМЕНТИ КАПЕЛИ НЕ НАС ОВЦЕТЕ. Е АКО КАТАЖИЧЕТАТА КАРАТ НА ПОЛОВИН ЛИТЪР ВОДКА ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС. С ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ИНФОРМАЦИЯ СИ ОТВАРЯТ ПЪТЯ ДА ВИ СПИРАТ КЪДЕТО И КАКТО ПОЖЕЛАЯТ И ДА ВИ ПИТАТ. А СЯ КВО ПРАИМЕ??? ДОСТА ИЗГЛАДНЯХА ГОРКИЧКИТЕ ОТ КАТО ИМ СПРЯХА ХРАНИЛКАТА. НА ДРУГАРКАТА БЪЧВАРОВА ТРЯБВА ДА И ПРАВЯТ ШПАКЛИ ОТ КРАКАТА ДО ГЛАВАТА.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименеми как какво да правят... да си ходят и да правят още по ***, бедни и нафиркани деца:)
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама те камикадзетата си ги има през цялото време, просто по време на акции излизат малко повече докато фуражките си достигнат нормата за глобите.
8
4
 
3
 
! Отговори
Вещ преди 8 години
За 2013 година убитите по причина алкохол са 16 от общо 600 загинали. Справка в страницата на комисията по безопасност на движението.
7
3
 
4
 
! Отговори
Вещ преди 8 години
Убитите при ПТП с пияни водачи са 8 ( ОСЕМ ) процента от всички загинали в страната. КАТ да не се правят на интересни с тези акции.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долна пропаганда, поредната, целяща да накара стадото да се кефи на полицейщината, терора и репресиите. И корупцията, разбира се
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,и ...?!?
4
3
 
7
 
! Отговори
пурко преди 8 години
И сеа ко шъ праим. Родната полиция ни пази.
3
2
 
9
 
! Отговори
пич преди 8 години
мен пък няма да ме хванат почерпен, защото обикновено аз черпя :)
2
6
 
2
 
! Отговори
боко преди 8 години
И мен не са ме Фанали,*** ако ме Фанат, ръчичките ще им откъсна :)
1
3
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
ми аз като съм почерпен що не са ме фанали?!?!