Код жълто! Опасни жеги в шест области

Днес ще бъде горещо, с временни увеличения на облачността
5 авг 2015 08:20,
3
Код жълто! Опасни жеги в шест области
Снимка: Reuters, архив

Жълт код за горещо време е обявен за 6 области в страната. Това сочи справка на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Жълт код за горещо време с максимални температури 35°-36° е обявен за областите Благоевград, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора, Хасково.

Днес времето ще се задържи горещо, но с временни увеличения на облачността, още преди обяд над централните и източни райони от Северна България, по-късно през деня и в останалата част от страната. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна, между 32° и 37°. Такава е прогнозата за времето, съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

По Черноморието ще духа до умерен североизточен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, но без превалявания. Максималните температури ще са около 30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението ще е 2-3 бала. В планините ще е топло, в предобедните часове все още предимно слънчево. По-късно облачността ще се поувеличи, развивайки се и купесто-дъждовна. На места краткотрайно ще прегърми и превали.

Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 26°, на 2000 м. около 18°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, малко по-високо от средното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Имам люти чушки в градината и снощи замезвах с доматки и препечени люти чушлета и днес още рано сутрин обявих код кафяво.