Мъж, използван за "ало-муле", осуети измама

"Наели" го за документи, пък открил пари в плик и ги върнал
5 авг 2015 14:17,
4
Мъж, използван за "ало-муле", осуети измама
Снимка: Flickr

Мъж, използван за "муле" в схема за телефонна измама в Асеновград, стана причина да се осуети опит за измама, съобщиха от МВР - Пловдив.

Вчера, около 12 часа, 79-годишна жена от същия град получила обаждане от "лекар", че са необходими пари за лечението на внука й.

Малко по-късно тя предала сумата от 860 лева на непознат мъж пред дома си. След като се прибрал вкъщи 57-годишният асеновградчанин отворил плика и видял, че в него има пари, а не "документи", както казали поръчителите му, "роднини от София".

След разговор с близките му, разбрал че е станал жертва в схема на телефонните измамници и решил да върне сумата на жената. Отивайки на адреса, там вече били служители на полицията от Асеновград, които взимали обяснение от потърпевшата.

Парите били върнати, а използвания за "муле" мъж дал показания по образуваното вече досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо смятате, че всички са като вас? Може пък да има добри и честни хора.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе да и както си вървял обратно към бабата над него прелетял един розов слон нали... Айде стига с тия глупости ! Просто уговорката с бабата е била за по-голяма сума 1000-2000лв, но бабата за толкоз време толкоз събрала от юргана и се разбрали след час два да дойде за другите, а може и бабата да е била по-умничка и да го е изиграла така докато викне ченгетата.... ама това върнал се вкъщи и мама му казала че е лошо момче и да върне парите на бабата ...сценарии от Детска градина Малина
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ КОИТО ЛЪЖАТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА СА СПОСОБНИ НА ВСЯКАКВИ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ!!!НИЩО ЧУДНО ДА СЕ Е ВЪРНАЛ ЩОТО СА СЕ РАЗБРАЛИ ДА ВЗЕМЕ ОЩЕ!!!
1
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко наивно звучи!!!КОЙ ГО Е НАЕЛ!!!!!!НАЙ-ВЕРОЯТНО ЛЪЖЕ И НЯМА КАК ДА ЗАСЕЧЕ ТОЧНИЯ МОМЕНТ В КОЙТО ПОЛИЦИЯТА Е ТАМ!!!И ТОЛКОВА ПЪК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЗНАЕ ПЛИК С ПАРИ ОТ ПЛИК С ДОКУМЕНТИ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ ТОЙ Е ИЗМАМНИКА!