След водния ад преди година: Мизия на воден режим от месец

Причината – продължителното засушаване
9
След водния ад преди година: Мизия на воден режим от месец
Снимка: Булфото, архив

Ограничение на водоподаването е въведено в град Мизия от близо един месец. Водният режим е заради продължителното засушаване, поясни пред БНР кметът на града Виолин Крушовенски:

"Липсата на вода е в резултат на дългото и продължително засушаване. Кладенците ни пресъхнаха по ирония на съдбата точно, когато миналата година беше наводнение, а сега има ограничителен режим от 22 часа вечерта до 6 часа сутринта”, заяви кметът.

Още по темата
Той посочи, че е въведен режим, с цел да се осигури максимално вода за потребление само за питейни и битови нужди.

"Ограничили сме хората да не поливат и да не използват водата по целесъобразност. ВиК операторът предприе мерки за поставяне на редуцир вентили, които да регулират налягането на водата, така че да достига и до най-високите точки", допълни Крушовенски.

Според местните жители, проблемите във водоснабдяването на град Мизия не са от тази година. Хората се оплакват, че честото спиране на водата ги принуждава да наливат бидони с вода за къпане или да купуват вода от магазина за готвене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: воден режимград Мизия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
До 5 Елемаг преди 8 години
Само ще ти кажа че "Шведите" в Сливен са половината от ДПС половината от Герб ! Каква вода какви сметки искаш да плащат ?
2
1
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
А в Сливен, да не казвам в кой квартал "Шведите" правят милион и кусур сметка на месец, за вода и не я плащат.Интересна държавна логика.
1
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Едното и другото бедствия са следствие на човешката немърливост и безхаберие, а не на природата.