Абсурд: Кмет пъди единствен лекар в село

Докторът подозира интереси към имот, градоначалникът отрича
10 авг 2015 18:00,
17
Абсурд: Кмет пъди единствен лекар в село
Снимка: архив Булфото

Единственият лекар в родопското село Селча - д-р Георги Литов обяви, че е напът да загуби практиката си заради спор с кмета на Девин Цветалин Пенков.

На пресконференция лекарят обясни, че от 2013 г. досега са му били връчени три заповеди от кмета на Девин да напусне здравната служба, а мотив за това не е посочен.

Още по темата

Д-р Литов предполага, че причината за заповедите са интереси към имота, в който се намира лекарската практика.

Последната заповед за освобождаване на сградата е била връчена на лекаря на 31 юли тази година и в нея било посочено, че помещенията трябва да се освободят до 30 юли.

Докторът нарече ситуацията абсурдна. "Обслужвам близо 500 жители на селото, което е на 40 километра от Девин, а пътят до болницата в Смолян отнема 4 часа", обясни той, цитиран от БТА.

Трите заповеди на кмета са обжалвани в съда. Първите две са обявени за нищожни. Д-р Литов обясни, че по силата на закона кметът се явява по смисъла на закона и управител на лечебното заведение и управителните органи не могат да прекратят едностранно договорите за наем при наличие на договор с Националната здравноосигурителна каса, освен при неизпълнение на основните задължения на наемателя.

Кметът на Девин Цветалин Пенков отвърна, че предстои да се уточнят подробностите около подписването на нов договор с д-р Литов.

"Внушенията, че общината има тенденциозно отношение към д-р Литов или планове за продажба на помещенията не отговарят на истината", коментира Пенков. Градоначалникът обясни, че заповедите за освобождаване на помещенията са издадени след изтичане на срока на предишен договор с лекаря, след който той не е подал заявление за продължаване на договорните отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: кметлекарсело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ако искаме някой да се грижи за животинките в селото бихме го задържали, но ветеринар си имаме ,така че прав ти път...и в статията доста е съкратена, защо не писахте за кучетата през които ги е страх да минат жителите за да стигнат до кабинета му , пък да не говорим за мръсотията и болестите които разнасят те!
11
3
 
2
 
! Отговори
ангел преди 8 години
Защо пишете без да знаете що за птица е този кучкар който се нарича лекат.Здравната служба е превърна в приют за кучета и котки и никой не смее да иде там.Вътре мирише на обор.Попитайте колко дена работи,колко вярни направления е издал,и защо кучетата му са по важни от хората тогава коментираите без покритие.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са *** кметове на ГЕРБ, БСП и ДПС. Продължавайте да си ги избирате и си *** във фекалиите
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има дума "напът", разбира се. Има и на път. Пример - Боце си мисли, че е напът да оправи държавата. Или - Боце тръгна на път /по шосе, магистрала и т.н./
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8, уви, има такава дума. От скоро, но има.
7
6
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Първо провери и тогава пиши. :)
6
5
 
10
 
! Отговори
ЦСКА кога с 32-ра??? преди 8 години
Ами *** си е Боко
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът гепаджия ли е или депесар?
4
16
 
1
 
! Отговори
ха сега де преди 8 години
А защо не пишете нищо за котките? Четох в нета, че лекарят гледал в амбулаторията не знам си колко котки. Нямам нищо против котките, но да си гледа в къщи, а не там където лекува хората.
3
4
 
44
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Лекарите намаляват скоростно и скоро ще останем без лекари и ще минем на шамани.Явно кмета смята да става шаман.
2
11
 
28
 
! Отговори
знам че ме триете преди 8 години
При плана Ран-Ът НЕМА ЛАБАВО!
1
0
 
39
 
! Отговори
Аноний мнимий преди 8 години
Родна картинка, сладка и мирно седяща