Бежанците заплаха? Левски, Ботев, хъшовете също са били!

Минчо Спасов твърди, че те не са заплаха за сигурността ни
12 авг 2015 15:27,
255
Бежанците заплаха? Левски, Ботев, хъшовете също са били!
Снимка: bgonair.bg

Бежанците, които влизат в нашата страна, не представляват заплаха за националната ни сигурност. Те дори са най-ниско криминогенният фактор у нас и определено сред тях няма терористи, каза в ефира на България Он Ер бившият председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов.

"Истината и фактите говорят, че в чужбина, както и у нас, бежанците не са криминогенен фактор. Напротив, бежанците са хора, които търсят избавление от своето нещастие, това не са хора, които отиват някъде, за да вършат престъпления. Те търсят убежище за своите семейства", обясни Спасов.

Той допълни, че терористите циркулират наистина по границите, но те имат паспорти, защото са част от групировки, които имат ресурс и могат да им ги осигурят. Терористите не са със статут на бежанци, категоричен е експертът.

По думите му бежанската криза е много по-тежка в Италия, Испания и Гърция, но тези страни не се оплакват, че е застрашена националната им сигурност.

Според Спасов България не се възползва от възможността, която бежанската криза предоставя. Той представи и една нестандартна идея, като уточни, че не е негова, а на хора от Югоизточна България.

"Искам да поставя на дебат пред обществото идеята изоставените къщи в Югоизточна България да бъдат заселени с бежанци. Хората по своя инициатива казаха: "Защо не дойдат тия бежанци тука, ще ги настаним в нашите къщи. Защо държавата не отпусне един кредит, да бъдат възстановени тези къщи и да бъдат дадени под наем", каза Спасов.

Според него задача на политиците е да се опитват да задържат бежанците у нас, вместо те да отидат в Западна Европа. В подкрепа на думите си той даде и примери с други държави.

"Политиците трябва да убедят бежанците, че имат бъдеще тук и да допринесат към българската икономика. САЩ привличат образовани хора и им дават право да работят. Израел пресели милиони хора, без еврейски произход, за да засели пустинята заради демографската война, която води с Палестина. Ние сме също в демографска война, а кризата с бежанците е една възможност", аргументира се Спасов.

Експертът призова българското общество да не гледа само черно и бяло на нещата и направи паралел с българските ни герои.

"Нека не сме късопаметни, нека си спомним какви бяха Ботев, Левски, Раковски, хъшовете. Това бяха едни български бежанци", каза той.

Спасов отбеляза, че хуманността към бежанците е признак за цивилизованост на обществото.

"Ние не можем да си позволим заради ксенофобски мнения да загърбим какво се е случвало с нашите хъшове, да си спомним какво ставаше с нашите дисиденти по времето на социализма, нека си спомним и книгата "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", завърши Минчо Спасов.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDIN MNOGO OGRANICEN COVEK MECTAESHT ZA MIASTO V DPC.
124
0
 
20
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
Този дърт *** ли ще ни поучава.Първо да намери за себе си отговора, какво е бежанец, и какво имигрант, защото двете са различни.Второ да ни каже от кога България граничи със Сирия Афганистан или ЧАД, че не се сещам да сме си местили границите....Няма да успеете да зомбирате българите, каквото и да правите.
123
0
 
7
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
Този дърт *** ли ще ни поучава.Първо да намери за себе си отговора, какво е бежанец, и какво имигрант, защото двете са различни.Второ да ни каже от кога България граничи със Сирия Афганистан или ЧАД, че не се сещам да сме си местили границите....Няма да успеете да зомбирате българите, каквото и да правите.
122
0
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
По Он Еър само такива тиквеници се изказват с надеждата някое неолиберално, глобалистко гуру да ги забележи и да им предложи пост в ООН.*** са това.
121
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
как ще приемаме тези *** бе ? 5 века не ни ли стигаха? Ти какъв си бе- българин или ...аха ти си национален предател!
120
0
 
9
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Този е пълен ***! Как така ще заселваш мюсюлмани по нашите земи? Това си е чисто самоубийство! Къде остана българската нация! Нашите внуци ще ни проклинат !Франция и Англия са вече ислямизирани..сега и ние ли?
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да приемаш бежанци и да заселваш опустели територии с тях се искат две неща:1. Желание от тяхна страна - защото през историята ни, повечето приети от нас бежанци са били с българско съмосъзнание и лесно са били асимилирани. Докато тези в момента, нежелаят да се интигрират и ни ползват само за транзит (и скоро щр ни ги върнат)2, И държавна политика (каквато нямаме) - да ги научиш на български език и традиции. Но как да стане, като ние нашите си *** събратя неможем да възпитаме...
118
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са бежанци ,а незаконно проникващи ЕМИГРАНТИ в страната ни .Но щом и М. Спасов започва да лъже .Да не говорим за държавните ни органи ,който системно , чрез контролираните от тях медии-Преса ,ТВ ,Радиоразпространение ни лъжат непрекъснато,че това са бежанци . Е, не са бежанци, а емигранти. Та щом демократичната ни държава лъже ,какво остава да каже и М.С.
117
0
 
25
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯДа, и аз си задавам въпроса защо мюсюлманите в България не посрещат с радост и съчувствие братята си по вяра, защо не ги приемат в домовете си, въпреки прочутото си гостоприемство, защо просто не ги приютят в домовете и сърцата си?
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасов, бате, какво е бежанец и кои са Ботев и Левски знаеш ли или сутрин рано мъжът ти те бие по главата докато те обслужва?
115
0
 
19
 
! Отговори
Яко преди 8 години
Предлагам всяка помощ, дадена на имигрант, да се счита за заем от българската държава и получилият я да го изплаща задължително, а ако напусне страната, да го дължи на България. Да видим колко ще останат.
114
0
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Спасов, качи се някъде нависоко, ама много нависоко и скочи оттам. След като скочиш, светът ще стане малко по-честен, защото един платен *** ще си отиде от този свят !
113
0
 
23
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Били - шепа хора в най-близкия възможен град, за които не е имало лагер, храна, доктор и т.н. - оправяли са се сами, както могат! Това не може да се сравни с хиляди, стотици хиляди бежанци, на наша издръжка, които нямат никаква идея да се върнат някога! При това са хора много различни от нас, никой не ги проверява (няма и как!) -сред истинските бежанци - нормални хора със семейства може да има и радикални ислямисти или просто престъпници!
112
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога разни продажници и измикяри на САЩ И Брюксел ще ни учат кое е добре и кое не !?Всеки трезвомислещ човек може да си направи изводи сам докъде сме стигнали и накъде отиваме! Сега тези безсрамници взеха да сравняват пришълците с Ботев и Левски,а всички ние гледаме и мълчим като паднали от Марс !
111
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено става ясно че нечии политически *** са платени по-добре от руските ***.
110
33
 
1
 
! Отговори
исмаил преди 8 години
Добро предложение има г-н Минчо Спасов.Подкрепям.
109
1
 
19
 
! Отговори
инж преди 8 години
Абсолютно погрешни изводи! Влахия която е била част от българската империя при идване на турците през 14век остава васална и неокупирана. Тя е част от свободна България за хъшовете и затова емигрантите от Заддунавска България всъщност са на своя територия . Румъния като понятие се появава в деветнадесети век , а дотогава в тази територия се използва кирилица . Който е ходил там е виждал кирилицата в църквите .Това няма нищо общо с емигрантнския поток от Сирия , Авганистан и пр.
108
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Минчо Спасов от къде изпълзя? Да не би да се дрогира, че говори подобни глупости? Каква връзка имат Ботев и Левски със сегашното нашествие в европейските страни? Бежанците не били криминогенен фактор? Как да не са, като най-често влизат без редовни документи, нямат постоянно местожителство, нямат работа, нямат доходи. Според него не трябва да стимулираме бългаските семейства да имат деца, а трябва да поощряваме размножаването на чужденците у нас. Пълен абсурд!
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че ние не граничим със Сирия и само 40% от нелегално нахлуващите са сирийци. Другите, до един самомюсюлмани, не бягат от война, ами търсят на работата лекото и на баницата мекото. Отделно, че като се заселят и ти искат и държавата! Защото са по качествени хора от теб, неверника домакин и аллах им е дал правото да ти вземат всичко и да те вкарат в правата вяра, ако ли не - смърт. Докато са малобройни, корана съветва да не предявават претенции, когато станат силни, ги ЗАДЪЛЖАВА да го правят
106
0
 
11
 
! Отговори
seira преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ 155:"ДРУГАРЮ" ГУРБЕТЧИЯ,КАТО СИ ТОЛКОВА ДОБРЕ ПРИ ГЕРМАНЦИТЕ, ЗАЩО СЕ ВЪЛНУВАШ ОТ "БЕЖАНЦИТЕ" В БЪЛГАРИЯ?НЕКА СЕ ЗАСЕЛВАТ В ГЕРМАНИЯ, НЕ В БЪЛГАРИЯ!!!ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ СТАВАЙКИ "ГРАЖДАНИ" НА СТРАНАТА (ГЕРМАНИЯ) В КОЯТО СА ЕМИГРИРАЛИ, УЖ "БЕЖАНЦИТЕ" СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА (ГЕРМАНИЯ) ЩЕ СТАНЕ ТЯХНА...ЛИЦАТА И НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ СЪС САМОСЪЗНАНИЕ, РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА НА НАРОДА, В ЧИЯТО ДЪРЖАВАТА СА (НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА РОДЕНИ В НЕЯ ИЛИ НЕ!), СА ЧУЖДЕНЦИ!!!