Тънки сметки, тънки оферти – 7 лв. за есенно моренце

350 хил. българи ще тръгнат на път за Деня на Независимостта
Обновена: 26 авг 2015 11:16 | 26 авг 2015 11:10,
23
Тънки сметки, тънки оферти – 7 лв. за есенно моренце
Снимка: Reuters

Поне 350 хиляди българи ще използват четирите почивни дни около Деня на Независимостта, за да пътуват из страната и в чужбина. От тях 280 хил. човека ще отмарят в родината, а около 70 хиляди ще предпочитат да отидат на кратка почивка в съседна Гърция или други страни зад граница, коментира за "Монитор" Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма.

Освен хубавото време, стимул за пътуванията са и по-ниските цени, които са свити между 30 и 50 на сто, спрямо нивата от лятото.

Още по темата

В края на сезона малките хотели са свалили цената драстично и може да се намери без проблеми нощувка дори за 7 лева. В сайтовете за групово пазаруване има много оферти за хотелски отдих в Несебър, Кранево и другите малки градчета на юг по десетачка.

От 12 лева тръгват нощувките в Банско, Пампорово и Трявна. Само за още два лева отгоре и може да се отседне в хотелски комплекс край Свищов, където за 14 лева предлагат не само чисто легло, но и закуска и термално джакузи.

В последните дни на септември е еднакво изгодно да се почива и на море и на планина, по това време и СПА курортите вадят изгодни предложения. Затова не е изненада, че срещу 17 лева може да се получи нощувка, закуска и вечеря. Ол инклузивът пък започва от 29 лева. 

В момента по Южното Черноморие функционират около 300 малки хотелчета, които предлагат стаи. Тройно повече са къщите, които също дават легла под наем. Предлагането е огромно, докато търсенето вече е силно намаляло.

Комшиите от Гърция също имат специални предложения за дните между 19 и 22 септември. За под 200 лева има оферти за Халкидики, които включват закуски и вечери.

На този етап кризата не се отразява на туризма в региона, бежанците не застрашават българския туризъм те не са заплаха, а трябва да ги разглеждаме като ресурс, каза още Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 8 години
"Затова не е изненада, че срещу 17 лева може да се получи нощувка, закуска и вечеря." ... То и за 15 може, но какви *** ще ядат ... не се знае
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко от тези 280 хил. ще отмарят в Лозенец?
2
6
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
наща информация агитира народа ни да си харчим парите в чужбина.аз съм в чужбина освен на нащо море не отивам никадеи откъде взехте тези цифри народа гладува,и без работен а вие ги карате да мислят за почивни дни.как можеш да мислиш за почивни дни като не работиш .много сте чудни вие от информацията или ви плащат еврогейте за да пишите тази статия
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя институт е хамериканско НПО с антибъларски цели. какъв ресурс са тия *** и арабели бе ***? за кого са ресурс, за алкайда и ИДИЛ ли бе негодник? на въжето ти е мястото да се вееш, като дойде дотук донецката република лично ще се погрижа за теб и семейството ти!