Баба Траяна, която се бори да остане вкъщи

Жената разказва за имотна измама, която може да я остави на улицата
27 авг 2015 10:30,
15
Баба Траяна, която се бори да остане вкъщи
Снимка: bTV

Траяна Маринова е изживяла живота си в село Згориград до Враца. 73-годишната жена е отгледала там децата си, но преди няколко месеца получава съобщение от съдия изпълнител, че единственият ѝ дом предстои да бъде продаден от банката. И така жената се изправя пред съвсем реалната опасност на 73 години да остане на улицата.

Къщата й била заложена преди години за изтеглен кредит, които обаче е неизплатен. Траяна никога не е виждала мъжа, който е изтеглил парите. Оказва се обаче, че големият ѝ син се е срещал с този човек и дори му е дал пълномощно. За съжаление, големият син на Траяна вече не е между живите. 

''Ама не е казвал на никой сина ми, че е дал пълномощно на тоя и аз така и 4-5 месеца не можах да го вида какво представлява тоя мъж'', споделя жената пред bTV.

Възрастната жена поема случая в свои ръце. За първи път вижда в банката пълномощното, което нейният син е оставил в полза на Димитър Богданов Димитров, който се оказва, че е строителен предприемач. Тя решава да го потърси.

''И аз, като разговарям с тоя Димитър и му викам, абе, що са не срещна аз с тебе, да те вида, сладкодумен ли си, напои ли го сина ми, наркотик ли му даде, какъв си ти, та ти има синът ми такова големо доверие да ти даде да ми ипотекираш къщата'', казва още баба Траяна.

Жената разбира, че всъщност от 2001 година насам къщата е била нееднократно ипотекирана. Последния път – срещу заем от 30 000. Този заем обаче Димитър не погасява, затова къщата сега е обявена за продан. Предприемачът обещава до средата на август да внесе част от сумата и да спре продажбата на имота, но...

Оказва се че възрастната жена далеч не е единствената жертва на Димитров. Справка в Агенцията по вписванията показва, че пострадалите са десетки. От там обаче са безсилни в случая на Траяна, защото пълномощното е законно, къщата е ипотекирана, а ипотеката не е погасявана. Сега всичко е въпрос на морал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 7 години
даването на кредити ,на неодобрени от банка, е високо рисково дейност.За компенсиране на риска се работи с високи лихвени проценти, с по-гарантирано,по.голямо обезпечение /в случая къща/.Затова битува мнението, че хората даващи кредити са мошеници, а всъщност такава е спецификата на тяхната дейност.Те също оцеляват в обективно трудните условия на Северозападна България.
13
0
 
5
 
! Отговори
DESO преди 8 години
къде са така наречените служби,,,,ДАНС,икономическа полиция, НАП И ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ СХОДНИ СРТУКТУРИ , КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ДР НЕЩА
12
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ако кредитът е взет след смъртта на сина, пълномощното е невалидно.Друг е въпросът на кого е била къщата
11
0
 
11
 
! Отговори
Радо преди 8 години
Въпроси:1. Кога е починал синът? 2. Кога е издадено пълномощното и за какво?3. Кога е ипотекирана къщата срещу заема от 30 000 лв.4. Валидно ли е пълномощното, след дата на смъртта на сина.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До г-жа Боряна Павлова,Похвално, е че повдигате въпроса!При толкова повдигнати въпроси от форума, може би ще може да помогнете на жената.Трябва да има решение и възмездие при измама.
9
0
 
12
 
! Отговори
someone wrote преди 8 години
А ДЪРЖАВАТА КЪДЕ СПИ, КАТО ТОВА СИ Е ЯВНА ИЗМАМА, ИЛИ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ИЗБОРИ? КОЙ ЩЕ ПОМОГНЕ НА ГОРКАТА ЖЕНИЦА СЕГА. КОЙ? БИЛО ВЪПРОС НА МОРАЛ, А НАРОДЪТ ГИНЕ И КОЙ ЩЕ ГО СПАСИ?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога е теглен неизплатеният кредит? Ако е след смъртта на сина, законна ли е ипотеката?Пълномощното генерално ли е, че са правени толкова ипотеки.Много въпроси има? Може да се окаже незаконно ипотекирането.Помогнете на жената!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а синчето, лека му пръст, колко парички е взел, за да си сложи подписа под документа???
6
0
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Толкова ли няма изоставени места в това село? Другите две деца на това бабе нали са живи... ДА ДЕЙСТВАТ!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къщата на бабата ли е или на сина?Ако нотариалният акт е на бабата то всичките кредити и ипотеки на този имот са незакони-измама съответно всичките по веригата в затвораКак синът я ипотекирал след като не е негова.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ум царува, ум робува, ум патки пасе. А историята е страшно плоска и с дупки като рибарска мрежа. Стара жена остава на улицата, щото чорбаджия - изедник я гони, нищо че този човек може да се е изръсил с куп пари, които са ги изпапали баба, дядо, синчета, внуче и куче, важното е трите имена да му се посочат. Кой е билсобственик, кой на кого и за какво е давал пълномощно, колко кредити са изтеглили (последният само е 30 хил). Къде го Митенцето, вероятно е на 40-50г., да се сърди на него бабичката,
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София ГЕРБ раздадоха на роми безплатни общински жилища заради човешките права.
2
4
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Логичното поведение на държавата трябва да е, а именно:Разстрел за Димитров и конфискация на цялото имущество и сметки!!
1
1
 
34
 
! Отговори
баба ти преди 8 години
Къде е дъжавата да озапти такива измамници.Затова имаше Белене и трябва да го има