Мечка подгонила Мехмед, той тичал, но...

...паднал и си счупил гръбнака, роднините му се простиха с него
27 авг 2015 09:07,
89
Мечка подгонила Мехмед, той тичал, но...
Снимка: БНР

Полицаите са открили ясни следи от подхлъзване на стръмния терен, където 21-годишният Мехмед Али бе открит мъртъв, след като четири дни планински спасители, полиция, пожарникари и стотици хора го издирваха.

Предположенията на разследващите са, че той е починал още в събота, в деня, в който се отклонил от родителите си над Белмекен, за да берат боровинки.

Още по темата

Мехмед е починал от счупване на първи гръбначен прешлен. Изключително тежката травма е прекъснала връзката с гръбначния мозък, което е несъвместимо с живота, е заключението на съдебните лекари в Пазарджик след извършване на аутопсия на тялото.

Следи от насилие не са открити по време на съдебномедицинската експертиза. Хората от Света Петка твърдят, че най-вероятно мечка е подгонила младежа, защото на мястото ясно личали огромните стъпки на Мехмед, който тичал, за да избяга от животното, каквито имало много в местността Балабаница.

"Мехмед е бягал с големи крачки в посока, обратна на тази, където са брали боровинки. Това е причината и да не го открием толкова дълго време. В района на река Яденица, където мястото е стръмно и нанадолно, се е спънал и е паднал с голяма сила напред. Ударил се е в дърво и си е счупил врата. Явно непосредствено преди това се е опитал да се хване за клонка, която се е отчупила, защото я открихме в ръката му. Беше паднал по очи", разказа пред "24 часа" кметът на Света Петка Али Тебер.

Стотици роднини, приятели и съселяни изпратиха вчера на гробището на велинградското село 21-годишния Мехмед Али в последния му земен път.

"Всичко е от беднотия. Затова ходим по гората да събираме плодове. Иначе не можем да преживеем. Отиде си едно скромно, кротко дете. Учеше се, работеше, помагаше на родителите си. Майка му и баща му са съсипани от мъка. Остана им само братчето му, което е на 16 г. Как ще преживеят тази трагедия, само те си знаят. Цялото село е потресено от смъртта на Мехмед Али", нареждаха вчера опечалените близки на семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
8
 
! Отговори
тТт преди 8 години
*** полицаи, почнете да си вършите работата!!! Мечката е едно от животните, които не могат да си прибират ноктите във лапите и при бягане оставят ЯСНО ИЗРАЗЕНИ СЛЕДИ!!! Къде ги тези следи? Друго, човек има ВРОДЕНИ ИНСТИНКТИ!!! При падане, например, посяга напред, за да предпази лицето (главата) си, да не да направи салто и да падне по врат!!! Стига с глупави оправдания... ударил се челно в дървото и паднал по очи... глупости на търкалета! Жалко за момчето!...
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какво или кого е бягал - никога няма да разберем :(
32
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 години
Орисия... Лека му пръст!
31
5
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
МЕЧКИТЕ БЯГАТ ПО-БЪРЗО ОТ ХОРАТА И АКО ИМАШЕ МЕЧКА ЩЕШЕ ДА ГО НАСТИГНЕ ! 100% СА БИЛИ НЯКОЛКО "МЕЧКИ" ХОДЕЩИ НА ДВА КРАКА И СА МУ СЧУПИЛИ ПРЕШЛЕНА ,ВЕРОЯТНО СА ГО ВДИГНАЛИ И СА ГО ХВЪРЛИЛИ НА ЗЕМЯТА ТАКА ,ЧЕ ДА СИ СЧУПИ ПРЕШЛЕНА УЖ Е ПАДНАЛ !
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До KKKМалоумници като теб са терористи......
29
11
 
17
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Време е *** да започнат да дават фира........стига вече са загивали добри хора...
28
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм впечатлен, че има още млади хора, които лятото ще работят ето такава библейска работа за да си осигурят следващия семестър и някой лев. Със сигурност те са чисти създания и със сигурност трудно биха се вместили в ,,шумния и разблуден град'' на съвременния просперитет. Това тук прави трагедията още по голяма, защото се оказва, че едно момче и близките му са загубили по нелеп начин възможността и правото дори на такъв скромен живот без претенции и прекомерна алчност.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм убеден, че е така. От опит знам, че човек когато се загуби и става тъмно, бърза да излезе на познато място и тича, колкото му стигат силите. Затова има огромни не стъпки, а крачки на момчето. Преди години ей така на уж познато място надвечер се заблуди един заплес, който 10 месеца обитаваше този район. Вместо да измине някакви 300 метра и да се прибере в хижата, хваща обратна посока и навърта 10-15 км. Следващия ден гледам правило едни скоци по 3 м, а то бе високо 1,96м. Обясни, че бързал
26
75
 
10
 
! Отговори
KKK преди 8 години
Един терорист по-малко.
25
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да го прости милото момче. Млад живот си е отишъл. Това е трагедия.
24
5
 
77
 
! Отговори
Лили преди 8 години
Може и мечка да е била, но няма нейни следи, изяла е боровинките с кофите, после се отказала да изяде или издере момчето. Телефона му изключила (може и да е нямал обхват), но за толкова дни и кучета да не го намерят. В жестоки мъки си е отишъл от този свят. Светлина на духа му! Няма значение какви са хората-те са или добри или лоши, или много добри или много лоши ! Това момче е било добро и работливо! Значи е било страхотен човек!
23
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се притеснявайте чак толкова, Сталинка като ни подобри генофонда, тук е се напълни с Мехмедовци.
22
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До azскоро нови мехмеди ще дойдат от Афганистан но те са много диви от тях и мечките ще избягат и ти ще си тръгнеш
21
54
 
3
 
! Отговори
Ацо преди 8 години
Помаците, които са си чисти македонци, и македонците трябва да ги подгоним бугароатарите обратно по степите на южна Русия! Няма по-проклето и долно племе от това крадливо и злобливо племе бугаротатарско!
20
3
 
38
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Нещо не ми е ясно : Има огромни следи от човека, а няма никакви следи от мечката. Има само предположения...Или така е по-удобно, за да се замете случая !
19
13
 
31
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Жалко за горкото момче! Искрени съболезнования за близките. Толкова е полезно събирането на горски плодове и билки..
18
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано почива в мир детето.
17
25
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно като почнат по селата да реват няма работа. Ами по селата се живее от животновъдство или земеделие . Преди 9.09.1944 г. как са живяли хората . При соца се научиха на ТКЗС-та и заплати без да работят и сега олеле . Като не ти харесва стани лекар , инженер или програмист .
16
6
 
24
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Ясно, знаех си че пак комунисите са виновни. А и Путин също. Нали и той е комунист.Няма как да на се виновни за потурчването на Родопите. Така де.
15
8
 
34
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Айде по-полека, моля. Да не би да ги берат тези боровинки от любов към хората. Берат ги за пари. Нали аз като си ги купя на пазара, плащам и трудът им.