18 часа работа на ден и нито лев... само "шамарчета"!

От първо лице за "работа" на черноморието
28 авг 2015 09:39,
190
18 часа работа на ден и нито лев... само "шамарчета"!
Снимка: Нова тв

18 часа работа на ден и нито лев заплащане. Така преминава лятото за Цветана Петришка от Панагюрище. За да подпомогне семейството си жената започнала работа в почивна база в Черноморец. Когато събрала смелост да потърси правата и парите си, била заплашена дори с физическа саморазправа, разказва Нова телевизия.
 
Месечната заплата на Цветана трябвало да бъде 500 лева. Трудов договор обаче жената така и не видяла. Собственикът на базата и обяснил, че той държи всички договори при него.

Наема я като хигиенист и обещава да работи по 4 часа на ден. Трябвало да почиства бунгалата в почивна база край морския бряг, но постепенно задачите се увеличили - почистване на целия комплекс, около басейна, както и работа в кухнята.

Работният ден на Цветана започвал в 6.30 часа. Приключвал в полунощ - едва след стотиците измити чинии. Имала и почивка - по 3 часа, ама през ден. След като 40 дни жената не получила и лев, поискала да си тръгне.

Решила да си поиска договора от работодателя Ивайло Кикьов. Той го донесъл, но я заплашил, че ще го скъса пред очите й.. "А може да има и шамарчета", заканил се още шефът.

След среща с телевизията Кикьов иска пари, за да бъде сниман. Казва, че дава интервю, което не е безплатно. След няколко различни версии шефът обвинява Цветана в кражба. Била откраднала комплекти с чаршафи.

От Инспекцията по труда се ангажираха с проверка по случая и евентуална санкция в размер до 15 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм от Черноморец и този Ивайло Кикьов не го познавам. С други думи, не е местен, а някакъв печалбар, дошъл за сезона. Жената му била окрала чаршафите! Да се чуди човек къде ги е крила. Да го видим как догодина този хотелиер ще си намери персонал! После реват, че нямало кадри. И аз имам да получавам от един такъв "бизнесмен" две заплати от преди три години, а наглецът дори ме потърси и това лято да му работя! Да съм отидела, а в края на сезона щял да ми плати и предишните.
122
1
 
1
 
! Отговори
цар преди 8 години
фирма КАЛЕ ЕООД Сливен-да дойдат и там от инспекцията моля!
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде виждате заплаха за саморазправа
120
1
 
1
 
! Отговори
До 151 преди 8 години
Ако знаете на кой са собственост няма да говорите така
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в България май само правата си търсим, а задълженията никой не ги изпълнява.
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре де, щом нямаме държава вече четвърт век... не е ли време за гражданска организация да се заеме с функциите на държавата. да разнищват такива сигнали и съдят до дупка такива самозабравили се кавали като въпросния Кикьов...а такива *** има много..защото няма държава да ги узъпти.. трябват няколко адвоката , детективи и телефон за подаване на сигналиследващата стъпка е закриване на неефективните МВР , НОИ, БХК и т.н.безброй бездънни каси без файда
117
1
 
25
 
! Отговори
ами преди 8 години
Инспекция по труда КНСБ Президент Премиер НС СЪд Прокуратура МВР НАП НОИ НЗОК БХК..и стотици още съкращения къде сте бе *** Къде сте На вас хората плащат заплати за да ги защитавате
116
9
 
15
 
! Отговори
пенчо кефала преди 8 години
сея си картофи и домати,имам животни домашни,имам плодови дръвчета. но за 500 лв никога няма да се надупя на някой да работя..
115
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бас хващам че този *** посреща Руски туристи.
114
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова телевизия защитник на правата на трудещите се! Жената, ако беше отишла в инспекцията по труда, щяха да и кажат напиши една жалба и ще направим проверка, и нищо нямаше да направят, защото ей такива като този работодател си плащат за спокойствието. Ако всеки почне да си споделя мъките пред Нова, те трябва да направят нов канал. Докога ще търпим институциите да толерират развитието на такива простаци. Докато има такова безхаберие никога няма да стъпя на черноморието ни!
113
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами запалете му бунгалата през зимата и пак да се прави на велик шеф.Бързо,лесно и окончателно
112
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е много голям и обхваща цяла България !Работодатели укриват доходи като взимат незаконо работещи.Шамарчета биячи все още има цели заводи на този принцип.Трябва да се вкарват в затвора такива .Това е неспазване на трудовият кодекс по 8 часа и заплаха за саморасправа с измама.
111
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 142Завод за адидас в България имаше. А така нареченият президент е също като цитираният в статията работодател. *** попитай помаците в гоцеделческо които е карал на работа в Германия когато уж е спал по паркингите.
110
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно как може да има още работещи за "някого"хора в България.Ще дойде времето когато този "работодател"сам ще си чисти кенефите или ще върти четката нейде из Европата.Ако има закони в България трябва да го охлузят с 15 бона,само за гаврата с жената..Иначе би могъл да бъде подведен по доста по-строг член от НК.Нущастникът явно не знае това.
109
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на жената,че е събрала смелост да се оплаче.Ако всички го правят няма да има такива хитреци.
108
1
 
34
 
! Отговори
до меринджей 140 преди 8 години
от управление си нямате хал хабер! .......Вие пък, щото явно сте много хал - хаберни, имате ли бегла представа от трудово законодателство, професии, специалности разни, категоризация на труда, трудови договори, съвместяване на длъжности, безопасност, охрана на труда на труда, квалификация. Ама знаете какво значи електротехник , който да работи с ток или си мислите, че е като да ви мете стаите. От такива като вас хотелиери и БИЗМЕСМЕНКИ туризмът ни е на такова дередже.
107
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе добре де...този *** нагъл "бизнесмен" трябва да го цапардосат яко с глоба, то е ясно, ама тая нещастна женица през плет не е ли виждала/чувала, че договор се прави между 2 страни (най-малко). Какво е това имала договор, ама той бил някъде у шефа? Не си ли подписал договор и нямаш ли копие, нищо нямаш. Бил у шефа...ми те и паричките от заплатата ти са там женице...Малко от малко българинът да започне да си търси правата, да си знае правата, задълженията и поне общи положения.
106
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю колко заводи на адидас и пума си видял в . България ,стига с тази руска пропаганда . Обаче мога да ти дам доста примери като вашия . Ковачки ,др . Гергов ,ами знаеш ли чи познавам другари които и преди десети си бяха директори и сега са ,само дето смениха служебните волгин с мерцедеси какво се промени за тях и какво за останалите . И спрете да пиши те тия гнусни простотии за президента че много ниско падате ,по ниско и от влечугите
105
1
 
24
 
! Отговори
До 140 преди 8 години
Ами не тъпчо. Ако е нормален ще си назначи един или двама общи работници, каквито примерно имаше в училищата преди време (не знам дали и сега ги има), обикновено дърводелец се назначаваше. Тези хора биха могли да се справят сами с общите проблеми в хотела, прозорци, варти, дребни общи неща. За другото, сериозни ремонти, ВиК, Ел, Лепен на плочки и подобни ремонти си има фирми - наемат се - правят. Ама БГ бизнесмен иска да ***, ама да не плаща. Типичния *** Андрешковец с куфарче с пари.
104
19
 
2
 
! Отговори
до 131 преди 8 години
От коментара Ви стават ясни две неща, че ако един ден Вие имате собствен хотел ще назначите ВиК специалист, електротехник, фаянсаджия, бояджия, хладилен техник, ОВ техник и може би още няколко специалисти и второ, че може би имате някакви познания и компетенции в подръжката на хотел, но от управление си нямате хал хабер!