"Фалкон"-ът на Борисов пак аварира, не прибра колесниците

Самолетът тръгна от Варна за Пловдив, но се върна в морската ни столица
Обновена: 30 авг 2015 21:59 | 30 авг 2015 19:11,
265
"Фалкон"-ът на Борисов пак аварира, не прибра колесниците
Правителственият "Фалкон". Снимка: архив, Булфото

Правителственият самолет "Фалкон", в който пътува премиерът Бойко Борисов, не успя да кацне на Летище Пловдив - трите колесника не са се отворили, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът излетял от Варна за Пловдив, където в 18,30 часа трябваше да пререже лентата на новата спортна зала там, но полетът не успя да завърши.

Още по темата

След излитането си Фалконът не успял да прибере трите колесника. Това наложило екипажът от Авиотряд 28 да предприеме кръжене над морето, за да изразходва част от горивото и да кацне безаварийно обратно на летището, макар само един от колесниците да е сработил. 

"Премиерът Бойко Борисов запази спокойствие на борда", съобщиха от Летище Варна.

"Добре са всички пътували на борда", съобщи пред Dnes.bg и транспортният министър Ивайло Московски. По думите му проблемът е в електрониката, а не е механичен.

"Моето мнение е, че следващият сервиз трябва да е директно при производителя, защото явно не може да се открие къде точно стават тези проблеми", допълни още Московски.

Екипажът на авариралия "Фалкон" е получил забрана да прави опити за ново излитане. В момента друг самолет пътува към Варна, за да прибере министър-председателя. 

Обсъжда се и алтернативен вариант, но не се знае дали делегацията ще продължи към Пловдив, където хиляди хора очакват Бойко Борисов, за да пререже лентата на новата зала "Колодрума".

Там вече го чакат величия от родния спорт, сред които Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Йордан Йовчев. Националният отбор по волейбол също е под тепетата.

Откриването на "Колодрума" е дълго чакано събитие. Залата разполага с единствената на Балканите колоездачна писта и дава възможности за практикуване на над 20 вида спорт. В обекта бяха вложени 50 милиона лева. Залата разполага с 6200 седящи места.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия.

Това е трета сериозна авария с правителствения самолет - през април той отлетя за ремонт в Швейцария заради техническа повреда, която бе открита във "Фалкон"-а. На 15 април стана ясно, че се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на самолета.

Съгласно инструкциите пилотите са направили заход за кацане. В това време самолетът е бил празен.

През февруари правителственият самолет също имаше проблем с единия колесник, който не се прибра при излитането.

Тогава той трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за среща на евролидерите.

За да кацне, "Фалкон"-ът кръжа над София повече от час, докато изразходи горивото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Ореха де, голема гад излезе. На свои хора наредил да направят мизерия на Фалкончето за да не може батко да доде и резне една лентичка. Сигурно Ореха се е консултирал с оня комунягата от БКП дето се замуши в Брюксел. Гадни хей, видяха едно читаво момче и му правят сечено. Калпазани се оказаха тези двамата.
159
2
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Фалкона може и да не прибира ,но Бойко прибира всичко
158
2
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
зАРАДВАХ СЕ НА ДОБРАТА НОВИНА ЗА ФАЛКОНЪТ НА ВОЖДА, ТОЙ ПЪК ВЗЕ, ЧЕ КАЦНА.
157
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орешарски е виновен, Б.Б...................Западното е много хубаво.............
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плаче днес голямото юначе,Фалконът гаден втори номер погодинародът *** и лъган 'начи,отново пак смирено ще плати.Ще реже ленти из страната беднакакво пък, с цяла купчина лъжи,важното е да живеем в безднаНароде мой, недей тъжи,Страхът душата бавно завладялпарите бързо трябва аз да скриязащото народа май е издивялследите тихо трябва да покрия.Ще грабя още колко могаДано народа още спище се помоля във Синодаи после ела ме намери.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Saschto na boiko toi plstil li e samoleta smeschno saglavie kskto vs v bG e smeschno i tajno
154
2
 
5
 
! Отговори
ПЕШО преди 8 години
ЯЗЪК ,ПРОВАЛИ СЕ ПОРЕДНАТА ПРЕДИЗБОРНА ДАЛАВЕРА ! А , ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК, ИНАЧЕ РАЗПОРЕЖДА НА МИНИСТРИТЕ СИ ДА НЕ УЧАСТВАТ В ПРЕДИЗБОРНИ МЕРОПРИЯТИЯ . АМИ , ВОЕННИЯТ ТИ МИНИСТЪР БЕ ,БОРИСОВ , ТОЙ СИ ИМА БЗНС И ВСЕКИ ДЕН ТОВА СЕ СПОМЕНАВА КЪДЕ ЛИ НЕ ! ТОВА КАКВО Е ? ТЕЗИ ДЕМАГОГИИ ГИ ПРОДАВАЙ НА ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ ,ЗАЩОТО И В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ВЕЧЕ ТЕ РАЗБРАХА КАКЪВ ДЕМАГОГ СИ !
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно - отворили ли са се колесниците или не? От материала не се разбира. Като преразказ по картинка на първокласник. "...Правителственият самолет "Фалкон", .... , не успя да кацне на Летище Пловдив - трите колесника не са се отворили..... След излитането си Фалконът не успял да прибере трите колесника." ??????Родна българска журналистика. Ама и редактора го няма.
152
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запазил спокойствие....смело се втурнал в кабината, вдигнал пилотите за вратовете, седнал и взел управлението в силните си и честни ръце. Завил към Варна, насочил се към пистатахл и със завидно умение приземил повредената машина. Спрял двигателите и погледнал укорително но и бащински пилотите, така се лети момчета, запомнете! Ахнали пилотите, спогледали се засрамено и с благодарност целунали ръцете които ги спасили и показали уменията на човека повел милиони българи към...Третата нац.катастрофа.
151
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Премиерът запази спокойствие". Запазил е защото е ползвал най-новият вид ароматни памперси за многократна употреба. Помагали са му няколко млади и кръшни стюардеси. И подозираме ръката на Ореха, после тази на Гея и най-накрая дългата ръка на онзи гад Путин. Иска да ни утепа умничето но ТО не се дава.
150
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересен народ сме ние. Тикваров ни излъга тотално при първият мандат, видя се с милиарди и се самозабрави. Убедихме се, че умственият му багаж е с голям дефицит. Изритахме го и щеше *** без власт но отвори кесията, събра *** за протести и подло се договори с Местан. Върна се и отново надолу. Като чета колко ненавист е събрал болника си мисля, защо продължава да ни се мъдри като премиер. Генетично е ***, иска му се но не може! Съдбата му дава знак, отрадна доста, отивай си. Но лаком
149
1
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
КОЛКО СТРУВА ЕДИН ПОЛЕТ НА ТОЗИ "ФАЛКОН"другари журналисти и защо тоя идиом пътува с него за откриване на спортни зали в бг,има си джип има си и нсо,чертвъртия път може и да не кацне...
148
0
 
1
 
! Отговори
дан преди 8 години
АТЕНТАТ Е.........?
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щеше да е по-хубаво ако ги беше прибрал и не можеше да ги свали.
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 221Ти на лекар ходил/а ли си скоро?? Обязателно отиди,,,нещо не ти е наред в тиквето,,,,
145
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази статия нищо не се разбира, първо пише не успял да се отвори колесника, после да се затворипърво стигнал до Пловдив, после летял над моретонищо не разбрахявно някой журналист на 10 ракии го е писал
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не падна с него бе,мама му стара...
143
25
 
2
 
! Отговори
Опят не получилос преди 8 години
Отново провален опит на Путин да инсценира злополука с българския премиер. Сатрапът от КГБ е полудял от срива на рублата, масовите фалити, тоталната изолация, убийствените санкции, шеметното падане на петрола, провала на всички потоци, вкл. Турския и Силата на Сибир. Озаптете го тоя опасен луд, веднъж вече инсценира катастрофа с полския президент, сега агентите му посягат и на нашия премиер. ЦРУ, НАТО и ЕС да вземат мерки! България гъмжи от Путинови шпиони и саботьори!
142
1
 
10
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Тъкмо рекох да похваля автора, че е написал смислена статия и какво да видя - според този човек колесниците не са се прибрали, но само един от тях е сработил. Това е абсурдно изречение без смисъл, което е уникално писмено явление! Браво! Ако в дир пишат глупости, то тази тук е глупост на квадрат. Та въпросът ми е, не към автора, - самолетът с три спуснати колесника ли се е приземил, или с по-малко?
141
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Не е луд тоя дето фърка с Фалкон-я,а тоя дето му го позволява безнаказано.....