Голямото прибиране! Столичани си идват

След отпуските обаче ремонтите по родните пътища изобщо не секват
30 авг 2015 18:05,
86
Голямото прибиране! Столичани си идват
Снимка: архив, Булфото

В края на август започва голямото прибиране след летните отпуски. Засилени проверки и по-интензивен трафик – това е обстановката на пътя с приближаването на есента. Ремонтите по магистралите обаче продължават, започват и нови.

В последните дни на август от Пътна полиция направиха равносметката за сезона. Тя категорично показва, че този месец е бил най-черният както за лятото, така и за годината.

През август, който още не е свършил, на пътя са загинали 61 души. През юли жертвите са 59.

За сравнение – миналото лято най-много загинали в катастрофи е имало през юли. Ето защо от МВР засилват екипите си отново. Обмислят и промени в законите срещу войната на пътищата. Работна група в полицията ги подготвя, очаква се да бъдат готови до края на септември.

"Наказанието да стане неизбежно и да се коригират някои по стари текстове в двата закона, неприложими в момента. Целта е да се облекчи административно-наказателният процес. Протакането му във времето създава чувство на безнаказаност в нарушителите. По този начин не се постига основната цел на закона – да се превъзпитат и да се възпрепятстват от последващо нарушение", обясни пред bTV Иво Писанов от Главна дирекция "Национална полиция".

Едно от невралгичните места и днес вероятно ще бъде "Цариградско шосе", чийто ремонт още не е завършил. Но се гответе и за нови тапи.

От 1 септември започва ремонт на около 30 км от "Хемус" - между Варна и Шумен. Първата отсечка, която ще бъде ремонтирана, е 7 км от пътен възел "Каспичан".

На 7 септември започват и ремонтите на "Тракия". Те ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър. Ремонти ще има и в района на пътния възел край Пазарджик.

Движението по участъка на магистрала "Струма" вече е пуснат, но довършителните ремонтни дейности там продължават.

Инфарктно се пътува през Кресненското дефиле и Кресна, защото шофьорите не спазват ограниченията, а местните настояват за по-сериозен контрол на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
същата преди 8 години
До До анонимна 67сергии (селски сергии )с плодове, зеленчуци ,сирена и пр . има и всяка сряда и събота в центъра на Лозана толкова ли беше трудно да се обновят боядисат ремонтират сергиите и да НЕ СЕ ГОНЯТ производителите навряни сега в единият край на пазара ! помисли малко преди да пишеш - не става дума дали ми харесват грозните и ПРАЗНИ павилиони ,а че хората са изгонени .то така и така вече изчезва земеделието и животновъдството ,защо да не затрият и пазара ...
59
6
 
12
 
! Отговори
софиянка преди 8 години
Не се прибират софиянци,връщат се селяните за да работят тук.Много е добре когато ги няма,София се изпразва и е супер.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 61Не си прав. Софиянец е всеки, който се е родил в София. Всеки, който се е родил на друго място и после е дошъл в София никога няма да стане софиянецАз например съм софиянец, защото съм роден в София. Баща ми е от Варна, а майка ми от Пловдив. Те живеят поне от 30 години в София, но не са софиянци.----------Какво значение има къде си роден бе *** ?
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Столичани се прибират от родните си места...
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 69"........Кирков и Женският пазар нямат нищо общо"???Така ли??Ти от дИе сИ бе селски??Га дойдИ в София, га ти почерня *** и стана сУфиянИЦ???А и си НЕГРАМОТЕН на всичкото отгоре.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дедовия 49Попитах те селянино, мИекЪтИ ли у вас или ДА?!А какъ е бил дедо ти е неясно но по-важното е ти кой си???Никой?Така си и знаех.
54
5
 
1
 
! Отговори
До анонимна 67 преди 8 години
Виждам те и тебе каква си софиянка - Кирков и Женският пазар нямат нищо общо. А и щом мърлявите сергии са били по-хубави от дървените павилиони... Нямам думи. Ама те селяните са виновни. Да... Шъ съ оправим. Как няма а са оправим...
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая държава всеки от някого е недоволен. Софиянци от селяните, варненци от туристите, банскалии от еколозите и т.н. Всеки да си живее, където си иска. Важното е да се спазват правила. На някой си му пикаели във входа - ами и ти като идеш на море пикаеш във водата, ама някой казва ли ти нещо? Градът няма собственици. Едва изкласил техникума "Киров" пък после селянинът му е виновен, че дошъл да работи в общината или не знам си къде бяхте умували още...
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16за БиБи не знам ,ама Фандъкова едва ли има вина за ,,Мария Луиза ,, а пък и не съм сигурна ,че селяните (утре ,като прочетат статията) ще знаят за кои места говорите ,но че са откраднати от софиянци ,тези и още много ,няма спор !Минерална баня срещу Халите ЦУМ половината Кирков (Женският пазар ) с новопостроени грозни и празни дървени павилиони и пр.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 61Чисто технически си прав. Аз лично Пловдив го харесвам в пъти повече от София.Лошото е, че всичко се концентрира на едно място и за това е цялата работа. На много от хората не им е приятно да се лутат в мизерията в София,но нямат избор.Аз се радвам,че ходя там само ако ползвам летището.
50
2
 
7
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Най-после! Сега ще мога спокойно да паркирам пред къщи.
49
4
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
За гражданин признавам всеки , който поне три поколения преди него са родени в град. Колко от пишещите се кореняци са такива? Живее в панелка в Люлин и той софиянец. Вижда истинския град веднъж в месеца,но нали е роден в столицата.
48
4
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 8 години
Всичките сте станали кореняци... Мани бегай...Добре, че не живея в шопия...
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да мизерстваш в София, може да живееш на някой пртекъл таван, но това не е важно.Важно е да вземеш заметния регистрационен номер, на който да пише С или СВ.И като се върнеш на село и го паркираш пред смесения магазин, всички да ахнат:"Ауууу, гльей, гльей, софияньеца си дойдье"
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, добре де, едно не мога да разебра.Като толкова много мразите София и обичате китните си селца,защо не си стояхте там, а се наблъскахте тукда вгорчавате и нашия и собствения си живот ???
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баща му на селянина идваше на екскурзия в София.От гарата директно в Цум.Купуваха си футболни топки и китайски кецове,после пиеха жадно минерална вода в градинката пред банята,хапваха по един софийски варен геврек до Халите и обратно на влака.Завиждаха и мразеха.Мразеха,защото живота им беше тежък и неблагодарен.И мечтаеха да дойдат в София.И дойдоха всички дойдоха.И сега докато единият пикае до входната врата другият мята торбичка с *** от балкона.И започват да се обиждат на селянин.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До а.о тулбухинМамин убавец... Колко е смел на клавиатуркатааааа. А дядо му дошъл навремето, щото на село не е имал и една овца, да поработи чирак някъде, че да може днес храбрият юнак да се бие в гърдите. Роден съм си в София, ама прадядо ми е от бежанец от Тракия. Живея си в София и си я обичам и пазя. И от интелигентни кореняци лоша дума за хората от провинцията не съм чул. Само от разни нърдове, дето не им е пуснала някоя старозагорка. Доказвай се всеки ден, но не с лична карта.
43
2
 
8
 
! Отговори
Оф, Божееее... преди 8 години
Какво нещо е да разделяш хората - пуснеш им нещо за селяни и граждани и айдееее... Забравят и за корумпирани кметове, и за неизпълнени обещания. Че гледам някой обяснява по-надолу някой обяснява как от 6000 години София е град, столица и т.н. Още малко ще излезе някой да каже, че има прапрапрапрапрапрадядо римски сенатор. Проблемът на сегашната селяния не е в Римската империя, а в последните 100 години, в избиването на интелигенцията и т.н. Толкова *** спорове. В Лондон какво да кажат?
42
4
 
7
 
! Отговори
а.о тулбухин преди 8 години
По-хубаво от родното място няма.Затова Ви Молим много бийте си камшиците Обратно оттам де Идвате,че скоро ние ,ще Ви ги бием
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СофиянецТи от кое село се чедо мое от някое което вече го няма на картата ли и как живееш в София с 2 стай на квартира в Люлин