Планинари от БЧК помогнаха на мъж в Стара планина

Счупило му се колелото и получил множество травми
31 авг 2015 15:00,
2
Планинари от БЧК помогнаха на мъж в Стара планина
Снимка: архив, Булфото

Екип от Планинската спасителна служба (ПСС) е оказал помощ на мъж, извършващ преход с велосипед по старопланинския маршрут от връх Ком до нос Емине.

В района на планинското село Нейково мъжът, чието име не се съобщава, бил принуден да преустанови прехода си, защото колелото му се счупило. Негови близки, които следели движението му по GPS, като установили, че той от четири часа е на едно място, се разтревожили и се обадили чрез тел. 112 до началника на ПСС към БЧК-Сливен евентуално за изгубен и пострадал мъж.

След сигнала е сформиран екип от отряда от шестима души: Петър Койнов, д-р Евгени Тенчев, Иван Черкезов, Андон Димов, Стоян Ангелов и Пенко Райков, които се отправили към местонахождението му, заедно с представители на РС "ПБЗН" – Сливен.

В 13.00 ч., около два часа след получаването на сигнала, спасителите открили пострадалия. Той бил в добро психическо състояние, но имал травми по краката.

На място д-р Евгени Тенчев направил преглед на планинаря-велосипедист, оказал му необходимата помощ, след което той бил транспортиран до Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 8 години
До ИМПЕРИАЛИСТТук става въпрос за адски кофти повреда на велосипед("прецакана" резба на QR, доколкото разбрах). Човекът иначе си е добре и продължава към Емине.В "О Кей Супертранс" го превърнаха всички тия "лъолъовци", които ходят из Балкана с джапанки, без никаква подготовка.
1
2
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
ПСС-то се превърна в "О кей супертранс."