След горещото лято ни чака топла есен

Зимата също ще е по-топла и по-суха от миналата
4
След горещото лято ни чака топла есен
Снимка: Булфото, архив

След високите температури през отиващото си лято, ни чака и топла и суха есен. През цялата седмица ни очакват максимални температури между 32 и 35 градуса, но в петък и събота ще е дори още по-горещо, а 5 септември ще е най-топлият ден от седмицата, съобщи доц. Георги Рачев, преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

"Моята прогноза е, че на 14 септември ще вали и че на 15 септември поне сутринта ще можем да осигурим на децата първи учебен ден без валежи", добави той.

"Всички метеорологични центрове смятат, че есента в България, а в целия Балкански полуостров ще бъде топла, някои твърдят, че ще бъде малко валежно, а други са на мнение, че ще е малко по-сухо. Аз мисля, че ще е малко по-сухо", каза още доц. Рачев пред Нова тв.

Въпреки оптимистичната си прогноза за лятото той отказа категорично да предположи дали зимата ще бъде люта с дебели преспи.

Засега прогнозата е, че ни очаква малко по-топла и по-суха зима в сравнение с миналогодишната, очаква все пак  очаквания доц. Рачев. Не е възможно обаче отсега човек да познае каква ще е зимата, предупреди обаче синопникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
taq statiq zashto sashtestvuva?
2
0
 
13
 
! Отговори
Журналистика преди 8 години
Уважаема Камелия,Нищо не успях да разбера от последния написан от Вас абзац... Три пъти думата Очаква, не знам кой кого или какво очаква... Е, стана ясно, че доц. Рачев е очакван, ама дали е дългоочакван, или го очакват от съвсем скоро не ми стана ясно.И обачето сте го използвали 2 пъти в последното изречение.Сигурно Ви плащат на дума, та пълните статиите си с баластра. Съвсем очаквано обаче смисълът на статията ми убягва.
1
1
 
16
 
! Отговори
ТЕЦ преди 8 години
и още по-високи сметки за парно