Механизъм на нов колесник върнал "Фалкон"-а

Повредата е станала във въздуха, смятат експерти
Обновена: 1 сеп 2015 11:17 | 1 сеп 2015 11:12,
13
Механизъм на нов колесник върнал "Фалкон"-а
Снимка: архив Булфото

Повреден заключващ механизъм на носовия колесник е причината за принудителното кацане на правителствения самолет "Фалкон" преди два дни във Варна.

Това установиха инженерите от Авиоотряд 28, след като вчера извършиха необходимите проверки и тестове на самолета, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

Заключението на експертите е, че най-вероятно повредата е станала във въздуха в момента на прибиране на колесника.

От Авиоотряд 28 вече са информирали завода производител и швейцарската компания, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета.

Предстои правителственият "Фалкон" да бъде ремонтиран и след извършването на всички необходими тестове да бъде пуснат в експлоатация.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще запознае министър-председателя със състоянието на самолета, както и ще бъде направена техническа и финансова оценка за използването му при изпълнение на държавни задачи, информират още от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Ореха нема ли пръст в тая работа? А може би и Гея? Тия гадове да не са турили некое джелезо да се претрепе Слънцето, а? Ааааа, пущиняци, искате да ни оставите сираци ли???? Как да заживеем без Краля Слънце? Ние си го обичаме и такъв, може и простичък и крадлив, ама наш.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и нещастието ни сполетя. Самолета развален, народа ликува. Бойко пада и умира, единствената надежда на Българина да се оттрве от този ***, нооооо това са номерца. Искаме нов самолет иа отклоним вниманието от бежанците.
6
0
 
2
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Искам да уведомя уважаемите зрители, че този Фалкон някога возеше Кадафи.
5
3
 
6
 
! Отговори
NoFace преди 8 години
Този самолет е закупен със съвсем друга цел - да облита радионавигационото оборудване на летищата, не да вози знайни и незнайни VIP-ове. Превърнаха го в частен самолет и очакват да върши две неща едновременно, обаче това е очаквано НЕ добра комбинация.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решено е, за да нема повече проблеми Батко като каратист - футболист механично ще спуска и прибира колесника. Вместо да *** омари и пие старо уиски. Така ще поддържа мускулите си силни и здрави. Като не може друго поне ръчките може да върти.
3
1
 
6
 
! Отговори
антиексперт преди 8 години
Каквато държавата,такива и експертите :)
2
2
 
6
 
! Отговори
Indianec v BG преди 8 години
Тук надушвам интелигентен опит за покушение срещу "Бащицата". Амин!
1
4
 
5
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Нека да не рискуваме повече с този самолет, да го бракуват и да поръчват нов правителствен самолет. Не бива да продължаваме да се излагаме така, цял народ ръководим, а за един самолет се стискаме.