КЗП ще следи дали продават цигари на деца

Следят и учебници, помагала, тетрадки ...
3 сеп 2015 14:40,
0
КЗП ще следи дали продават цигари на деца
Снимка: Reuters, архив

От Комисията за защита на потребителите обявиха, че от 15 септември ще започне да извършва масови проверки на търговци в района на учебните заведения за спазване на забраната за продажба на тютюневи изделия на лица под 18 години, съобщи БТА.

КЗП уточнява, че в момента в цялата страна се извършват проверки на стоки за учениците. С наближаването на новата учебна година се увеличава предлагането и търсенето на учебници и помагала, както и различни пособия.

"Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялни търговски практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания", заявява Димитър Маргаритов. Той допълва, че ще има проверки и на облеклата и обувките за по-малките ученици.

Маргаритов увери, че екипите на контролния орган ще бъдат в непрекъсната готовност и динамика да покрият всички задачи, които ръководството на институцията оповести като приоритетни за есенния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари