Над 200 българи се занимават с каналджийство

16 хил. имигранти незаконно минали през България
3 сеп 2015 08:42,
13
Над 200 българи се занимават с каналджийство
Снимка: архив Булфото

За над 200 българи се знае, че се занимават с каналджийство, заяви пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов по повод ареста на българи в Унгария заради т.нар. Камион на смъртта.

Костов коментира и задържаните вчера 125 нелегални имигранти при акция на МВР. По думите му тези акции не са изолирани случаи, а регулярни практики.

Още по темата

При първоначалните разговори със задържаните не е станал ясен правният статут на задържаните. Костов заяви, че имигрантите ще бъдат настанени във временни центрове, където ще се установи как са влезли в страната и дали трябва да им се предостави статут или става въпрос за икономически имигранти.

По сметки на МВР от началото на годината през страната ни са минали незаконно 16 000 души, като числата са относително съизмерими на вход, изход и във вътрешността.

"Тече непрекъсната дейност по незаконно проникване, затова има и регулярна дейност по проверяване", повтори още веднъж Георги Костов.

От началото на годината до сега са задържани около 5000 души, опитали да влязат на българска територия през Турция или да излязат от България към Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шенген през криФ макарон !
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията знае за 200 човека, защото от 200 е взела кинти да си мълчи.Другите не са си платили и още не ги знаят.
6
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 8 години
Странно как разбрахте, че 16 000 са преминали през страната ни незаконно?Следва изводът, че се знаят каналджиите, както и бройката на нелегалните?От друга страна, само преди дни една госпожа цитира една цифра 10 000 нелегални у нас, а тук четем 16 000?Хайде, когато правите публични изявления, поне сверявайте бройката на нелегалните, че с много се разминават посочените цифри.Не смея да си помисля всъщност колко е реалният брой на нелегалните, който никога няма да го цитират.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе като го видях оня ломчанин и родата му, дето беше нактикал 70 души в камион, ми стана ясно що за "българин" е. Малко дето говори на "хафте", ама това е расистки коментар, ще ме изтрият!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А с какво да се занимават бе?
3
0
 
13
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Не са българи, а екскурзоводи от Лом
2
0
 
16
 
! Отговори
Мимо Мамин преди 8 години
200 българи вика се занимават... знае се вика... главният секретар на МВР-тосамо в градчето Кула - 3000 жители, родното място на другаря Михайл Миков, групите, които се занивамат с прекарване на имигранти са 6, целият град ги знае кои са, знае ги къде стоят, знае ги кои са им колита, знае къде са им отцепките, ама иначе МВР-то били знаели за 200 българи, тц тц тцзнаят ми дедовия, ама що трябва насила да ни правят на маймунищо, щото сме маймуни явно
1
0
 
11
 
! Отговори
Дани преди 8 години
За каналджиите затвор трябва това е ясно, а за бежанците, които доброволно си плащат на тези каналджии по 2-3 хил.долара, за тях самите защо няма наказания и затвор, тях не ги трафикират насилствено, те са си платили за това и трябва да носят същата отговорност, а по медиите само ги съжаляват и оневиняват. Вече ни мислят за съвсем прости!