Всеки втори акт по морето – за липсващ касов бон

Данъчните проверили над 1700 търговски обекта
4 сеп 2015 11:16,
10
Всеки втори акт по морето – за липсващ касов бон
Снимка: Dnes.bg

Двеста и трийсет акта за нарушения на данъчно-осигурителното законодателство, половината от които - за неиздаване на касова бележка, са съставили инспекторите от НАП в Бургас за юни, юли и август по време на контролни действия по Южното Черноморие.

Инспектирани са повече от 1700 търговски обекта от Обзор до Резово, информираха от НАП-Бургас, цитирани от БТА.

Специално внимание в периода след 21 юли проверяващите са обърнали и на обектите, при които регистрирането на получаваните суми от продажби се е извършвало предимно с билети.

Още по темата

При тези контролни действия са проверени 120 обекта и са съставени 28 акта, девет от които - за липса на фискални устройства. 

Във фокуса на данъчните са били плажове, предлагането на чадъри и шезлонги, бази за водни спортове, сърфучилища, водни атракции, увеселителни паркове, лунапаркове, бънджи атракции, стрелбища, киносалони, платени паркинги, музеи, каси за продажба на билети. Извършени са и 31 проверки на различни фестивали, изложения и концерти.

От НАП-Бургас припомнят, че от 21 юли тази година е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с приходното ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Големите дават големи "бонуси" --ще им хванат дядовия. То у нашенско си е така -- удуши малкия, немощния,слабия! На този, де едва крета -- счупи му краката !! И ще бъдеш щастлив ! Впрочем -- то си е:и липса на организация, и разбиране, и финансови нагласи, и манталитет! Преди 40 години,в Усти над Лабем, соц.Чехословакия, продавачка в среден по големина магазин, ме гони до вратата да ми връчи "учтенката"- на мене,"дивия балкански субект"!Опасност от "щраф". И за нея, и за мене !!!
6
1
 
3
 
! Отговори
momko преди 8 години
До Момоmnogo si glupav , v UK do 10 000 paunda ili 14000 evro na godina ne se plachtat danaci , do 8000 paunda ne se plachtat osigurovki , razbra li go tova otvoren
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то и ние сме ходили на запад и да си кажа правичката само в големите обекти се издават касови бонове, иначе в малките няма.Но в БГ големите не могат да ги хванат и затова малките са на прицел...Аз за дискотеките,моловете и други не чух а вие?
4
1
 
6
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Глобата за неиздаден касов бон колко е? 100лв?Не е логично в България за една камара неща да ти е по-изгодно да си платиш глобата отколкото да спазваш правилата. Елате на запад да видите дали е така. Такава глоба ще ти натъртят, че няма да си помислиш повече да се правиш на тарикат през живота си. Ама си щял да фалираш и т.н.? Е, и?! Да си мислил на времето, сега какво ревеш?!
3
0
 
5
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Какви са тия назначения парашутистни без конкурси в "Фискален контрол"? На морето всеки ПЪРВИ е без касов бон - защо няма актове? Неизпънение на приходите към бюджета...Това означава само едно - смяна на цялото ръководство на НАП до директори на дирекции, че както виждаме системката е много прогнила
2
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Само на мен ли ми се струва, че не трябва много да се гордеят с бройката актове, тъй като според мен е доста малка сравнение с това, което се случва в действителност...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се правят, че не знаят, на Лай...морието 98% е далавера от която печелят до най-горе. Ето защо следващата година разрухата ще е още по-голяма и ще се молят някой *** дасе прекара да дойде и му смъкнат три кожи.