Ромски деца си "набраха" дръвчета в Стара Загора

3000 къдера изчезнаха, общината ще сади нови, но с охрана
74
Ромски деца си "набраха" дръвчета в Стара Загора
Снимка: Булфото, архив

През ноември миналата година на мястото на съборените незаконни ромски къщи в парк „Борова гора” в Стара Загора бе проведена голяма залесителна акция, но 9 месеца по-късно от 3000 дръвчета няма и следа.

От трийсетина години тази местност е парк само по документи. През пролетта на 2014 г. там бяха премахнати 54 ромски къщи, а още 94 предстои да бъдат съборени. Миналата есен общината започна мащабно залесяване.

„Решихме да възстановим парка със 3000 бройки атласки кедър, осигурени ни от Регионалната дирекция по горите. Нито един не виждаме в момента”, коментира зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов пред bTV.

"Нашите охранители са виждали деца от ромски произход, които ги премахват. Според нас това е добре организирано и пращат децата, за да не можем да ги санкционираме”, обясни Николов.

На въпросите "Къде са дръвчетата?" и "Кой е виновен за изчезването им?" в ромската махала на Стара Загора отговарят, че са откраднатr от професионалисти или са изсъхнали.

От общината обаче настояват, че отново ще залесят, но и ще осигурят охрана.

„След може би месец отново ще направим насажденията, отново ще залесим всъщност, но тогава вече ще осигурим по-добра охрана, за да можем наистина да възстановим парка, защото това е много трудно”, увери Йордан Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
мира преди 8 години
по -добре е да го залесят с акация, тя ако се прихване е като плевел, бързо нараства на височина . Кедъра иска повече грижи.
32
0
 
0
 
! Отговори
otechestven fond преди 8 години
civilna zastita na naselenieto :))) - na dobrovolni nachala, lovdjii, gorski, polski pazachi s orajie - prashki, lakove, streli, klopki, kapani:)))...pokritoto mliako kotkite ne go zakachat... :)))
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението на проблемите с тази неграмотна и престъпна пасмина е само и единствено едно - методите на Хитлер! Нито с толерантност, нито с помощи, социални и всякакви други, нито със затвор, нито с интеграция, щото дори едно животно може да се възпита, но тия ***, които само се размножават с цел за повече социални доказаха с хилядите си престъпления и незачитане на никакви закони, че няма как да са в полза на обществото, което ги храни и отглежда!
30
0
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Сегашния Областен управител Георги Ранов , Кмета Тодоров , зам.кмета Николов , един гражданин , аз и работници от звено " Озеленяване " залесихме този район през април 2014 - та и само след 4 месеца всичко бе изкоренено . Сега трябва да се постави ограда и да спрат зулумите .
29
0
 
23
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Преди да залесите отново, довършете си работата по събарянето и прогонете . После няма да има нужда от пазачи. Освен, ако това с пазачите е начин да уредите на работа някои хора, да дадете пари на някои свои фирми и да отчетете някакъв резултат по заетоста. Ама то не може половин бг да краде, а другата половина да пази бре.
28
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Е то битовата престъпност намалява със страшни темпове, незнам как са останали само тия по-*** деца неразбрали. Поне за мен подобни ежедневни истории показват ясно какъв е проблема в България. Няма държава...
27
0
 
16
 
! Отговори
Ади Шикългрубер преди 8 години
"*** кръв", вода не става!
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Само бой!Прав си. След първия бой, ако дойде пак да безчинства - чупене на ръце!Те от друго не разбират.
25
0
 
31
 
! Отговори
ВсичкоТоваСтруваПари преди 8 години
"Нашите деца са виждали деца от ромски произход, които ги премахват" - И какво направиха, като видяха тези деца?! Как може току така да изчезнат 3 000 (ТРИ ХИЛЯДИ) дръвчета и никой да не вземе мерки?!Как така нямало възможност да се санкционира, след като са деца? 240 хрантутника в парламента не могат ли да обърнат внимание на предложенията, които правим ежедневно?Нечие дете върши безобразие. Предупреждават се родителите и при следващото безобразие - зверска глоба и спиране на детски надбавки!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Да-аааТочно така! Това е остролист монголски дъб, а не кедЕр. Но на тези тук им е все едно - нали е снимка!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А плащаме данъци за МВР , за Общ полиция , за социални служби,горски ,полски ,за съд и прокуратура и за какво ли не...а дръвчета няма!!! Решението е едно-да им се удържат от заплатата!!!Хванат "берач"-30 дни залесяване!
22
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Същата е ситуацията и в Западен парк.
21
0
 
39
 
! Отговори
! преди 8 години
Трябва като хванат такова да краде, да му спират всичките видове помощи.Не искам да изхранвам тези които ме крадат!
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До акудНе е важно кво искаш ти,важното е кво иска амер.посланик!
19
19
 
8
 
! Отговори
да бе,да преди 8 години
Насадили са стотина,отчели са 3,000,останалите са поели на някъде,и после- виновни!
18
1
 
9
 
! Отговори
Asiti преди 8 години
Ne zabavno Krumovite zakoni da se varnat
17
0
 
33
 
! Отговори
gio преди 8 години
като малък, като направех някоя беля на другия ден при кварталния с баща ми. После у нас ... и след това да видите дали съм правил подобни бели. На всичкото отгоре намаляха и поведението на ученика. Понеже тия , надали пращат децата си на училише да им спрат детските и да видим, дали ще продължат. След като има безнаказаност ще е така, но нали са основния ресурс на партиите и си ги галят нявсякъде.
16
0
 
25
 
! Отговори
Само бой! преди 8 години
Трябва да се въведат телесните наказания - бой с пръчки, камшици и т.н. Само тогава ще има ефект!
15
8
 
7
 
! Отговори
шанаджия преди 8 години
Не виждам за какво са им тези 3,000 дръвчета,те не стават за нищо!?24 е абсолютно прав,това е някаква далавера!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах само - това къдера къдрав кедър ли е или друг вид?