Добрите шофьори с бонус, за другите по-скъпа "Гражданска"

Според Владимир Тодоров застраховката ще поскъпне с до 7%
Обновена: 5 окт 2015 10:28 | 5 окт 2015 10:25,
31
Добрите шофьори с бонус, за другите по-скъпа "Гражданска"
Снимка: Булфото, ахрив

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката "Гражданска отговорност". Тя ще поскъпне с не повече от 7%, прогнозира пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение при катастрофи, което е добра стъпка. Според него обаче забраната да се сключва "Гражданска отговорност" онлайн е много притеснителна.

Тодоров смята, че е важно да бъде приета и бонусна система за изрядните шофьори.

"Тези шофьори, които нямат нарушения, да получават отстъпка от застраховката. Тези шофьори, които имат много актове, много ПТП-та, много нарушения, при тях застраховката става много по-скъпа – в порядъка на 2-3 пъти", коментира Тодоров и допълни, че тази система работи от повече от 50 години в другите държави.

"При нас има технически проблеми, което пак е много странно, защото България е държавата с най-бързия интернет, а в същото време няма комуникация между институциите", каза Тодоров.

Според него, когато се въведе бонусната система, това ще има пряко отражение върху пътната безопасност у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
аманотглупости преди 8 години
Ами ако колата е на името на жена ми, а тя няма книжка и следователно нарушения???
24
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Да не би да идват поредните месеци когато върви масово застраховане, обикновено придружено с вдигане на цената на застраховките за колите, винаги обяснявано с добрите и лошите шофьори, въпреки че това няма връзка с застраховката на колата? Щом толкова плачат за добри и лоши шофьори, да вземат да направят застраховката за шофьора, а не за колата, само дето няма да го направят, защото приходите им ще спаднат поне двойно.
23
1
 
6
 
! Отговори
Това пък за какво е? преди 8 години
Тази практика в днес бе, която днес забелязвам откога е? Най-произволно днес бг подменят думи с звездички, като очевидно думите са си най-нормални. Виждам го и тук под тази статия.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредна простотия.
21
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Застраховането е едно от мнгото потънали в тиня блата,каквото и сториш смърди
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само си говорят тия ***.Нямам нарушения и имам златен талон от доста време, а бонус или по евтина застраховка няма, не че не се обещаваха от доста време.Всичко се свежда до въпрос "виновен за ПТП в рамките на ... години?" и едва ли има значение и да излъжеш.И спрете да давате по 15-20% от цената на "задължителна" застраховка на брокери и ***, за винетки защо не дават такива комисионни а всички си купуват, знчи има начин нали!!!
19
5
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
До до НехОтдалче ти личи, че си много простичко. Първо се осведоми кое, как е, пък после се опитвай да разсъждаваш по темата. Понеже мнозинството сте едни и същи, прости ***, затова всеки средно интелигентен ви клатушка, както ми е изгодно.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той автомобила няма нарушения. Шофьорите извършват нарушенията. Така товарите само собственика на автомобила, който може да е най-изрядния шофьор.
17
3
 
15
 
! Отговори
Hex преди 8 години
Какви бонуси, какви глупости? В България се застраховат автомобилите, а не шофьорите.
16
2
 
2
 
! Отговори
alf преди 8 години
I se sravnqvaite s Aziq i iztochna evropa a ne s zapadna. zaplatite sa ni po niski ot aziq
15
3
 
7
 
! Отговори
alf преди 8 години
I ako imam 60 narusheniq za farove i nito edno proizhestvie s pregazeni hora i blusnati koli 60 puti po skypa grajdanska li ste plastam.
14
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
"Тези шофьори, които нямат нарушения, да получават отстъпка от застраховката. Тези шофьори, които имат много актове, много ПТП-та, много нарушения, при тях застраховката става много по-скъпа в порядъка на 2-3 пъти"Сетихте се! Че тази застраховка по начина, по който функционираше преди стимулираше безотговорните водачи
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В западна Европа си е принципно така. Като млад шофьор, ако регистрираш кола на свое име, застраховката е към 250% от нормалната. Затова и колите се регистрират на родителите. Там се плаща отделно, ако колата се управлява от лица под 23 год.Ако нямаш произшествия - застраховката пада до към 35-40% от нормалната в рамките на няколко години.Затова и много добре си правиш сметката, дали пишлемето може да "вземе колата" тая вечер на дискотека до съседното село.
12
1
 
7
 
! Отговори
В Исрания, преди 8 години
първа грижа на застрахователя е превози колата до посочен сервиз. Защо не е включено пр нас?
11
0
 
21
 
! Отговори
тотално сгрешена преди 8 години
В България застрахователната система е тотално сгрешена. В Европа застраховат не колата, а шофьора! И ако шофьора е карал определена бройка години без щети, му намаляват процентите за вноската за застраховка на МПС. Вноската може да стигне до 20 процента! И е възможно, някой от наследниците на шофьора, дете или внук, да наследи тези 20 процента!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ще я плащат ли тия с многото нарушения тазли по-скъпа ГО
9
2
 
21
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Всяка година едни и същи глупости търкалят застрахователните компании. Как не им омръзна да се правят на жертви.
8
1
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Нали скоро я увеличаваха ?!Сега пак ли ????
7
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Поредната манипулация от страна на застрахователите, раздухвана и от медиите.Застраховката Гражданска отговорност (ГО) е за МПС (колата), а не е на шофьора. Не е ясно застрахованата кола, от кой шофьор ще се управлява в периода на застраховката. Ако някой ден ГО стане само за шофьорът, независимо колко МПС-та ще управлява, тогава може да се отчита какви катастрофи е правил, но сега не може. Сега, ако се вкара по-скъпа застраховка за някои, това си е чист застрахователен бандитизъм.
6
0
 
15
 
! Отговори
лош пример преди 8 години
Държавата дава лош пример! Ако някой е виждал мутра от НСО, или полицай в кола, или на мотоциклет, или пеша, да спазва ЗДП, моля да се обади!