Отровни гъби пратиха шестима в болница

Всички пострадали са без опасност за живота
5 окт 2015 16:32,
12
Отровни гъби пратиха шестима в болница
Снимка: архив Булфото

Шест души бяха приети в Университетската болница в Пловдив след отравяне с гъби. Пострадалите са от две семейства и нямат нищо общо помежду си.

Хората от едната фамилия са яли прясно набрани диворастящи гъби. Другото семейство пък консумирало консервирани диворастящи гъби от миналата година.

И шестимата са хоспитализирани, но са в стабилно състояние и са без опасност за живота, съобщиха от болницата. До дни те ще бъдат изписани.

Началникът на клиниката по токсикология в Пловдив проф. Янко Илиев припомни, че сега е сезонът на гъбите и призова хората да внимават много. Той обясни, че независимо как се обработват самите гъби, отровата остава и съответно те продължават да бъдат еднакво опасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: болницагъбипострадали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали го знаете онзи виц, дядо защо ги береше тези гъби, отровни са. Нищо чедо те са за пазара. Казват, че е виц, ама с този наш манталитет.....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доктор ми е казвал, никога те яж диви и въобще всякакви некултивирани гъби, в ресторант пък никога не си поръчвай гъби, особено в по-малки населени места, където често са набрани в гората.
7
0
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 8 Може и да си прав,щото всички като оздравяха се оказаха мекерета!(виж пост 9)Е,може и да е случайност...
6
1
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Навремето лежах 1 месец в болница и съседното легло беше за пишман гъбари.Пристигаха в неделя следобед или понеделник сутринта.Жалка картинка бяха,продухани отгоре и отдолу,на системи 2 дена.В сряда надигаха главите,а в петък ги изписваха.От тогава дива гъба не кусам(30 години).А ми са сладки.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко хора знаят обаче има места на които преди доста години е хвърлян стрихнин за да отравят вълчите глутници,опитни гъбари са се натравяли тежко от печурки и сърнелки..стрихнинът не зная точно но е активен над 50 години!!! такива места има много по средна гора и стара планина доколкото знам
4
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne sa bili mnogo otrovni ako sa bili nikoi ne moje da ti pomogne ot 1 gaba i se razlaga 4erniq drob
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шкумбата казваше: Като не си подготвен защо рискуваш? Пак проява на 100 % БГ аматьори.
2
9
 
5
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Прости хора. Защо берат гъби? Да си ги купят. В Кауфланд има много.
1
2
 
2
 
! Отговори
Дедо Гъби преди 8 години
Лаком г_з...