Момчил полетял от 30 метра – издъхнал на мига

Засега няма доказателства, че е бил бутнат от Джендем тепе
Обновена: 6 окт 2015 09:06 | 6 окт 2015 08:58,
15
Момчил полетял от 30 метра – издъхнал на мига
Момчил Семерджиев. Снимка: Facebook

От 30 метра височина е паднал 20-годишният пловдивски студент Момчил Семерджиев, който бе открит мъртъв в неделя вечерта в подножието на скала в южната част на Младежкия хълм. Възвишението е известно като Джендем тепе заради непристъпните си места и гъстата растителност.

Това установиха разследващите при първия и втория оглед на местопроизшествието. Две момчета се разхождали в района на 4 октомври и първи забелязали трупа. Полицията е получила сигнала за ужасяващата находка в 19,28 часа.

Още по темата

Момчил изчезна в нощта на 18 срещу 19 септември. Цели 16 дни родителите му живяха с надеждата, че може да бъде открит жив.

“Няма следи от насилие. Долните крайници на младежа са били счупени при падането”, каза пред „24 часа“ говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Той уточни, че веднага е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, но най-вероятно става дума за нещастен случай.

По тялото няма прободни или огнестрелни рани. Намерени са личната му карта, джобни пари и мобилният му телефон, което изключва версията за убийство с цел грабеж.

Засега няма доказателства, че е бил бутнат. В момента текат разпити, за да се установи дали студентът е отишъл сам на Джендем тепе, или е бил придружен от някого. Според прокуратурата в най-скоро време фактологията по случая ще бъде изяснена.

Трима лекари от отделението по Съдебна медицина на университетската болница “Св. Георги" в Пловдив извършиха аутопсия на тялото. От него останал само скелет, който разследващите са събрали в чувал.

Според заключението на съдебните медици студентът е паднал на краката си, което обяснява и фрактурите по тях. При полет от такава височина е издъхнал веднага.

Назначена е химическа експертиза за алкохол, наркотици и упойващи медикаменти. Резултатите от нея вероятно няма да станат веднага, тъй като в лабораторията на МБАЛ “Пловдив” ще се прави изследването за спиртни напитки, а в Института по криминалистика в София - тестът за дрога и психотропни вещества.

Основната версия на криминалистите е, че студентът е бил под въздействие на наркотици или на алкохол.

Родителите на студента - Диана и Васил Семерджиеви, са в шок. В понеделник сутринта те бяха извикани в полицията, а след това в Съдебна медицина, за да разпознаят сина си.

Не е ясно кога прокуратурата ще им даде разрешение, за да го приберат и погребат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Поздрав преди 8 години
Съдебната медицина е независима от Съд,Прокуратура и МВР! Набийте си го в *** кратуни! Дали е бутнат,блъснат,бит,ударен или първо убит,а после хвърлен от високо,може да се установи почти по безспорен начин. Ама нали тупаните са компетентни по всички въпроси,все другите са им виновни и им пречат,а сега освен специалисти по политически,спортни,международни,финансови,военни и вс.други въпроси санахте големи спецове и в съдебната медицина,да е.....вашта *** семка,още неграмотна!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така..значи момчето се е прибрало,излязло,започнало да говори,да разказва къде е бил,как са нещата там,колко е по добре от тука ,как се печели и живее..и така му е завидял някой и се е ядосал,пийнали са,скарали са се и са го хвърлили,това е моята версия.Онзи ден бях свидетел как двойка се кара за ресторантите в италия,мацката била там 4 години,ама тоя *** гаджето и и дума не даваше да се издума каква била храната там,понеже за него всичко българско било по добро,голям скандал,та така и тука
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е убийство то си личи , да вземат малко дасе размърдат тези раследващи, не е прилетял окияна и да дойде тук да се убива ,
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От там точно не е много трудно да паднеш и сам, без да ти помагат. Още повече, че е било посред нощ, а там не е особено осветено. Друг е въпросът защо е тръгнал към тепето, вместо да чака. А полицията 20 дни уж преглеждаше тепетата... Човек ще рече, че Алпите са обхождалил
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНикой не твърди, че е бил наркозависим, а че конкретно във фаталната нощ е възможно да е бил УПОТРЕБИЛ психотропно вещество! Разсъждавайте малко като четете, а не само да пишете първосигнално каквото ви идва на ум. И преди да сте ме оплюли и мен, само да кажа, че се опитвам да внеса яснота каква е версията, по която се работи, а не казвам, че е вярно или че момчето е такова или онакова. Бог да го прости!
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко им е лесно само... Обявят някой за наркозависим или алкохолик, самоубил се е и готово. Бързо и лесно. Просто нямам думи
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, много жалко. Сега ще му лепнат етикет, че е наркозависим и ще го унижат посмъртно. Момчето е било спасител в Щатите доколкото разбрах. Как биха го допуснали по плажовете на САЩ да спасява хора от удавяне, ако беше зависим? Значи толкова изпростяха хората, че няма накъде.
2
2
 
35
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ако е ударен по главата или блъснат - няма как да различат тези, от раните от падането. Нека разследващите са почтенни към паметта на Момчил и роднините му и да не обявяват недоказуеми неща, а да признаят незнанието по събитието.
1
3
 
20
 
! Отговори
До коментар 1 преди 8 години
И ти да си жив и здрав,и в най скоро време да го поздравиш лично :)