Мотористи стреснаха Борисов – профучали с 200 км/ч.

МС обсъжда как да спре войната по пътищата
Обновена: 6 окт 2015 08:12 | 6 окт 2015 07:51,
93
Мотористи стреснаха Борисов – профучали с 200 км/ч.
Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Facebook / Бойко Борисов

20 мотористи, които са летели с бясна скорост по пътя от Габрово за София, са стреснали премиер Бойко Борисов, пише вестник Монитор.

След като джигитите налетели на кортежа, премиерът помолил шофьора си да спре и да ги изчака да преминат, тъй като се изплашил, че могат да се ударят в колата.

Още по темата
"Караха с над 200 км/ч. всичките, просто безобразно", възмутил се Борисов.

Повод за разказа на премиера са подготвяните законови промени срещу джигитите. Днес се очаква на заседанието на Министерски съвет да се обсъдят мерки за спиране на войната по пътищата.

Както Dnes.bg писа, промените в Закона за движение по пътищата и в Наказателния кодекс предвиждат гонките да се наказват със закон от една до шест години. Наказанията ще важат и за участниците, и за организаторите, дори и за снимащите гонките. Ако участник в гонка обаче доброволно разкаже, че е участвал, то тогава той няма да носи наказателна отговорност.

Ще се повиши и глобата двойно за всички, които карат след употреба на алкохол и превозват пътници. Повишава се и глобата за шофиране без колан, в това число, когато и пътниците в колата не са го поставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OSTAVETE MLADEGITE NA MIRA--NEKA SE POVOZIAT NA HUBAVITE SI MOTORI, NAKRASIVITE SI KOLI--NE IM ZAVIGDAITE.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишока пак е получил сърцебиене от страх.
55
1
 
6
 
! Отговори
Киро преди 8 години
Тази година полупроводници - догодина цели проводници!Тази година мотористи - догодина снайперисти!
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкият. Помислил си, че Руското ресто идва занего или наказателната бригада на Сретан Йосич. Ама и това ще дойде.
53
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
нали са ни големи заплатите та вдигнете глобите,накуму преча с това че не съм си сложил колана,,и това ли енай важното нещо което трябва да се реши,ама колко сте прави толко да сте здрави
52
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кортежа на баце Боце хвърчал със 190 км/час и Бацето се е възмутил как може да има такава наглост някой да го изпреварва!
51
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че са били мотористи а не снайперисти
50
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя къде ги видя 200 км с тия дупки бе...?
49
2
 
53
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 8 години
Колите на НСО винаги спазват знаците, карат със съобразена скорост, не избутват обикновените хора в банкета, държат се възпитано и дружелюбно и спазват етичните норми
48
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многоооооооо ***
47
3
 
35
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Чичко Тиквичка се изплашил ???? АБЕ ТИКОВОООО, ЩО НЕ ЗВЪННА НА ВЪТРЕШНИЯ ДА ГИ ГЕПАТ И ДА ИМ ВЗЕМАТ КНИЖКИТЕ ? Изплашил се, се и ония си заминали ? Егати министър председателя ????
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да караш мотор с 100км/ч и гаргире ще ти се смеят
45
2
 
24
 
! Отговори
Да Питам Аз преди 8 години
Кога Премиерът ще построи летище в Габрово? Той и без това често отскача до там да открива сметища, канализация, пътни възли и т.н. Крайно време е да му се осигури въздушен транспорт до този град, да не трепери така по пътищата и да го стряскат разни мотоциклетисти... Ама той пък и самолетът му счупен. Е как да си върши работата човек :)
44
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Борисов, не сме чак толкоз глупави, всички сме виждали с каква скорост Ви возят и Вас по магистралата! Нагло и безочливо изказване! То, какво ли се учудвам...
43
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С НАД 200км/ч" каза. И това "над" е много важно, защото с 200 карат те с целият си керван, а най-покъртителното е ,че някой ги е изпреварил !!!И понеже те по бързо не могат, не могат да приемат някой да кара по бързо от тях и имаме проблем. А по принцип ако иска боко може още малко да вдигне ограничението на скоростта по магистралите, ако колите прелитат ниско няма да износват настилката.
42
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Прочетете статистиката на КАТ за причоноъе за ПТП. Привишена скорост и алкохол са под 10% взети заедно. Основния проблем е несъобразена скорост с пътната обстановка (оставам на фантазията ви какво е това) около 50%. А журналистите и политиците да питат КАТ, кое какво означава и да направя анализ на истинскоте причинина
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вожда се прави, че не му дреме за мнението на хората.Но хора като него с високо и нереално мнение за себе си, крайно егоцентрични и мнителни, жестоко се терзае от подигравателното отношение което расте към него. Дълбоко в страхливата му душичка витае ужасът, какво ще стане когато се разгневи този народ и му потърси сметка.Ето защо всява страх с всички възможни средства, купил е медии, плаща на журналисти.Живеейки в пълна изолация, обграден от гавази и подлизурки, параноята му расте.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле той можел да се страхува?
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата си е помислил,че са изпратени за него.Това РУСКО РЕСТО да те преследва си е за страх.
38
21
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Аз не разбирам, защо всички коментиращи си "ядат майната" и плюят г.н Борисов. Питате ли ме мен как реагирам, когато някой от тия "весели самоубийци" профучи на сантиметри от лявото стъкло на колата ми със скорост /хайде ,аз съм без Лазар/--- все едно аз съм неподвижен, а оня прелита със стотина км/ч. Това като те задминават ,а когато са насреща-- просто не ги виждаш ! Само чуваш кошмарния рев на двуколесния звяр ! И плачат -- никой не ги уважавал на пътя!?!? Сами се избиват като скакалци.....