Дядо Мишо и неговите 2-метрови тиквички

Режеш, пържиш, расте. Пак режеш, тя пак расте!
7 окт 2015 10:26,
11
Дядо Мишо и неговите 2-метрови тиквички
Снимка: Нова телевизия

Дядо Мишо от Хасковските минерални бани е успял да отгледа тиквички, които са високи близо 2 метра. За интересната си реколта Михаил Хитов разказа пред Нова телевизия.

Режеш, пържиш и тиквичката продължава да расте. Пак режеш, пак пържиш, тя пак расте! Такива способности имат хитовите тиквички на семейство Хитови. Михаил ги засадил през пролетта, след като видял такъв екземпляр в заведението на свой познат.

"Аз полюбопитствах какво е това и той ми каза, че става дума за тиквичка, която можеш да режеш и тя ще продължи да расте, режеш и продължава да расте. Викам му, добре, искам и аз да си посядя такава тиквичка", разказа мъжът.

Взел си три семенца. Засадил две, а третото дал на съседка, но тя не постигнала впечатляващи резултати. 

А дядо Мишо предвидливо избрал подходящото място. "Ако са на земята ще изгният, затова ги засадих близо до дървото, за да могат стъблата им да се качат на клоните му", разказва още той. 

Михаил сам приготвя тиквичките за жена си. Казва, че били по-вкусни от обикновените. Но тъй като са много, по-голямата част от тазгодишната реколта семейство Хитови ще остави за спомен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Димитрова преди 8 години
Преди 20 години видях увити около дърво целогодишни ягоди в село Полянци (над гарата в Ихтиман). Със сигурност бяха над 2 метра височина.
5
10
 
7
 
! Отговори
Фермера преди 8 години
Аз пък имам прасе дето можеш да режеш от бутовете му мръвки, мажеш със специално мазило и след 3 седмици отново можеш да режеш!
4
0
 
17
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Тъста е засадил същите не са 2м но пък е точно както се описва режеш и пак растат...
3
0
 
7
 
! Отговори
Чернобилки преди 8 години
Дедо Мишо, фнимафай някоя тиквичка да не ти се разсърди и да те дръпне горе на дървото и да те намерят изсушен като муха в паяжина.
2
0
 
21
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Пардон, не е мексиканска тиквичка а мексиканска краставица се казва.
1
0
 
25
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Такива тиквички имах преди 10 години в градината си. Наистина са като висулки - режеш колкото искаш и заминаваш. Тя продължава да си расте... и наистина са по вкусни от обикновените. Сега имам други, пак висят но приличат на гигантски кестен. С бодли са и трябва да се белят и така се приготвят, белени. Също са много вкусни. Казват се мексиканска тиквичка.