Времето остава мрачно, ще се затопля в събота...

... но дъждът няма да спре, прогнозират от БАН
8 окт 2015 14:15,
0
Времето остава мрачно, ще се затопля в събота...
Снимка: архив Reuters

През нощта и утре времето ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, които до края на деня на много места ще отслабват и спират, според прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб, предимно северен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, максималните - между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. На места, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 15-18 градуса, температурата на морската вода - около 20 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и дъждовно, по най-високите върхове със слаби превалявания от сняг. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра около 6 градуса.

През почивните дни вятърът ще се усили, ще е от изток-югоизток и температурите ще са по-високи. Валежите ще се активизират, ще са повсеместни и повече като количество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари